ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 05:25:27
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Ruska viza ??
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Ruska viza ??

(Read 28196 times)
drazen
novajlija
*

« Reply #60 on: 14-03-2009, 16:51:52 »

Znaci sama rezervacija iz hotela nista ne znaci. Barem sada a nekada je moglo sa time. Kada se kaze "turisticki vaucer" to podrazumeva boravak u turistickoj turi po Rusiji preko neke nase agencije. Znaci plati se aranzman preko agencije i agencija daje taj vaucer. Nekada je mogao da se dobije taj vaucer po principu platis i dobijes, a sada je to verovatno tesko.

Да ли мислиш да је боље у Русију ући из Летоније у том случају или ипак из Белорусије, пошто се ради о четвородневном боравку у Русији?

Ако сам добро разумео, уплаћен хотел у Русији и потврда резервације из хотела нису гаранција да ће те пустити у Русију?
geoplans
putnik dugoprugaš

« Reply #61 on: 14-03-2009, 18:21:04 »

Ako su vec u Letoniji (imas sengen) onda je bolje odatle u Rusiju. Dobices migracionu kartu i pecat ulaska koji moze nesto da znaci.
Posto ostajes 4 dana po zakonu moras da se registrujes 72 sata od ulaska u Rusiju. Neki organi to tumace kao registrovanje u toku radnog vremena 3 dana a neki do 24:00 tog treceg dana.
Ako imas vec uplacen hotel u Rusiji onda trazi "pravu" potvrdu o rezervaciji hotela. Znaci memorandum hotela sa pecatom i tvojim podacima koji potvrdjuje da imas uplacen boravak kod njih. Original a ne neki fax i stampani mejl.
Sa time postoji sansa da te puste mada ne mogu da tvrdim 100%. Kontaktiraj hotel sta kazu oni mada nemoj mnogo da se oslanjas na njih. Bice vazno sta kaze onaj na grnici. Nekog ce bas da bude briga pa ce da te pusti a neki ce da radi po propisu i sve kako treba. Posto boravis u hotelu oni ce da urade registraciju za tebe. Ali obrati paznju. Trenutni metod rada mnogih hotela u Moskvi i St. Petersburgu je takav da prilikom registracije ti ne stavljaju nikakav pecat u migracionu kartu. Tako da bukvalno nemas nikakakav dokaz da si registrovan kod njih. To moze da bude problem ali i ne mora. Nekad su na izlasku iz Rusije uzimali migracionu kartu i posle proveravali registraciju. U zadnjih tri meseca vrlo cesto ne uzimaju migracionu kartu. Doduse ima foru kao da boravis u Rusiji (u Moskvi konkretno) 5 dana bez registracije i problema kasnije ali to vazi za neki drugi smestaj van hotela recimo nesto privatno.
Jesus Raves
novajlija
*

« Reply #62 on: 24-03-2009, 18:13:05 »

Da napishem i ja neshto...

bio sam u Moskvi u novembru i sve shto sam imao od papira je turistichki vaucher koji moze preko interneta da se naruchi za 5 dolara, ne mogu sada tachno da se setim adrese ali bilo je neshto na fazon "russian visa", meni je to drugar uzeo u Moskvi pa mi poslao FeDex-om.
Ide na fazon kao preko neke njihove turistichke agencije, naznachena je adresa od hotela i period koji cu ostati.

Nisam imao nikakvih problema.

+ u avionu ili na kontoli dobijesh papir koji popunish, to je registracija.

Ovako vaucher izgleda, obichan printan papir sa pechatom i potpisom

http://img26.imageshack.us/img26/5189/92nh0006.jpg
geoplans
putnik dugoprugaš

« Reply #63 on: 24-03-2009, 20:06:12 »

Da tako je ali sa ovim vaucerom ostajes samo u periodu koji je naznacen.
Na tvom vauceru pise ako sam dobro procitao 05.-09.11.2008.
Za kratkotrajni boravak od nekoliko dana to nije problem.
Ali ako se uzima vaucer za duzi period onda Rusi proveravaju da li se stvarnno boravi u navedenom hotelu.
To moze da bude problem ali i ne mora.
Za duzi boravak najbolje je (dok se ne ukine viza) priglasenije.
Papir koji dobijes u avionu nije registracija nego migraciona karta koja sama po sebi nije registracija nego sluzi da se izvrsi registracija. Tebe je registrovao hotel kao njihovog gosta.
Treba znati da od nedavno mnogi hoteli prilikom registracije vise ne stavljaju nikakav pecat pozadi na migracionu kartu. Takodje moze da se registruje u posti ali samo na privatnoj adresi boravka.
kobre-dabre
novajlija
*

« Reply #64 on: 03-04-2009, 13:06:45 »

Izvinjavam se ako vec ima prica o ovome, nov sam ovde pa se bas ne snalazim... A ne znam ni gde da pitam...
Da li mi treba viza za Rusiju, ako imam stari pasos? Cuo sam da su nam Rusi odobrili da putujemo bez viza, ali ne znam od kada to pocinje da vazi ni da li to vazi samo za nove pasose ili mozemo i mi sa starim... Hitno mi je...

Unapred hvala!!!
« Last Edit: 03-04-2009, 13:25:21 by kobre-dabre » Logged
kostan
putnik srednjeprugaš

« Reply #65 on: 03-04-2009, 14:43:35 »

Danas sam zvao MUP u Ljermontovljevoj i službenica mi je rekla da se i dalje izdaju poslovni pečati, kako za Rusiju, tako i za Ukrajinu, Mongoliju i Kinu.

To važi za stare kao i za nove crvene pasoše, jedina razlika je što sada te poslovne "vize" važe samo tri meseca, a ne više godinu dana kao što je ranije bio slučaj.

Takođe, rekli su mi da je potreban dopis iz firme, radnu knjižicu nisu pominjali tako da se nadam da neće na tome insistirati, što još uvek daje neku nadu da može da prođe i neko fiktivno pismo da vas firma šalje na put.

Potvrdili su mi i da je bilo zastoja u izdavanju poslovnih pečata krajem prošle godine ali se za sada ipak izdaju dok ne stignu nove markice, odnosno dok bezvizni režim ne stupi na snagu.
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #66 on: 03-04-2009, 15:55:59 »

Da si koristio search opciju ustedeo bi bar 2 sata jer ne bi cekao na odgovor koji je vec dat ... shvatam da ti onda bas i nije hitno?? Odgovor imas ovde i ... odgovor je da ti treba viza bez obzira kojim pasosem putujes!

http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2248.0
mileagainst
putnik srednjeprugaš

« Reply #67 on: 03-04-2009, 16:19:59 »

Stavite ogromnim crvenim slovima preporuku/upozorenje pre pisanja posta da se koristi search i tako to, ovo pocinje da gusi...
Slumpy
putnik dugoprugaš

« Reply #68 on: 26-04-2009, 15:29:07 »

Imam i ja jedno pitanje  Grin
Nije mi bas jasno nesto... Za turisticka putovanja u Rusiju nije nam potrebna viza vec vaucer (ili priglasenije). Takvi vauceri se mogu odraditi i preko nekih agencija na netu za 30-ak dolara, s tim sto oni naposletku budu poslati ambasadi. Sta ja onda da radim? Da dodjem u Rusku ambasadu i kazem: ''Poslali su vam faksom vaucer, dajte mi lepo njega, posto ne bih da placam i za vizu kada vec nije potrebna uz isti?!''

putopisezan.wordpress.com
milos_lg
novajlija
*

« Reply #69 on: 27-04-2009, 14:17:54 »

Idem na dve nedelje u Rusiju, tacnije St. Peterburg. Kupio sam avio kartu preko R-Toursa i od njih uz kartu dobio vaucer. Necu odsedati u hotelu vec u privatnom smestaju.
- Da li treba da se registrujem u hotelu, podmitim sluzbenika da upise da sam kao fol tamo ili nesto slicno. Pre dve i po godine sam dao neke pare sluzbenici u hotelu i ona me je upisala kao da sam gost hotela.
- Da li se taj vaucer od R-Toursa racuna kao fiktivni ili pravi?
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #70 on: 27-04-2009, 15:30:57 »

- Da li treba da se registrujem u hotelu, podmitim sluzbenika da upise da sam kao fol tamo ili nesto slicno. Pre dve i po godine sam dao neke pare sluzbenici u hotelu i ona me je upisala kao da sam gost hotela.
Ja sam pre godinu i po dana uradio to isto u Moskvi i prošlo je, a bio sam u privatnom smeštaju.

- Da li se taj vaucer od R-Toursa racuna kao fiktivni ili pravi?
Fiktivni.
geoplans
putnik dugoprugaš

« Reply #71 on: 27-04-2009, 20:04:01 »

U mnogim hotelima ne moras da odsedas vec ce da te registruju za pare.
Nije mito nego imaju vazecu tarifu za pruzanje te usluge tipa "toliko i toliko za dan registracije".
Ako vec odsedas u privatnom smestaju pravac glavna posta i registruj se na obrascu koji ima tamo.
Na salteru gde se predaju preporucena pisma.
Ali tvoj domacin kod koga odsedas mora da ide sa tobom da upise svoje podatke u taj obrazac ili bar da ti da licni dokument da sam popunis.  Ta registracija kosta neku sitnu lovu koja izgleda zavisi od grada do grada. Za Moskvu i St. Petersburg ne znam cenu ali pre nekih dva meseca ja platio 170 rubalja tu registraciju u posti u Samari.
Takodje sada je praksa u Rusiji da nikakve pecate ne stavljaju na poledjinu migracione karte tako da ako se registrujes u hotelu nece da ti stave nikakav pecat vec ce da te samo ubace u kompjuter. To znaci da moze i da se ne registruje uopste a ako neko pita kazes nisu mi stavili u hotelu pecat. Sada ne znam kako je u St. Petersburgu tacno ali u Moskvi jedno 80% hotela ne stavlja nikakav pecat. To moze da prodje u Moskvi i St. Petersburgu ali na drugom mestu tesko.
I da, nemojte da se palite sto nasa skupstina usvaja /usvojila sporazum o bezviznom putovanju, dok ruska Duma to usvoji ima da prodje jos dosta vremena tako da u najboljem slucaju bez viza ce moci na jesen (optimisticki gledano) ili negde iduce godine (realno gledano). Osim ako Rusi nekim slucajem ne budu to sredili po hitnom postupku.
mileagainst
putnik srednjeprugaš

« Reply #72 on: 08-05-2009, 14:27:12 »

Drugari, mislim da nam od danas ne treba viza Rusiju, tj. da sporazum konacno stupa na snagu!
gosn.shofershajbna
putnik dugoprugaš

« Reply #73 on: 08-05-2009, 15:28:34 »

Otkud ti to? Jesu ga ratifikovali u skupstini/dumi ?

''Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.''
geoplans
putnik dugoprugaš

« Reply #74 on: 08-05-2009, 18:55:08 »

Nasa Skupstina je stavila na glasanje taj sporazum da li je usvojen ili nije ne znam.
Da bi sporazum stupio na snagu treba da ga ratifikuje nasa Skupstina i Ruska duma i sporazum stupa na snagu 30 dana od kada su ga obe institucije potvrdile. Znaci u teoriji ako ga je nasa Skupstina ratifikovala sada treba da ga ratifikuje ruska Duma i sporazum stupa na snagu 30 dana od te njihove ratifikacije.
Pogledajte zvanicni sajt ruskog MIP-a i tu nema nikakve informacije o stupanju bezviznog rezima za Srbiju sto znaci da to jos nije u planu. Zadnji potvrdjen sporazum o bezviznom rezimu je sa Venecuelom koji je stupio na snagu marta ove godine (nekih 6 meseci od potpisivanja). Zbog toga sto je to u korist Rusije kako bi Chavezu uvalili naoruzanje itd.
I jos Venecuela dobila 90 dana bez viza a nama samo 30 angry.
Znaci potpuno bez vize nece moci jos neko vreme u Rusiju ako nekim cudom ne usvoje sporazum u Dumi negde do juna kada poslanici idu na letnji odmor. U najboljem slucaju tamo negde na jesen a u gorem iduce godine. Ili kada pocne da se gradi naftovod.
Do tada jurite pozivna pisma
Ja sredio poslovnu multi vizu na pet godina sa boravkom od 90 dana pri svakom ulasku dance
« Last Edit: 08-05-2009, 18:56:51 by geoplans » Logged
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube