ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 21:52:20
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  Restorani i kafane po Srbiji
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Restorani i kafane po Srbiji

(Read 28076 times)
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #30 on: 18-02-2010, 22:16:48 »

Ију, види текст из Бизнис и Финансија  Grin
http://www.mojakafana.com/Literatura/poslednje-boemsko-utociste-u-Beogradu.sr.html

Bane
putnik srednjeprugaš

« Reply #31 on: 19-02-2010, 02:40:23 »

beauty, extra sajt 
odusevljen sam   

Sve proradi ako se dovoljno dugo zezas sa njim (-;
secanje
putnik-pripravnik
**

« Reply #32 on: 01-03-2010, 18:29:01 »

Divan, divan, divan restoran u Beogradu... za sve koji se hrane zdravije, Joy of the heart se zove, ja sam odusevljen! Svetogorska 18, a evo i linka oglasa http://www.011info.com/view_details.php?fid=19037&sid=84   znaci sve je ekstra! Cak je i moj otac, jeduci falafel izjavio: e, pa ovo je bolje od gude
ha, ha,h a, znaci, ko stigne, neka obavezno svrati. 

"Jest, i mi posjedujemo prekrasnih priča. Samo one su drugačije. Mi ne znamo, što je to sunce, koje sja i neuporedivo žeže. Naše se priče drže zemlje, odvijaju se pod zemljom, rodila ih je fantazija odjevena u hlače od kože, rođene su  tami zimske noći."
Vagabundo
putnik srednjeprugaš

« Reply #33 on: 01-03-2010, 20:42:08 »

A kakve su cene tamo? Smiley
chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #34 on: 02-03-2010, 12:56:23 »

Za mene je najomiljeniji restoran u Novom Sadu Sokače, kod socijalnog. Svaki put kad dođem kući se potrudim da skoknem do tamo. Nije najjeftinije, ali se najedeš a za hranu mogu da tvrdim da nisam još našao bolje igde u Evropi (mada nisam ni išao u fensi restorane, da budem iskren). Elem, Sokače jeste fensi restoran, mislim da je porcija ćevapa rolovanih u slanini, pola litra vina, šopska salama, sve ukupno oko 1000 dinara, i naravno dobiješ još pride krompira, luka, neko pecivo nalik na žemlju, proju... a pre nego što donesu klopu prvo dobiješ slatko, da pokrene apetit, a na kraju ti daju neki, čini mi se, liker od limuna i pecivo. Osim ovih ćevapa još jedna odlična ponuda je "čamac", gde ti donesu sve vrste mesa, ne znam ni da nabrojim šta sve, ali je veoma ukusno.

Po zidovima su stare slike od pre 100 godina, muzički instrumenti itd. Uglavnom se pušta starogradska muzika, ne narodnjaci već onaj finiji koji mogu i ja tolerisati (a inače slušam metal).

Uglavnom kad poželite sebe da počastite onda preporučujem ovaj restoran, za relativno male pare možete jesti vrhunsku hranu. Naravno nije za dnevnu ishranu, barem ne za obične smrtnike, i nikako nije za vegetarijance Smiley Ako imate goste iz Zapadne Evrope u poseti onda ih svakako odvedite tamo, jer je za njih to jeftino a dobijaju uslugu kakvu bi kod kuće platili 100 ili više evra.
« Last Edit: 02-03-2010, 12:57:55 by chaba » Logged
marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #35 on: 03-03-2010, 09:55:41 »

Zna li neko kako se zove kafanu na autoputu između Aleksinca i Niša? Nalazi se na desnoj strani autoputa kada se ide ka Nišu. Bolji roštilj nego tamo u životu nisam jeo (nije preterivanje), za neke sitne novce.

stari put ili autoput?
secanje
putnik-pripravnik
**

« Reply #36 on: 03-03-2010, 18:37:35 »

A kakve su cene tamo? Smiley

U Joy of the heart? Jako, jako povoljne, moglo bi se reci simbolicne... a predivno je i mirno! Smiley Muzika je opustajuca i suptilna, enterijer prozracan i vedar, osoblje ljubazno... znaci, ja sam bio odusevljen skroz. Obavezno svrati i proveri.

"Jest, i mi posjedujemo prekrasnih priča. Samo one su drugačije. Mi ne znamo, što je to sunce, koje sja i neuporedivo žeže. Naše se priče drže zemlje, odvijaju se pod zemljom, rodila ih je fantazija odjevena u hlače od kože, rođene su  tami zimske noći."
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #37 on: 03-03-2010, 23:01:12 »

Zna li neko kako se zove kafanu na autoputu između Aleksinca i Niša? Nalazi se na desnoj strani autoputa kada se ide ka Nišu. Bolji roštilj nego tamo u životu nisam jeo (nije preterivanje), za neke sitne novce.

stari put ili autoput?

Autoput. Odmah posle iskljucenja za Aleksinac.
Kod Mite, Miće... Tako nešto.

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
peja 1
novajlija
*

« Reply #38 on: 25-03-2010, 15:40:41 »

Kada krenete iz Ovcar Banje prema Cacku (sa leve strane) ima na Zapadnoj Moravi restoran, mislim da se zove Dom. Po meni nesto lepse u Srbiji nema, narocito u letnjem periodu kada je basta otvorena. Cene su OK, otprilike kao u prosecnim restoranima u Kragujevcu, Cacku...
Relja
putnik dugoprugaš

« Reply #39 on: 28-03-2010, 18:16:38 »

Ako se ikada nadjete u Svrljigu (mesto izmedju Nisa i Knjazevca) ne dozvolite sebi da budete toliko nemarni i ne svratite u restoran Kamiondzije... vesalice i kobasice na metar, pljeskavice koje strce iz tanjira...cena? Prava sitnica...SmileySmileySmiley

Ko nije posetio "Kamiondzije" u Svrljigu ne zna sta je Prekomerna porcija koja je toliko dobra da ne mozes nista da ostavis na tanjiru iako si se vec prezdrao do krajnje granice.

Само да се прикључим препоруци за Камионџије у Сврљигу Smiley
Мада, вешалице нису лоше ни у мотелу на бензинској према Нишу, Златни Тимок, али Камионџије су ипак непревазиђене.

На Ибарској бих препоручио Стајковац, не знам како се зове, поред магистрале, видећете увек има паркираних кола и камиона Smiley

Није лоше јести ни у ДИСовима, рецимо у Јагодини, док у Крушевцу нико не поштује забрану пушења у ресторану где се једе, па ми се мало смучило, али ајде.

Од Блаца према Прокупљу има место Разбојна, и кафана која се зове Јанкова јаруга или Јанкова клисура, већ три дана покушавам да се опоравим од пљескавице код њих, али барем више немам халуцинације ноћу.

Медаљони а ла Качаревац у "Златиборској ноћи" на Белој Земљи су за сваку похвалу...

У Црвенки у центру има неки роштиљ, главна улица, близу књижаре "Лумар", Карађорђева беше око 240 динара, а уопште није непристојан ни укус ни порција.
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #40 on: 04-05-2010, 13:55:55 »

U Novom Sadu (Maksima Gorkog) se otvorio sushi restoran...nisam imao prilike uci, ni snimiti cene, ali eto informacije ako je nekom interesantno...

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
darko nis
putnik srednjeprugaš

« Reply #41 on: 07-07-2010, 21:33:18 »

kao sto znate jug je  poznat po rostilju pa evo par informacija iz prve ruke od velikog gurmana:
kafana dagi nisu poznata po ovcetini i telecim repovima i rostilj je fantastican a cene vrlo pristupacne tipa razvalis se za 50-tinak dinara...
kafana marjan auto put aleksinac nis selo drazevac videcete puno vozila u zaustavnoj traci.
i jos jedno mesto etno kuca cica jelasnica kod nisa za one koji vole sukanu pitu sarmice od vinovog lisca pihtije i ostalko....
pa prijatno....
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #42 on: 09-07-2010, 11:43:26 »

Ne znam da li sam ovo pitala ali me to muci strasno vec godinama i baca me u depresiju svaki put kad se setim...
Zasto i kada se zatvorio Balkan Express u Novom Sadu?
Onaj divni BE iza PMF-a
Ja sam cula da se otvorio neki Balkan Express negde kod Sajma ili na Futoskom putu ali nisam sigurna.
E tamo je hrana bila odlicna... porcija je bila tolika da moras 3 dana da postis pre nego sto dodjes u restoran. Cene su bile fenomenalne.
Secam se da je nas 12 platilo apsolventsko vece sa sve tamburicama na uvce 9500din. Vecera i gomila pica i domaceg vina u buteljkama.

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
Un I.Q. ue
putnik dugoprugaš

« Reply #43 on: 09-07-2010, 13:21:06 »

Ono sto ja znam da su oni tamo bili prilicno "ilegalno"...kriminalno odradjen ugovor zakupa, tipa 2din./mesecno.

Mislim da je to razlog odlaska...

...zivot je kao zemlja, kad zapustis malo daje !
e-poslovi
putnik srednjeprugaš

« Reply #44 on: 10-08-2010, 17:13:05 »

Mslim da je ovo pravi sajt za sve sto je vezano za putovanja, a gde je put tu je i kafana s dobrom klopom. Pa bilo bi lepo da me neko uputi na neku dobru klopicu jer verujem da imate vise iskustva od mene. Srbija je puna kafana s dobrim rostiljem, pecenjem... Potpuno je nebitno gde se nalazi. Dajte mi neki predlog

Imas Gromes u Grockoj ali trazi bas tu mesaru jer ih ima vise ali samo ovde dobijes premiju.

Odvedem ja dvoje rodjaka iz Austrije na klopu posto smo tuda prolazili i za 8e nas troje se nakrkamo ludackog rostilja a nezna se ko je jesniji.

Kupis u mesari sta ti se svidja a ispred ti to ispeku i stavis priloge, imas prijatan ambijent napolju da to pokrkas.

Preporucujem rolovanu piletinu 
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube