ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 09:28:48
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Evropa
| | |-+  Rim
« previous next »
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Rim

(Read 44384 times)
Silbasboy
putnik dugoprugaš

« Reply #285 on: 19-05-2012, 00:29:37 »

Procitah celu temu konačno. E, sad, ono što mene interesuje, je sledeće. Naime, morao sam ovo i ovde postaviti osim u temi sa PRESS karticama.

Da li novinari imaju pravo da preskacu red?  Grin

Ja nisam lala, ja sam Bacvanac!
pčelica
putnik srednjeprugaš

« Reply #286 on: 19-05-2012, 20:38:14 »

gde mislis da preskaces red?
Silbasboy
putnik dugoprugaš

« Reply #287 on: 20-05-2012, 00:44:16 »

Koloseum, Forum, Palatine...Vatikan muzeji eventualno...

Ja nisam lala, ja sam Bacvanac!
TARA70
putnik srednjeprugaš

« Reply #288 on: 20-05-2012, 10:33:31 »

Moj savet ti je da putem interneta kupiš karte jer ti je cena ista a čekanja nema,odnosno se svodi na minimum(npr.ako kupiš kartu preko interneta za vatikanski  muzej čeka se 10-tak min a ako kupuješ na licu mesta čeka se po 2h i više).
pčelica
putnik srednjeprugaš

« Reply #289 on: 20-05-2012, 17:53:40 »

za koloseum, forum i palatine se kupuje ulaznica na jednom mestu i iako je red veliki, brzo prolazi, neces cekati vise od 10 minuta. Za vatikanske muzeje vazi isto, red brzo ide - ja sam cekala prve nedelje u mesecu kad je besplatan ulaz  oko 1 sat iako mi je red izgledao ogroman. Ne znam da li mozes preko reda.
Samael
putnik kratkoprugaš

« Reply #290 on: 20-05-2012, 19:28:18 »

Procitah celu temu konačno. E, sad, ono što mene interesuje, je sledeće. Naime, morao sam ovo i ovde postaviti osim u temi sa PRESS karticama.

Da li novinari imaju pravo da preskacu red?  Grin

Druze, za novinare neznam, ali znam da ako kupis Roma Pass karticu (3 dana sav prevoz osim od i do aerodroma) mozes besplatno da udjes na DVA lokaliteta i to da necekas u redu Smiley Ja jesam znao za besplatni ulazak, ali nisam znao da moze preko reda, to sam se veoma lepo iznenadio u Koloseumu Cheesy
zarebg
putnik srednjeprugaš

« Reply #291 on: 20-05-2012, 22:27:36 »

Ulazak u Koloseum ,tj.kupovina karte kad sam ja bio je trajala jako dugo ,red je bio kilometarski,tako da Roma pass mnogo znaci jer se ne ceka u redu.Za Vatikan se ulaz ne ceka ,jer moze svako da udje,jedino se ceka kratko za Baziliku Svetog Petra i Siksinsku kapelu.
Samael
putnik kratkoprugaš

« Reply #292 on: 20-05-2012, 22:41:42 »

Ulazak u Koloseum ,tj.kupovina karte kad sam ja bio je trajala jako dugo ,red je bio kilometarski,tako da Roma pass mnogo znaci jer se ne ceka u redu.Za Vatikan se ulaz ne ceka ,jer moze svako da udje,jedino se ceka kratko za Baziliku Svetog Petra i Siksinsku kapelu.

Kada si spomenuo Sikstinsku kapelu, moram da priznam da sam bio vrlo razocaran ponasanjem turista. Galama, slikanje, nepostovanje, bez obzira ko koje vere bio u pitanju je "verski prostor" i treba postovati bar neka osnovna pravila ponasanja, mada opet sa druge strane isto toliko me je sokirala i prodavnica na krovu bazilike svetog petra Cheesy he he he

Onaj prvi deo gde se ide liftom, pa onda peske..
zarebg
putnik srednjeprugaš

« Reply #293 on: 21-05-2012, 11:34:55 »

Najsmesnije mi je sto redari u Sikstinskoj kapeli vicu "No foto" i kao svi prestanu da slikaju jedno tri sekunde i onda opet skljocaju aparati i tako sve vreme Cheesy

Preporucujem da se na vrh Bazilike Sv.Petra koristi lift ,mada on ide samo do pola ako se dobro secam,tako da se mora ici stepenicamado samog vrha.Uzasan osecaj s obzirom da su stepenice jako uske,nema vazduha i svetla ,a u koloni se penje stotinak ljudi Cheesy
angie
putnik kratkoprugaš

« Reply #294 on: 21-05-2012, 13:03:12 »

gde se kupuje roma pass?
i jel mislite da se isplati s obzirom da je prevoz kako sam cula jeftin u italiji,
tipa nesto preko jednog evra...?
zarebg
putnik srednjeprugaš

« Reply #295 on: 21-05-2012, 13:18:33 »

gde se kupuje roma pass?
i jel mislite da se isplati s obzirom da je prevoz kako sam cula jeftin u italiji,

Ima na Terminiju da se kupi,uglavnom u nekim prodavnicama ili trafikama.
Ako nista drugo isplati se jer ne moras da cekas u redu da bi usla u Koloseum i ne moras da kupujes svaki put kartu za metro.
Samael
putnik kratkoprugaš

« Reply #296 on: 21-05-2012, 13:24:27 »

gde se kupuje roma pass?

Moje licno misljenje je da se svakako isplati jer ti samo ulaznica za Koloseum kosta oko 20 eura, a Roma Pass je 25 sa dva besplatna lokaliteta bez cekanja. Takodje, veoma je prakticno imati samo jednu kartu Smiley Karte su dosta skupe u Rimu, recimo da bi neki drugi lokalitet platila nekih 15 eura za ulaz. Roma Pass mozes da kupis na Aerodromima i Turistickim Info Centrima.
bokimaratonac
putnik kratkoprugaš

« Reply #297 on: 26-05-2012, 13:56:50 »

a taj praznik 2 juna (idem baš tada) znali neko nesto više o tome,sem parade sta još ima ,jel nešto za dž u muzejima npr,rade li radnje po centru?
zarebg
putnik srednjeprugaš

« Reply #298 on: 26-05-2012, 16:35:31 »

Mislim da radnje ne rade taj dan,bar sam tako nasao na internetu.Takodje,Vatikan nije zatvoren taj dan,odnosno njegovi muzeji.
bokimaratonac
putnik kratkoprugaš

« Reply #299 on: 27-05-2012, 19:20:25 »

znaš li pouzdanije rade li neki glavni supermarketi (po centru)s obzirom da planiram ishranu tu i kako izglea taj dan i veče da li je pustoš ili su naproziv večeri žive ,rade li brze hrane poslastičarnice itd,butici i sl me ne zanimaju sada.?
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 34 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube