ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 01:14:13
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Beograd-Istanbul-Beograd vozom
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Beograd-Istanbul-Beograd vozom

(Read 44075 times)
rainalkar
novajlija
*

« Reply #90 on: 12-11-2011, 18:15:20 »

Vlak od 24 sata, i da se ne može jest? Suludo...  banghead

chaba
putnik dugoprugaš

« Reply #91 on: 12-11-2011, 19:13:26 »

Pa biće valjda prodavača koji prolaze kroz voz sa grickalicama, a ako budete imali sreće naći će se i neka baba na stanici kod Jagodine koja prodaje kifle, samo otvorite oči Smiley
rainalkar
novajlija
*

« Reply #92 on: 12-11-2011, 19:16:40 »

Ma da, ali mi idemo non stop od Zagreba do Istanbula, pa da moramo cijelo vrijeme jesti čips, banana i slance, pffff... Wink  Tongue
marko91
novajlija
*

« Reply #93 on: 12-11-2011, 21:21:34 »

Pozdrav narode, ev mene opet  Grin

U utorak napokon putujemo, pa evo da podijelim s vama plan puta.

Idemo iz Sarajeva za Beograd busom. Iz Beograda u 21:15h imamo voz za Sofiju. Provest cemo cijeli dan u Sofiji i navecer u 18:55h cemo krenuti za Istanbul vozom. Tada uzimamo kuset i doplacujemo 5€ kolko sam skontao. U Istanbul dolazimo nekad iza 8h. U povratku krecemo u 22h vozom za Beograd i dolazimo sljedeci dan nekad iza 22h i odmah ujutro u 8h imamo bus za Sarajevo.

Ovo sam vam sve napisao da mi mozete ukazati ako negdje ima pogreska u vremenu polaska nekog voza. Ovo sam vise puta provjerio i trebalo bi da je ok, ali nikad se ne zna, pa zbog toga zelim da vidim s vama.  Wink

miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #94 on: 13-11-2011, 10:19:11 »

Доплата за кушет је 10 евра у једном смеру. Ако пратиоц вагона буде Сами, пунији Турчин са брковима и златним сатом покушајте да будете добри са њим. Можда ће вас замолити да му на граници у фри шопу купите цигарете за паре које ће вам дати, али ће вас зато неколико пута до Истанбула нудити кафом и чајем. Ми кад смо ишли у августу и кад смо се враћали цео пут смо са њим провели.
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #95 on: 11-12-2011, 16:58:49 »

U Bugarskoj je štrajk na železnici još od 24. novembra. Nije totalni, već u određeno doba dana (nisam siguran, ali mi se čini od 8 do 16h). Tako da u tom vremenu vozovi stoje na zatečenom mestu.

Ukoliko idete jutranjim vozom iz Beograda za Sofiju/Istanbul vozom u 7:50 onda je ok (danas voz kasni 50 minuta).
Ne idite večernjim vozom za Sofiju nikako, jer taman stiže u Bugarsku ujutru kad počinje štrajk i zakovani ste u mestu negde između granice i Sofije! Danas je taj voz u Sofiju stigao sa 520 minuta kašnjenja (umesto u 08:04, stigao je u 16:44).

U povratku, voz što kreće u 11:55 iz Sofije za Beograd ne ide. Voz iz Istanbula koji kreće u 22:00 za Sofiju/Beograd stigne samo do Plovdiva i tu stoji do 16h, tj. završetka štrajka i onda tek nastavlja do Sofije. Nakon toga se vagon iz Istanbula za Beograd kači na voz koji iz Sofije kreće u 20:15, koji ide redovno i ujutru rano stiže u Beograd.

Do okončanja štrajka režim je kao gore opisan.
pantera
putnik-pripravnik
**

« Reply #96 on: 26-12-2011, 00:39:29 »

Jel joštraje ovaj štrajk?
Kolike su cijene karata Bg-Ist (povratna) i Bg-Sof (povratna)?
Hvala.
JulieD
novajlija
*

« Reply #97 on: 26-12-2011, 22:15:29 »

Da li neko moze da mi kaze kakva je situacija sa grejanjem u vozu ove zime?

Cene karata mozete naci na sajtu zeleznice srbije: http://w3.srbrail.rs/zsredvoznje/?lang=sr
Kada unesete stanice i datum putovanja i izadje vam spisak vozova, idite na detaljnije  Wink
Mislim da je povratna s 20% popusta
« Last Edit: 26-12-2011, 22:19:52 by JulieD » Logged
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #98 on: 27-12-2011, 13:26:15 »

Koliko vidim na sajtu ŽS više ne stoji obavešetenje o štrajku u Bugarskoj, tako da bi trebalo da je okončan. Što se tiče voza do Istanbula, mnogo je isplativije uzeti Balkanflexipass, nego običnu kartu. Koristi pretragu na forumu. Za povratnu kartu na ovoj relaciji nema popusta.
pecanj
putnik srednjeprugaš

« Reply #99 on: 27-12-2011, 19:13:22 »

Da li neko moze da mi kaze kakva je situacija sa grejanjem u vozu ove zime?

Za ovu zimu neznam, ali pretpostavljam da je isto kao i ranije, tj da nema grejanja od Nisa do Dimitrovgrada 

Merak mi tako! A merak nema cenu Smiley
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #100 on: 08-01-2012, 12:00:50 »

Stigao sinoć vozom iz Istanbula. Put je trajao tačno 24 sata, cena je 60 evra u jednom pravcu, spavaća kola. Preporučujem spavaća kola, jer možete lepo da prespavate veći deo puta Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 08-01-2012, 12:23:06 »

Stigao sinoć vozom iz Istanbula. Put je trajao tačno 24 sata, cena je 60 evra u jednom pravcu, spavaća kola. Preporučujem spavaća kola, jer možete lepo da prespavate veći deo puta Smiley

Trebalo bi da je kušet, tj. 6-krevetna kabina?
daxy
putnik srednjeprugaš

« Reply #102 on: 08-01-2012, 14:03:51 »

Ovo je strašno, pa što nisi doplatio još 30 € pa da ideš avionom ko čovek za sat i po!
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #103 on: 08-01-2012, 14:30:46 »

Jup, šestokrevetni kupe.

Ovo je strašno, pa što nisi doplatio još 30 € pa da ideš avionom ko čovek za sat i po!

Do poslednjeg trenutka nisam znao kakav mi je plan, bukvalno sam kupio kartu i ušao u voz.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #104 on: 09-01-2012, 15:04:15 »

Pošto imam fobiju od voza na relaciji Beograd - Sofija, otkrio sam dobru kombinaciju za povratak iz Istanbula: autobus Istabul-Sofija (METRO) u 23.00, cena: 20 e; Sofija - Beograd: nova linija, minibus u 9.00 sa male autobuske stanice (odmah pored velike), cena 23 e. U BG sam stigao u 14.15. U Sofiji sam imao pauzu od oko 40 minuta, dovoljno da kupim kartu i jedem. Firma koja vodi za Beograd se zove KARAT'S ili tako nešto. Isti minibus se vraća u Sofiju u 14.30 sa stanice u BG.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube