ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 20:41:27
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  autobus Istanbul-Alepo
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

autobus Istanbul-Alepo

(Read 8691 times)
CEJLON
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 14-04-2008, 14:31:15 »

Ova destinacija je definitivno hit ;KPS;,zahvaljujuci ovom forumu dobio sam krila da poletim do bliskog istoka Wink,ima li nesto sto dosad niste rekli a korisno je?Recimokoju firmu da uzmemo na relaciji Istanbul-Adana il Antakija,te dal moze da se setamo u farmerkama tri cetvrt po Siriju,Jordanu,Libanu itd?
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 14-04-2008, 15:43:01 »

Glede trofrtaljki, nemoj da brineš. Ja sam se šetao po Siriji i Jordanu u šortsu kad god je bilo potrebe za tim. Tek ponekad bi se desilo da me neko pogleda, ali ništa neprijatno. Za ove autobusko-vozne probleme nek javlja neko upućeniji.
panonski
Just naive enough
Global Moderator
putnik dugoprugaš

dare to ask

« Reply #17 on: 15-04-2008, 22:34:59 »

Što se tiče šetanja u šorcu... U Siriji se to posmatra otprilike kao donji veš, tj. nekako se smatra da muškarac sam sebe ponižava ako šeta u gaćama unaokolo. I odmah se prepoznaje da si turista (ako se već ne vidi po tenu ili nečem drugom).
Iz mog iskustva, neće ti niko ništa reći. Trofrtaljke će sasvim sigurno biti OK. 

When Rome was built in 750 BC, Aleppo was already 2500 years old.
put_putujem
novajlija
*

« Reply #18 on: 16-04-2008, 16:49:08 »

Ja sam 2005 isao od Istanbula do Alepa sa presedanjem u Antakiji. kupio sam kartu preko agencije kod Plave dzamije i kostala je 45 dolara sa sve mini busom do autobuske stanice, ali je moja preporuka da se ode metroom tamo i da se vidi jer ima puno prevoznika. Ja sam isao nekim busom koji polazi ok 20h i putovao sam 17 sato do Alepa. Od Alepa do Damaska ima nekih 6 sati busom , ako se ne varam, i mislim da je jeftinije kupiti kartu u Alepu za damask nego u Istanbula. Voz ide do Alepa iz Istanbula nekih 24 sata i polazi cetvrtkom. Cuo sam od nekih koji su isli tako da se ne isplati puno. nije velika razlika u ceni a izgubi se dosta vremena.
markopolo
putnik srednjeprugaš

Carpe Diem

« Reply #19 on: 02-04-2009, 12:36:32 »

Ima li neko najsvezije informacije koliko je karta za bus Istanbul-Aleppo?  huh

I would rather spend my life close to the birds, than waste it wishing I had wings.
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 02-04-2009, 16:30:32 »

Evo link, pa pogledaj sam. Cene od Stanbola do odredista u Turskoj.
www.turkeytravelplanner.com/go/Istanbul/Transport/intercity_bus_table.html
od Antakya do Alepa par evra.

Ahimša paramo dharma
markopolo
putnik srednjeprugaš

Carpe Diem

« Reply #21 on: 02-04-2009, 16:48:58 »

Hvala pedjalon. poznat mi je taj site dobro i video sam to vec ranije, i znam za to presedanje iz Antakije, i bas zato sam se pitao za direktan bus do Aleppa da bih izbegao presedanje u Antakiji ili bilo kom drugom pogranicnom gradu... Zato, pitanje i dalje stoji, koliko kosta autobuska karta Istanbul - Aleppo? Ako ista postoji... Grin

I would rather spend my life close to the birds, than waste it wishing I had wings.
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 02-04-2009, 16:57:13 »

Pa idi iz Bugarske, iz Sofije za Alepo. Vec je pisano o tome. Polasci su dva puta nedeljno, cena je 35 ili 45 EUR, u jednom pravcu, i kompanija koja odrzava tu liniju je Zeytouni. Ja na zalost uvek izgubim njihov telefon, ali pozovi sirijsku ambasadu i pitaj njih. Oni znaju.

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
markopolo
putnik srednjeprugaš

Carpe Diem

« Reply #23 on: 02-04-2009, 17:26:43 »

Hvala globe trekker, sutra planiram da idem po vizu u sirijsku ambasadu i raspitacu se... A ti, u medjuvremenu  Grin,  ako bi mi mogao bar malo pomoci i pokusati da se setis koja su to dva dana u nedelji kada polaze busevi iz Sofije bio bih zahvalan  dance

globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 02-04-2009, 18:12:56 »

Valjda utorak i petak. Ali, nisam 100% siguran, tako da me nemoj drzati za rec. Sve ces znati kada ih nazoves telefonom. Znaci, ne zaboravi da taj broj sutra uzmes u ambasadi. Znam samo da su polasci iz Sofije bili oko 15:30 i da se do Alepa putuje ravno 24 sata.

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #25 on: 02-04-2009, 19:45:30 »

Ja bih ti preporučio da zaobiđeš Zeytouni, zato što bus, barem na povratku iz Sirije, bude pretrpan ljudima i stvarima, i uopšte ga ne održavaju, ima neispravnih sedišta itd. Dvaput sam se vraćao njim, i drugi put je bilo nepodnošljivo, bilo je toplo vreme, a njima grejanje nije moglo da se isključi, pa ti sad vidi kako je. Pored mene je sedeo neki ogroman lik koji je sve vreme spavao i tako opušten se prevaljivao na moju stranu, a drugog slobodnog mesta nije bilo. Nemaš ljudski ni noge gde da staviš, tako da je oticanje stopala zagarantovano. I tako sam putovao tim busem 24 sata do Sofije. Većina putnika su šverceri, i ni oni niti vozači nisu ljudi koji se otkidaju od ljubaznosti.
Iz Sofije imaš svaki čas autobuse za Istanbul. Najbolje je mozda uzeti neki blizu 23h, da bi stigao ujutro oko 7h, doručkovao neki kebab na stanici, otišao u internet klub, kupio nesto, na miru uzeo kartu za Antakyju koje ja bila manje od 30 eur (a sad mozda jos manje), i do polaska koji je negde posle 14h mozda cak i prosetao gradom. Do grada se lako ide metroom par stanica do Aksaraya, a odatle mozes peske ili jos bolje tramvajem u istorijski deo grada, pored velikog bazara.
Bus do Antakye (barem kad su u pitanju vrhunske kompanije kao sto je HAS, ako se dobro secam imena), je najnoviji Mercedes, sa spcijalnim naslonima za noge, slusalicama za usi, klimom, nude te kolacima, cajem, kafom, sve cisto i tiho, perfekcija. Vozis se oko 18 sati do Antakye, a put i ne zapamtis jer je preudoban. Ukupno nesto veci trosak, ali neuporedivo manje maltretiranje, ostaju samo prijatne uspomene.
I još nesto, u ovoj varijanti ne moras nikakve karte unapred da kupujes, lepo dodjes, uzmes i vozis se, bilo kod dana. Osim toga, imas priliku i da ostanes u Istanbulu ako ti se cefne, spavanje 10-15 eur u hostelima.
« Last Edit: 02-04-2009, 19:47:05 by goranvu » Logged
markopolo
putnik srednjeprugaš

Carpe Diem

« Reply #26 on: 03-04-2009, 00:16:20 »

Valjda utorak i petak. Ali, nisam 100% siguran, tako da me nemoj drzati za rec. Sve ces znati kada ih nazoves telefonom. Znaci, ne zaboravi da taj broj sutra uzmes u ambasadi. Znam samo da su polasci iz Sofije bili oko 15:30 i da se do Alepa putuje ravno 24 sata.

Hvala za info, valjda necu zaboraviti 

Ja bih ti preporučio da zaobiđeš Zeytouni, zato što bus, barem na povratku iz Sirije, bude pretrpan ljudima i stvarima, i uopšte ga ne održavaju, ima neispravnih sedišta itd. Dvaput sam se vraćao njim, i drugi put je bilo nepodnošljivo, bilo je toplo vreme, a njima grejanje nije moglo da se isključi, pa ti sad vidi kako je. Pored mene je sedeo neki ogroman lik koji je sve vreme spavao i tako opušten se prevaljivao na moju stranu, a drugog slobodnog mesta nije bilo. Nemaš ljudski ni noge gde da staviš, tako da je oticanje stopala zagarantovano. I tako sam putovao tim busem 24 sata do Sofije. Većina putnika su šverceri, i ni oni niti vozači nisu ljudi koji se otkidaju od ljubaznosti.

Xexe,ovo cu sigurno izbeci  Tongue
A tako mi je bas svejedno u vezi povratka kako kada i cime, samo gledam u dolasku da brzo stignem do Sirije, ali ovo sigurno zaobilazim...  Grin

Iz Sofije imaš svaki čas autobuse za Istanbul. Najbolje je mozda uzeti neki blizu 23h, da bi stigao ujutro oko 7h, doručkovao neki kebab na stanici, otišao u internet klub, kupio nesto, na miru uzeo kartu za Antakyju koje ja bila manje od 30 eur (a sad mozda jos manje), i do polaska koji je negde posle 14h mozda cak i prosetao gradom. Do grada se lako ide metroom par stanica do Aksaraya, a odatle mozes peske ili jos bolje tramvajem u istorijski deo grada, pored velikog bazara.
Bus do Antakye (barem kad su u pitanju vrhunske kompanije kao sto je HAS, ako se dobro secam imena), je najnoviji Mercedes, sa spcijalnim naslonima za noge, slusalicama za usi, klimom, nude te kolacima, cajem, kafom, sve cisto i tiho, perfekcija. Vozis se oko 18 sati do Antakye, a put i ne zapamtis jer je preudoban. Ukupno nesto veci trosak, ali neuporedivo manje maltretiranje, ostaju samo prijatne uspomene.
I još nesto, u ovoj varijanti ne moras nikakve karte unapred da kupujes, lepo dodjes, uzmes i vozis se, bilo kod dana. Osim toga, imas priliku i da ostanes u Istanbulu ako ti se cefne, spavanje 10-15 eur u hostelima.

Ako ne preletim Istanbul ovom varijantom direktno iz Sofije busem, onda ce tako i biti, ne pitam se samo ja, ide vece drustvo, treba sada demokratski  death da se dogovorimo i da odlucimo kojom varijantom putujemo 

Hvala drugari  clap
« Last Edit: 03-04-2009, 00:33:09 by markopolo » Logged

scout
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 03-04-2009, 14:07:35 »

Idi na sajt Turkish Airlines, imaju nekad jeftine letove na domacim destinacijama, mada imas i druge prevoznike.
Avionom mozes za Hatay ili Gaziantep.

Nemoj danas, hajde sutra, hajde sutra i prodje zivot.
vukad
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 03-04-2009, 14:44:57 »

Ja sam zimus isao avionom preko Gaziantepa, avio karta moze da se nadje vec od 20 eur sa svim taksama kod Pegasusa. Od Gaziantepa ide dolmus do Kilisa za 5-6 lira. U Kilisu dolmus staje ispred neke trange-frange taksi agencije koja vozi za Siriju. Traze 60 lira do Alepa, ali ce vas za 25 lira rado prebaciti do Azaza na sirijskoj strani odakle idu mini-busevi za Alepo za neke smesne pare. Tako da ako nadjete nekoga da podelite trosak za taksi od Kilisa do Azaza, moze da bude mnogo bolja opcija nego autobus Istanbul - Alepo.
markopolo
putnik srednjeprugaš

Carpe Diem

« Reply #29 on: 03-04-2009, 16:02:37 »

Ja sam zimus isao avionom preko Gaziantepa, avio karta moze da se nadje vec od 20 eur sa svim taksama kod Pegasusa. Od Gaziantepa ide dolmus do Kilisa za 5-6 lira. U Kilisu dolmus staje ispred neke trange-frange taksi agencije koja vozi za Siriju. Traze 60 lira do Alepa, ali ce vas za 25 lira rado prebaciti do Azaza na sirijskoj strani odakle idu mini-busevi za Alepo za neke smesne pare. Tako da ako nadjete nekoga da podelite trosak za taksi od Kilisa do Azaza, moze da bude mnogo bolja opcija nego autobus Istanbul - Alepo.

Bravo, ovo je sjajno, samo mi reci kako se najbrze stize sa glavne autobuske ili zeleznicke stanice do Sabina Gökcen aerodorma, jer koliko vidim on se koristi za te domace letove 

Pages: 1 [2] 3 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube