ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 16:38:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Beograd-Istanbul-Beograd vozom
« previous next »
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Beograd-Istanbul-Beograd vozom

(Read 45414 times)
RiNomad
novajlija
*

« Reply #165 on: 11-07-2012, 13:54:20 »

negde sam video da navodno uvažavaju 1 dan PASSa bez obzira što moraš da putuješ kroz 2 dana (tačnije,2 noći) - jer ustvari,nismo mi putnici krivi što se u Bugarskoj pruga remontuje ... da li neko zna tačnu info o tome ??
beljin
putnik kratkoprugaš

« Reply #166 on: 15-07-2012, 06:11:42 »

Коначно сам схватио како да дођем до Истанбула (комбинација воз - аутобус), али сад не знам како бих се вратио, тако да молим за малу помоћ. Дакле слећем у Истанбул у 06.35 и хоћу назад за Београд. Први јутарњи аутобус за Софију креће у 09.00 и колико сам прерачунао стиже око 20.00 часова у Софију. Воз за Београд креће у 20.15, што ми делује поприлично тесно. Ако бих ишао возом за Софију, воз креће тек увече у 22.00 и стиже у Софију у 10.55, да бих за Београд кренуо поново тек увече у 20.15, што ми делује као поприлично велико цимање. Јел нешто пропуштам у овим рачуницама или не може другачије. Хвала на помоћи унапред Smiley
Dzenan88
putnik kratkoprugaš

« Reply #167 on: 15-07-2012, 09:47:00 »

negde sam video da navodno uvažavaju 1 dan PASSa bez obzira što moraš da putuješ kroz 2 dana (tačnije,2 noći) - jer ustvari,nismo mi putnici krivi što se u Bugarskoj pruga remontuje ... da li neko zna tačnu info o tome ??
a zna li se do kad ce bugari praviti tu prugu?
Nightwatcher
putnik srednjeprugaš

« Reply #168 on: 15-07-2012, 20:44:26 »

Kazu da ce radovi trajati do Oktobra. Videcemo ....
tavel
putnik srednjeprugaš

« Reply #169 on: 17-07-2012, 00:34:20 »

Коначно сам схватио како да дођем до Истанбула (комбинација воз - аутобус), али сад не знам како бих се вратио, тако да молим за малу помоћ. Дакле слећем у Истанбул у 06.35 и хоћу назад за Београд. Први јутарњи аутобус за Софију креће у 09.00 и колико сам прерачунао стиже око 20.00 часова у Софију. Воз за Београд креће у 20.15, што ми делује поприлично тесно. Ако бих ишао возом за Софију, воз креће тек увече у 22.00 и стиже у Софију у 10.55, да бих за Београд кренуо поново тек увече у 20.15, што ми делује као поприлично велико цимање. Јел нешто пропуштам у овим рачуницама или не може другачије. Хвала на помоћи унапред Smiley

probaj sa tim autobusom u 9. Ja sam krenuo iz Sofije u 12 u Istanbulu smo bili oko 9 , pola deset nemogu da se setim tačno. Ti bi trebao oko 6,7  da stigneš u Sofiju. Možda su sada malo veće gužve na granici zbog godišnjih odmora , ali verujem da su veće na ulasku u Tursku nego obrnuto. Ako ništa drugo autobuska je odmah pored železničke stanice u Sofiji. Možda i voz za Beograd bude malo kasnio , mada je meni uvek na vreme krenuo. Ako ne stigneš izguglaj neki hostel u Sofiji pa je sutradan lepo obiđi do polaska voza za Beograd u 20:15.
« Last Edit: 17-07-2012, 00:39:19 by tavel » Logged
Ina_Malina
novajlija
*

« Reply #170 on: 18-07-2012, 17:10:26 »

Pozdrav svima,
Imam nekoliko pitanja, pa ako nije nekome problem da mi odgovori Smiley
1. da li se placaju spavaca kola ako vec prelazim u autobus, nema smisla, kada u autobusu necu spavati. Ako je neko isao u posljednje vrijeme i imao priliku da prelazi iz voza u autobus ...  I da li postoji neki lokalni voz koji mozemo uhvatiti da ne budemo u tom vagonu gdje se "spava" ? To za autobus je dakle, sigurno koliko sam mogla shvatiti iz predhodnih komentara  Wink
Nemam predstavu jel se od granice Bugarske s Turskom vozimo jos jednu stanicu do Kapilule ili na samoj granici presjedamo?
II da li je neko imao priliku putovati po istocnoj turskoj sa Balkan Flexi pass kartom? 
Na nekom od foruma procitala sam da oni nemaju pojma da to postoji i bojim se da ne prave problem Sad

Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovorima i pomoći ...

Lijep pozdrav Smiley afro
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #171 on: 19-07-2012, 02:04:01 »

Знају они шта је та карта. Само је питање да ли сви знају како се користи. Уосталом, у Турској ти је довољна резервација. Путовали су скоро сви по источној Турској и није нико имао проблема. У теми Балкан флексипас ти је све лепо објашњено.
anahronizam
novajlija
*

« Reply #172 on: 19-07-2012, 02:06:57 »

Najjeftinije i najjednostavnije -

Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina)
Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra.
Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR

sve ukupno oko 60-70 EUR.

Zanima me misljenje ostalih, jel ovo zaista najbrze i najjeftinije? 
I jel su ovo cene za jedan pravac ili povratna?
« Last Edit: 19-07-2012, 02:33:53 by anahronizam » Logged
tavel
putnik srednjeprugaš

« Reply #173 on: 19-07-2012, 07:33:33 »

nemoj da sumnjaš u to što Rax napiše 
za jedan pravac su cene , sa povratkom treba da te sve izađe po mojoj računici 65 evra.
ako si stariji od 26 god. i imaš karticu SRB+ (možeš je kupiti za 800din -važi godinu dana) sa njom kupuješ povratnu kartu do Dimitrovgrada za 1524 din.
Autobuska karta Metro kompanije ti je 50 leva u jednom pravcu ili 95 leva povratna. To mu dođe oko 48 evra , i 4 evra tutneš bugarima  i to ti je to.
Peti
novajlija
*

« Reply #174 on: 19-07-2012, 09:25:05 »

Najjeftinije i najjednostavnije -

Uzmeš Srbija Flexipass za 1500 din (ako imaš manje od 26 godina)
Sedneš uveče na voz za Sofiju (bez kušeta), kad uđeš u Bugarsku njihovom kondukteru daš 4 leva/2 evra.
Ujutru uzmeš bus iz Sofije do Istanbula koji je 20-25 EUR

sve ukupno oko 60-70 EUR.

Cao zanima me kako sa Srbija Flexipassom nazad iz Sofije za Beograd? Zna li neko koliko kosta bus za Istanbul iz Kapikula, isplati li se novcano i vremenski vise gornja varijanta ili Balkan flexipass + bus iz Kapikula? Hvala vam divni ljudi, uskoro krecem na svoje prvo istrazivacko putovanje  dance
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #175 on: 19-07-2012, 13:06:18 »

Cao zanima me kako sa Srbija Flexipassom nazad iz Sofije za Beograd?

Речено 10000 пута да се уђе у Софији, тутне Бугарима 4 лева и да се тако вози до Србије.

Zna li neko koliko kosta bus za Istanbul iz Kapikula

Речено неколико пута да је бесплатан.

isplati li se novcano i vremenski vise gornja varijanta ili Balkan flexipass + bus iz Kapikula?

И ово је доста пута написано. Са Балкан флексипасом до Истанбула ако си испод 26 година 52 евра ако од Софије до границе не возе кушет кола. Ако возе онда је доплата 10 евра по смеру. Можеш и да их избегнеш али то захтева стајање у ходнику део пута, расправу са кондуктерима... И ово ти је објашњено у теми Балкан флексипас
pecanj
putnik srednjeprugaš

« Reply #176 on: 19-07-2012, 14:28:18 »

Ne znam gde bi ovo pitanje trebalo da stavim, u koju temu, pa sam zato napisala ovde Smiley
Da li neko zna kako da stignem sa železničke stanice u Istanbulu (ili gde već staje onaj autobus što je zamena za voz) do aerodroma Sabiha Gokcen? Čula sam da nema autobusa dotle i da je jedino moguće doći taksijem, pa me zanima da li postoji neka alternativa i da li je taksi skup.
Trajekt do Kadikoja (2 tl) pa onda shuttle bus Havas (8 tl), dakle sve ukupno 10 tl odnosno 4 evra  Smiley

Merak mi tako! A merak nema cenu Smiley
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #177 on: 19-07-2012, 14:35:06 »

Ne znam gde bi ovo pitanje trebalo da stavim, u koju temu, pa sam zato napisala ovde Smiley
Da li neko zna kako da stignem sa železničke stanice u Istanbulu (ili gde već staje onaj autobus što je zamena za voz) do aerodroma Sabiha Gokcen? Čula sam da nema autobusa dotle i da je jedino moguće doći taksijem, pa me zanima da li postoji neka alternativa i da li je taksi skup.
Trajekt do Kadikoja (2 tl) pa onda shuttle bus Havas (8 tl), dakle sve ukupno 10 tl odnosno 4 evra  Smiley

Ispravka i jeftinija varijanta: Trajekt do Kadikoja bez Istanbulkarta je 4 lire (sa Istanbulkartom 3 lire). Od Kadikoya ne treba ići Havaš autobusom (skuplja varijanta), već regularnom gradskom linijom, autobus E-10, stanica mu je odmah iza tih Havataš autobusa. Ide na svakih 20-30 minuta. Sa Istanbulkartom cena je 3,5 lire, a bez 5 lira. Ukupno 9 lira bez Istanbulkarta, odnosno 6,5 sa. E-10 putuje oko sat vremena do aerodroma. Sve provereno, pre dva dana sam išao tako Smiley

Едет трамвай, мы без билетов...
Ina_Malina
novajlija
*

« Reply #178 on: 19-07-2012, 15:15:32 »

Знају они шта је та карта. Само је питање да ли сви знају како се користи. Уосталом, у Турској ти је довољна резервација. Путовали су скоро сви по источној Турској и није нико имао проблема. У теми Балкан флексипас ти је све лепо објашњено.

Hvala na dgovoru kada je u pitanju putovanje po istocnoj Turskoj, da li slucajno imas informacije za placanje "rezervacije" odnosno spavacih kola kada se ide od Sof. do Ist. tacnije do Kapikula? 

Hvala
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #179 on: 19-07-2012, 15:15:53 »

Трајект до Кадикоја 4 лире? Прошле године био 2. Да ли је могуће да је дупло поскупео?
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube