ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 08:10:35
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Jeftini Letovi
| | |-+  Uputstvo za trazenje low cost letova
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 42 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Uputstvo za trazenje low cost letova

(Read 96116 times)
sara7
novajlija
*

« on: 11-08-2008, 18:42:16 »

Procitala sam zaista sve topike u vezi sa low cost letovima, ali jos uvek mi ne polazi za rukom da nadjem tako povoljne letove, kao sto pricate. Jel moze neko detaljno da objasni kad nameri negde da ide kako krene u pretragu.
Bila sma na sajtovima koje ste naveli, ali tamo se mora upisati dan polaska, pa povratka, pa tacno odakle i gde zelis putovati, a meni to nista nije striktno..Bitno mi je da je jeftino...Ima li negde neki spisak tih jeftinih letova? I kad god sam pokusala da bukiram kartu, dodali su takse iako je pisalo da je all inclusive..Jel nesto radim pogresno?
Please, pomagajte...izgubila sam nedelju dana cunjanja i nista  huh
Inace, sve pohvale za forum!!
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 11-08-2008, 22:57:22 »

o tome se i radi da nista nije striktno. prvo nadjes datume kada su karte najjeftinije pa na osnovu toga odlucis kada ces da putujes.

polako ces uci u stos jer se cene menjaju u zavisnosti od hiljadu faktora i zaista treba dosta unapred traziti, mislim da je to osnova svega. npr ako u ovom trenutku gledas bilo koji let ryanaira u novembru, vecina ce ih biti jako povoljna. za kraj avgusta, naravno, tesko da ces naci nesto povoljno.

takse u 90% slucajeva moraju da se plate i to je to. zato je posao ako je karta na akciji 0 evra pa platis samo takse. to ispada da za 50 evra mozes bilo gde da odes iz budimpeste uglavnom.. (naravno ne iz bg)

www.skyscanner.net - mada ne pretrazuje bas sve kompanije

po mom ikustvu wizzair i ryan su bez premca za letove iz budimpeste/hrvatske

stay hungry. stay foolish.
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 12-08-2008, 08:33:43 »

www.whichbudget.com pretrazuje sve jeftine letove.
U tome je i fora, ne mozesh da putujes kad tebi odgovara nego podesavas datume putovanja naspram toga kada nadjes jeftiniji let.
Eto, goloshina ima puno iskustva sa svim tim pa poslusaj njen savet. Da letish negde za 50 eura, mislim da je to skroz dzabe.
Ja sam u novembru nasla let do Maroka za 90eura.
 Grin

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
sara7
novajlija
*

« Reply #3 on: 12-08-2008, 08:57:35 »

Hvala vam na odgovorima!   Smiley
Pa da, o tome s i radi: meni odgovara bilo koje vreme, samo bih volela da je tamo gde idem toplo i da ima mora...ne mora u tom mestu vec u toj zemlji.
Da li to znaci da sam propustila letovanje za ovu godinu..mislim posto treba dosta ranije da se rezervise?  banghead
sara7
novajlija
*

« Reply #4 on: 12-08-2008, 11:12:41 »

crying pa ja sam stvarno smotana...Poooooooomagajte!!!
Evo sad sam gledala let iz Budimpeste za Ibicu u novembru i ovo mi izbaci: http://book.clickair.com/skylights/cgi-bin/skylights.cgi, trazi da izaberem tacan dan, sto ja nikako ne mogu da uradim. U cemu je problem: njihovom sajtu ili meni?  huh
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 12-08-2008, 11:50:33 »

Koliko sam ja shvatio (a verovatno nisam), moraš uvek uneti tačan datum. Eventualno postoji opcija "plus/minus x dana". I meni je to predstavljalo problem, jer bih želeo, recimo, da vidim da li postoji jeftin let za Kairo u mesecu februaru. Čini mi se da moraš da proveravaš bukvalno dan po dan, od prvog do poslednjeg februara.

Ne bi bilo loše da neko od vas iskusnih sastavi nekakav tekst o pronalaženju jeftinih letova - koje kompanije, koje cene, koje relacije, kako pronaći let - pa da to okačimo na sajt, kad neko pita, da možemo da ga uputimo na taj tekst. Ima li dobrovoljaca? 

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
sara7
novajlija
*

« Reply #6 on: 12-08-2008, 12:10:00 »

Pa da, bas bi bilo dobro...
Npr, mene zanima i iz kojih okolnih zemalja i gradova su moguci ti lowcost letovi i za koje zemlje..Neko je pisao, npr., da iz rumunskog grada Arad ima letova za negde, ne mogu tacno da se setim gde, a to je blizu. Mozda ima jos takvih primeraka Smiley.
Hajde, pisite  , pomozite nama pocetnicima!  Smiley
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 12-08-2008, 12:23:11 »

to nije stvarno mali posao, ali mozemo da se podelimo pa da svako uradi po neku kompaniju. mislim da su nama i dalje najinteresantniju ryan i wizz. ja mogu da vam uradim te dve i recimo da prema svojim iskustvima napisem kako i gde i sta traziti. ne obecavam kad, ali pocinjem danas Smiley nisam letela germanwingsom, easyjetom.. prosto nikada mi nisu bili povoljniji od ovih drugih pomenutih, tako da za njih ne mogu da vam detaljno pisem. volare, click itd takodje, mada, oni ni ne lete bas blizu nas.

potrtudicu se danas - sutra da uradim ryan i wizz pa mozemo da stavimo na sajt, ali bih volela da ljudi mogu da dopune ono sto ja propustim da napisem

sara7
novajlija
*

« Reply #8 on: 12-08-2008, 12:33:48 »

golosina, mi te volimo!!!!  friends
 party  party  party  party
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 12-08-2008, 13:31:57 »

www.skyscanner.net po 28 put Smiley

Ne mora da se upisuje tacan datum. Moze da se izabere cela godina ili npr odredjeni mesec.

CEJLON
putnik srednjeprugaš

« Reply #10 on: 12-08-2008, 13:50:54 »

Zasto favorizujete Evropu,napred air arabia? Wink
Dule
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 12-08-2008, 15:50:39 »

Da, Arad je bila najbolja pocetana stanica za letenje po Evropi, preko Milana, a iz Milana - svuda. Pre svega bio nam je (severnoj Srbiji) najblizi aerodrom sa najpovoljnijoj aviokompaniji - Ryanair. Leteo sam prvim letom na pomenutoj relaciji 1.aprila, i nazalost poslednjim 31.jula, naravno za 0.01euro sa svim taksama. Naime Ryanair je imao neki nesporazum sa vlastima grada Arada i ova linija je suspendoana sa destinacija Ryanair-a.

Ja sam pre godinu ipo dana sam pisao detaljno o svim low-cost kompanijama, ali nazalost u nedostatku vremena napisao sam samo 4-5stranica uopsteni uvod i detaljno o Ryanair-u i zapoceo Easyjet. To sam poslao Lazaru i njemu je bilo OK, ali je ostalo na tome da zavrsim, i to je ostalo da ceka neko slobodno vreme (ocigledno kad se penzionisem:). Pa ako bi zeleli zajedno da radimo na tom clanku, mogli bi da nastavimo rad na ovom mom dodajuci nova iskustva i nove low-cost kompanije. Drugacije necu moci da zavrsim, a uz to trebalo bi cesto update-ovati jer su pomenute avio kompanije u velikoj ekspanziji.
sara7
novajlija
*

« Reply #12 on: 14-08-2008, 16:09:26 »

golosina, pa gde si?Huh Mi te cekamo!!!

Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 18-08-2008, 10:55:28 »

Ok .. doshla sam do cifre od 30eura za kartu Milano-Fes ali onda dolazi do stvarcica koje se zovu baggage claim ...

drugim recima treba mi objasnjenje sledecih termina
online check in
airport check in
ako idem na airport check in i imam jednu torbu to zadovoljstvo kosta 30eura vishe.
Da li ja mogu da udjem u avion ryanair-a sa rucnim prtljagom? Da li mozda i to naplacuju?  Grin

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 18-08-2008, 10:58:21 »

golosina, pa gde si?Huh Mi te cekamo!!!

POCELA SAM Smiley sutra vam saljem pa da letite!!!!

Pages: [1] 2 3 ... 42 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube