ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 15:30:24
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Azija, Australija & Okeanija
| | |-+  Seul S(e)oul of Asia
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Seul S(e)oul of Asia

(Read 14827 times)
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #45 on: 10-09-2011, 09:29:15 »

Moras da pretrazujes za najjeftiniju kartu, nema pravila; hosteli nisu skupi u poredjenju sa Parizom i Londonom, vise su na nivou cena u Berlinu, isto sve ovo mozes jednim klikom da proveris.

Postoji Chinatown u predgradju Seula Incheon gde se nalazi i aerodrom.
a9020
putnik srednjeprugaš

« Reply #46 on: 10-09-2011, 11:36:45 »

Da li moze da se nadje neki lokalni posao dok sam tamo da otplatim kartu i troskove puta,koliko je hrana na ulici(trebalo bi da nije skupa)da li sa crvenim pasosem treba viza imam puno pitanja ako imas vremena bio bih ti zahvalan na odgovorima.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #47 on: 11-09-2011, 03:55:20 »

Posao gotovo nemoguce, na ulici je hrana jeftina, viza ne treba do 30 dana boravka, a moze se produziti do tri meseca.
milica:)
novajlija
*

« Reply #48 on: 11-09-2011, 12:09:14 »

Veliko hvala na informacijama Cheesy Ne verujem da ću sad početi da ga učim,s obzirom da je to možda i jedini način i mesto gde bih učila Korejski,ali verujem da bi bilo najbolje kad završim srednju školu i najverovatnije upišem Filološki(videću šta tačno) pa da vidim za taj Korejski kao izborni predmet,jel? Smiley Ja nisam uopšte ni student,pa ne verujem da je dobra ideja ići sad po fakultetima.Nadam se da će se mnogo toga promeniti za par godina(mada teško) i bilo bi lepo kad bi uveli Korejski da se uči kao 1. ili 2. jezik(ne znam jel to pravilno rečeno)...no dobro,hvala još jednom na informacijama ^^ A što se tiče putovanja u Koreju,nadam se jednog dana.... angel
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #49 on: 20-09-2011, 09:34:49 »

O poslu u Koreji:
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #50 on: 21-11-2011, 05:17:30 »

Zanimljiv spisak: http://www.cnngo.com/seoul/life/50-reasons-why-seoul-worlds-greatest-city-534720?page=0,4
Rada5
novajlija
*

« Reply #51 on: 21-11-2011, 21:49:13 »

Koreja i sve u vezi Koreje je počelo da me intereseje ove godine,sasvim slučajno.Nisam imala predstavu da je Koreja i Seul kao glavni grad zaista tako fascinantan.Evo jedan snimak koji sam ja pronašla
treba pogledati Cheesy
Jednostavno očarana sam i idalje sam pod utiskom.To je zaista neverovatan grad,pun urbanosti,velikog razvića i napredtka po pitanju tehnologije.
Sve sam zamišljala u glavi tvojim opisom tako sam inpresionirana.
Imam veliku želju da dođem u Seul,tačnije da studiram i da živim tamo.Počela sam da učim Korejanski i zaista dosta sam se pohvatala sa svim pisanjem njihovih simbola,čitanjem simbola i izgovorom.Bilo mi je potrebno dosta truda i vremena da se sve to slegne.Ali znam da ću uspeti u tome do kraja:)
Jedino što me interesuje je kako je u Seulu zastupljena Medicina i strani studenti Medicinskog univerziteta?
Da li postoji mogućnost da se dođe do stipendije i da se studira Medicina u oblasti Akupunkture?
Zaista mi je potrebna ova informacija.Hvala u napred Smiley
« Last Edit: 21-11-2011, 22:03:52 by Rada5 » Logged
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #52 on: 21-11-2011, 23:27:32 »

Jedino što me interesuje je kako je u Seulu zastupljena Medicina i strani studenti Medicinskog univerziteta?
Da li postoji mogućnost da se dođe do stipendije i da se studira Medicina u oblasti Akupunkture?
Zaista mi je potrebna ova informacija.Hvala u napred Smiley

Za medicinu ne znam nista; samo cu ti reci da bilo kakva medicina koja ukljucuje rad na ljudima zahteva dodatnu proceduru i dokumentaciju posto svaka zemlja strogo kontrolise strance koji se bave medicinom kako se ne bi desio neki propust i neko platio svojim zdravljem ili cak zivotom.
Stipendija ima dosta i cenim da nije tesko dobiti stipendiju posto je veoma mali broj ljudi zainteresovan za studiranje tamo. Precesljaj po internetu i idi do ambasade pa se raspitaj.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #53 on: 22-11-2011, 05:37:28 »

Evo kako su juznjaci preuzeli, a zatim i osavremenili sistem `ljudskog ekrana` od svoje brace sa severa:
milica:)
novajlija
*

« Reply #54 on: 20-01-2012, 19:57:05 »

Rada5 - Kada si pocela da ucis Korejski?Preko privatnih casova ili samostalno? Ovim putem bih htela da pitam da nema nekog zainteresovanog ko bi zeleo da pohadja privatne casove Korejskog u Beogardu?Koliko sam se ja raspitala,a bice da je to to,ima Kolarac gde je Korejski ponudjen kao jezik,ali na zalost nema zainteresovanih i jedna privatna skola stranih jezika na Terazijama gde ima mogucnost invidualnih casova ili u grupi,naravno. Za sad ni tu nema zainteresovanih Sad Ovo je cisto informacija ako se neko interesuje za casove.A vidim...mislim da cu konacno otici do Filoloskog da vidim za taj Korejski(ne znam zasto nisam do sad). Pozdrav Cheesy
Rada5
novajlija
*

« Reply #55 on: 08-02-2012, 11:53:11 »

안녕하세요 Milice Smiley
Korejski sam počela da učim preko interneta jer sam shvatila da nema privatno gde da se uči.
http://www.talktomeinkorean.com/ ovo je sajt preko koga ja učim,nadam se da će ti poslužiti.
안녕히 계세요 Smiley
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #56 on: 09-02-2012, 06:12:13 »

Dobro je uciti samostalno, ali za jezik kao sto je korejski samostalno ucenje moze voditi do recimo srednjeg pocetnog nivoa nakon kojeg bi jako bilo tesko ostvariti znacajniji napredak.
Sta se moze sam: nauciti napamet izgovor i pisanje simbola (obavezno slusati snimke izgovora na netu posto je malo teze ukaciti glas samo transkripcijom!), nauciti osnovni fond reci od par stotina najkoriscenijih napamet, nauciti svakodnevne izraze napamet, zapamtiti osnovna gramaticka pravila, nauciti napamet kineska i korejska brojenja (razliciti predmeti ili osobe se broje na razlicite nacine u zavisnosti od same reci). Sve to se moze uraditi bez vecih teskoca bez predavanja i ucitelja. Medjutim za dalje, narocito ako se ne moze naci neki Korejac uzivo za razmenu jezika ne znam sta da preporucim osim gledanja filmova, slusanja muzike, anime filmova, video igre i sajtove za ucenje i razmenu jezika.
Rada5
novajlija
*

« Reply #57 on: 12-02-2012, 22:42:04 »

Hvala puno na savetu,to će pomoći.
Znam samo da uopšte nema davanje privatnih časova Korejskog(od Istočno azijskih jezika samo japanski i kineski,izgleda da naša zemlja nije zainteresovana za sada za Koreju Sad )
Ali samo imam jedno pitanje na koje nemam odgovor,da li znaš kako ide kod njih red reči u rečenici?
Kod nas je subjekat,predikat pa objekat.
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #58 on: 12-02-2012, 23:23:47 »

Ali samo imam jedno pitanje na koje nemam odgovor,da li znaš kako ide kod njih red reči u rečenici?
Kod nas je subjekat,predikat pa objekat.

Po gramatici korejski je veoma slican japanskom, u oba jezika glagol je na kraju reci. Znaci subjekat-objekat-predikat.
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #59 on: 20-09-2012, 10:34:33 »

Super topic i 'fala Noskich na informacijama iz Seula. Procitala od pocetka do kraja. Da li ti ili neko drugi ima savet sta nikako ne zaobici za 4 dana koliko cemo biti u Seulu? Dovoljno je par stvari da mi nabrojis, pa cu online istrazivati di su i kako da dodjem do toga.
Takodje, da li postoji neki gradic do koga se moze otici na jedan dan? Tipa da odemo tamo ujutru i vratimo se uvece u Seul..
"fala i pozdrav svima 
Pages: 1 2 3 [4] 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube