ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 09:09:00
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  kosovo
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Add to: Facebook Print
Author Topic:

kosovo

(Read 17852 times)
jovancvijovic
putnik dugoprugaš

« Reply #45 on: 16-09-2009, 13:13:00 »

Behar jedno pitanje...bio sam sad za vikend u Skoplju i hteo sam u povratku u Djavolju varos i bilo je blize preko Kosova ali se ipak nisam usudio zbog BG tablica na kolima pa sam isao okolo. Kakva je situacija za one koji dolaze kolima? Kakav je put kroz kosovo?
« Last Edit: 16-09-2009, 13:14:37 by jovancvijovic » Logged

Bog je, stvorivsi coveka, zaboravio da ga patentira. Zato ga danas pravi svaka budala.
belacevic
putnik srednjeprugaš

« Reply #46 on: 16-09-2009, 18:51:20 »

Одговорићу ти ја уместо Бехара - БГ таблице нису више проблем на свим већим путевима, већи је проблем имати КМ или КВ таблице.
Behar
novajlija
*

« Reply #47 on: 16-09-2009, 19:16:25 »

Behar jedno pitanje...bio sam sad za vikend u Skoplju i hteo sam u povratku u Djavolju varos i bilo je blize preko Kosova ali se ipak nisam usudio zbog BG tablica na kolima pa sam isao okolo. Kakva je situacija za one koji dolaze kolima? Kakav je put kroz kosovo?
Zdravo
To sto imas BG tablice nije nikakav problem i nece biti problema,kazem to ako putujes kroz centralno Kosovo,a ako budem iskren ako putujes preko Srbice (Drenica) tamo ti nije sigurno sa srpskim tablicama,mada nisam cuo da se nesto desilo,sigurno i zbog toga sto ne putuje niko sa srpskim tablicama tamo.
Vidi sad ti si hteo od Skoplja pa do Djavoli Varos preko Kosova,sigurno preko granice Elez Han (novo ime posle 1999,staro General Jankovic),za Pristinu,pa od Pristine magistrala Pristina-K.Mitrovica do raskrsnice Milosevo,uzimas smer (desno iz Pristine) za Podujevo-Merdare (granica)-Nis.
Imas sve to dobro napisano na tablama-putokaz,svi putokazi su i na sprskom.
Kao sto rekoh kroz centralno Kosovo nema nikakvih problema.
Putevi su uglavnom dobri u celoj teritorij,ove godine najvise novaca je ulozeno u izgradnji puteva.Ukoliko niste bili zadnjih godina u Pristini  necete prepoznati puteve u ulasku i izlasku Pristine.

Cesto puta kad idem i vracam se iz Pristine,desi se da vidim kola sa tablicama Srbije,makar i stare tablice Kosova (PR-Pristina,KM-K.Mitrovica) koji voze srbi sigurno,desilo se da nas policija zaustavila a pored nas bio auto sa srpske tablice i njih nije ih zaustavila ,sigurno imaju neku naredbu  od UN-mika ili tako nesto,retko se moze videti zaustavljen auto od policije sa srpskim tablicama,osim kamiona koje kontroliraju zbog izbegavanja carine koji dolaze sa seveni deo.
Sigurnost-Na putevima ima mnogo policiskih patrola,a najvise na magistrali Pristina-K.Mitrovica-Bograd,pa cuvajte se i radara.
« Last Edit: 16-09-2009, 19:20:05 by Behar » Logged
jovancvijovic
putnik dugoprugaš

« Reply #48 on: 16-09-2009, 19:55:57 »

hvala puno Wink
« Last Edit: 17-09-2009, 10:45:16 by panonski » Logged

Bog je, stvorivsi coveka, zaboravio da ga patentira. Zato ga danas pravi svaka budala.
013
novajlija
*

« Reply #49 on: 15-10-2009, 02:22:06 »

Poz svima,ako treba jos neki info,dobijete iz prve ruke.....?
jakovljevic
novajlija
*

« Reply #50 on: 28-11-2010, 14:56:04 »

pozdrav svima!
želim da prenesem moje iskustvo od prekjuče. pošto sam  nekoliko dana bio u skoplju kod prijatelja u poseti on me je nagovarao da odemo do kosova. moram priznati da sam se prvobitno malo bojao, ali sam sam na kraju ipak pristao da odemo na kosovo da vidim kakva je situacija tamo. jako sam se bojao granice pošto sam smo išli na makedonsko-kosovski granični prelaz blace. ja sam išao sa srpskim pasošem a prijatelj sa makedonskim.prvobitno uopšte nisam bio siguran da li će ma kosovska granična policija pustiti da uđem u zemlju te sam stvarno bio preplašen. bio sam na kraju krajnje iznenađen ljubaznošću pripadnika kosovske granične policije. ja sam ih samo molio da mi ne stave kosovski pečat u pasoš, da ne bih imao problema kasnije sa srpskom graničnom policijom. oni su me poslušali. i sama carinska kontrola je protekla bez ikakvih problema. tako sam bez ikakvih problema ušao na kosovo. bio sam na  jednodnevnom izletu u prištini. albanci su se pokazali samnom kao izuzetno korektni.iako su svi sa kojima sam pričao znali da sam iz srbije ni sa kim nisam imao neki problem. isto tako tako na izlazu iz kosova u makedoniju opet nije bilo problema tako da mogu reći da situacija na kosovu ije toliko napeta koliko mi to pretpostavljamo. mislim da je opasnije ući na kosovo preko kosovske mitrovice negoli preko makedonije ili albanije.
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #51 on: 28-11-2010, 21:21:14 »

Ja sam takodje bila sa Slezenom u oktobru autostopom, nismo imale apsolutno nikakvih problema, naprotiv, lepo smo se provele, ljudi su bili vrlo prijatni i  ljubazni. Bile smo u Pristini, Gracanici i Prizrenu i svuda je bilo sasvim opusteno, pricale smo srpski sa ljudima bez problema, svi su bili maksimalno gostoprimljivi. Meni su na izlazu lupili kosovski pecat, a posle jedno dve nedelje kada sam putovala za Rumuniju su ga nasi ponistili Tongue Zanimljivo da ga nisu ponistili odmah dole, nego tek posle.
« Last Edit: 28-11-2010, 21:26:00 by ivanaste » Logged

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
beljin
putnik kratkoprugaš

« Reply #52 on: 29-11-2010, 09:57:56 »

Jel bi mogao da skeniras tu stranicu pasosa i okacis je, bas me interesuje kako izgleda to ponistavanje.
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #53 on: 29-11-2010, 13:26:20 »

E, pa nista, jednostavno preko pecata pise "annuled" lupljeno drugim pecatom. Nista specijalno, pecat preko pecata.
« Last Edit: 29-11-2010, 13:28:32 by ivanaste » Logged

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
radoslava
novajlija
*

« Reply #54 on: 10-12-2010, 22:27:18 »

ja bih da putujem na kosovo za novu godinu,da li neko zna na koji nacin da nadjem prevoz do tamo? hvala
gosn.shofershajbna
putnik dugoprugaš

« Reply #55 on: 11-12-2010, 00:17:03 »

Ja i neki drugari planiramo da idem u Severnu Kosovsku Mitrovicu, verovatno cemo ici kolima, isli bi i u neke enklave juznije, zaustavljali bi se samo u srpskim delovima.
Takodje imas voz do Pozege, odande hvatas voz za Kraljevo, odakle ide voz za Zvecan.
E sad ovo oko vozova sam video na sajtu zeleznice, tako da to i nije bas sigurno.

''Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.''
radoslava
novajlija
*

« Reply #56 on: 12-12-2010, 00:51:01 »

hvala ti,moracu to da se raspitam za vozove,mada mi je to malo zeznuto,jer idem sama a i ne poznajem bas taj deo dole...cula sam da ima od Nisa mini busevi koji voze dole svaki dan
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #57 on: 12-12-2010, 13:13:41 »

Od danas saobraća novi Inter City Serbia voz Beograd - Kraljevo preko Požege. Može se uklopiti presedanje ovako:

Beograd 14:55 - Kraljevo 18:45
Kraljevo 20:40 - Zvečan 23:41

Zvečan 00:00 - Kraljevo 03:01
Kraljevo 03:55 - Beograd 07:38

Cena karte Beograd - Kraljevo u jednom smeru je 700 din, a povratna 1120 din, a uz legitimaciju SRB PLUS ili RAIL PLUS je 480 din u jednom pravcu, odnosno 980 din povratna. Cena karte Kraljevo - Zvečan je 392 din (popust 20% za povratnu kartu, odnosno 30% uz SRB PLUS ili RAIL PLUS)
radoslava
novajlija
*

« Reply #58 on: 12-12-2010, 23:45:40 »

hvala vam mnogo ljudi,ovde sam nasla sve potrebne informacije za put...podelicu sa vama moje iskustvo kad se vratim Smiley
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #59 on: 13-12-2010, 13:21:33 »

što se tiče mini buseva od Niša prema Kosovu, to su u stvari kombiji (ford ili mercedes minivan uglavnom, poznatiji kao maršrutke u exSSSR Smiley ).

ide nekoliko njih svaki dan, polasci su od nešto rano ujutru (dal beše 04h) do 14h popodne. Niš - Gračanica, preko Prištine, košta 600 dinara, stiže se za oko 2 ipo do 3 sata, zavisno od usputnih zadržavanja (granica, itd.).

Naravno, ti isti kombiji se i vraćaju istog dana, tako da može da se koriste i u suprotnom smeru.

Vozači su dosta fleksibilni, mogu da te ostave gde god hoćeš, ili da te pokupe gde hoćeš.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube