ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 26-05-2013, 09:03:42
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Život i posao u inostranstvu
| | |-+  humanitarni rad u africi
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

humanitarni rad u africi

(Read 7657 times)
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« on: 20-10-2008, 00:17:41 »

da li je neko nekada radio u africi kao humanitarac, npr, predavao engleski deci ili sl? cujem ponekad tako neke price, ali nikad ne znam gde da trazim ili sta da trazim. znam da je lako ako si medicinsko osoblje (sto ja nisam). imate li/znate li neka iskustva?

stay hungry. stay foolish.
Oh, my
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 20-10-2008, 01:12:00 »

Imam ja drugaricu/poznanicu koja je volontirala u Tanzaniji mesec dana, a tamo se upucuje na dve godine (:-O) za koju nedelju. Ne znam detalje o organizaciji itd, ali ako osh mogu je pitati da ti prosledim njen mejl. Naravno, posto je ultra-mega-sega zauzeta konstantno, ne garantujem nista Smiley.
dule.meraklija
putnik srednjeprugaš

« Reply #2 on: 20-10-2008, 08:46:30 »

ajde raspitaj se pa prosledi nesto i nama ovde sa njenog volontiranja
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 20-10-2008, 10:04:27 »

Oh, my, bilo bi super da nam saznas nesto... preko koga ona to radi itd itd..
Cekam odgovor Smiley Hvala unapred.

stay hungry. stay foolish.
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 20-10-2008, 20:23:49 »

I mene zanima... ja jako dugo trazim tako nesto i sve na sta sam do sad nailazila su bile americke volonterske organizacije kojima mogu da se pridruze samo amerikanci i sta vishe znam gomilu ljudi koji su bili 2 godine u Senegalu, Ugandi, Ruandi...
Evo nadjoh neki stari mail drugarice iz  Poljske koja mi javlja da ona volontira pri nekoj organizaciji koja se zove UNIFEM pa procunjaj o tome...

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
zimovrel
novajlija
*

« Reply #5 on: 21-10-2008, 00:59:35 »

pa dobro bre,gde ces sada?  Grin Grin Grin
hard_to_concentrate
novajlija
*

« Reply #6 on: 12-01-2009, 04:25:51 »

zdravo svima, imam dosta pitanja za vas i zaista bih bio zahvalan ako bi mogli da mi odgovorite i pomognete...
imam devetnaest godina i privodim srednju školu kraju i polako se spremam za faks a imam jedan veliki san koji bih voleo da proživim dok ne upišem faks... hteo bih da volontiram u nekoj humanitarnoj organizaciji u africi ili i u pojasu gaze (čuo sam da je unicef skoro poslao tamo jedan broj volontera) ili u aziji ili bilo gde gde bi moja pomoć dobro doša.
sad, ubio sam se tražeći po internetu i sve što sam uspeo da pronađem su neke organizacije koje, na primer, ili primaju samo amere ili primaju samo pomoć u vidu novca ili garderobe i tako dalje. ako bi mi neko bar mogao dati neki sajt, broj telefona bilo šta bio bih jako zahvalan...
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 12-01-2009, 15:13:47 »

dobro došao na forum Smiley

pogledaj ovu temu, mogla bi ti biti zanimljiva, ima i linkova za programe volontiranja u keniji:

http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1938.0

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 12-01-2009, 16:11:36 »

E, bas treba biti car, pa sad otici u Gazu dok bombe neprestano padaju! Meni to zvuci suludo, ili mozda nisam dovoljno human! U svakom slucaju, svaka cast!
Kolik ja znam, Cruela, tj. Marina je predavala engleski u Africi, ne znam sto se krije Grin
hard_to_concentrate
novajlija
*

« Reply #9 on: 12-01-2009, 16:27:55 »

e još kad bih uspeo da se zaposlim za stalno, tako da predajem u nekoj školi...  to bi bilo potpuno ispunjenje snova. e hvala puno za linkove, upravo sam tako nešto tražio. samo nisam znao da to ovoliko košta. jeste logično sve, treba i vakcine i još krš stvari.
a to za gazu, pa crveni krst valjda ili tako neka organizacija je poslala volontere skoro. ono za ljude što su ostali bez kuća i tako to. to sam samo načuo, mada bih otišai o tamo kada bih saznao kako.
ako ima još neko nekih iskustava, predloga, saveta... bio bih zahvalan...
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 12-01-2009, 20:39:59 »

Pa jesam predavala u Maroku ali to je bilo samo jedan mesec. Cak i to sam platila 50eura kao za hranu i smeshtaj a kampovi po Africi juznije od Maroka su abnormalno skupi. Bukvalno im placash sto ides da im pomazes. E sad, ja imam jednu prijateljicu poljakinju koja studira svahili i koja je putem neke organizacije bila pola godine u Ruandi pa mogu da je pitam sta kako... ali cesh odgovor cekati malkice duze...
Svi ostali koje znam a da su u Africi su amerikanci koji tamo odlaze putem peace corps a to je samo za amerikance.

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 12-01-2009, 21:01:43 »

Ja sam se prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afriku ... ako bog da za godinu dve ... eto mene u Liberiji ili Obali slonovace! smiley
hard_to_concentrate
novajlija
*

« Reply #12 on: 12-01-2009, 21:25:39 »

Pa jesam predavala u Maroku ali to je bilo samo jedan mesec. Cak i to sam platila 50eura kao za hranu i smeshtaj a kampovi po Africi juznije od Maroka su abnormalno skupi. Bukvalno im placash sto ides da im pomazes. E sad, ja imam jednu prijateljicu poljakinju koja studira svahili i koja je putem neke organizacije bila pola godine u Ruandi pa mogu da je pitam sta kako... ali cesh odgovor cekati malkice duze...
Svi ostali koje znam a da su u Africi su amerikanci koji tamo odlaze putem peace corps a to je samo za amerikance.

to sam i ja primetio. kontam da treba platiti hranu i vakcine i sve, ali ti ideš tamo da radiš, da pomogneš. nije mi baš jasno ali dobro. ajd molim te pitaj pa ako možeš javi mi, nemam baš nameru da dajem neke abnormalno velike pare.

Ja sam se prijavio za odlazak u mirovnu misiju u Afriku ... ako bog da za godinu dve ... eto mene u Liberiji ili Obali slonovace! smiley

a kako si se prijavio i gde?

izvinite stvarno što imam ovoliko pitanja, ali nema ko da me uputi...
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 12-01-2009, 21:26:45 »

za Maroko ti ne trebaju vakcine tek tamo od Senegala pa nadole... mada ne mislim da je 50eura mnogo za hranu i smeshtaj za mesec dana.
Kiko jel si ti mislio tamo bez mene ili sta?
 Grin

kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #14 on: 12-01-2009, 21:37:16 »

Pa radim u vojsci ... prijavio sam se u centru za mirovne operacije ... pa sad ako me puste da idem ici cu. Pro trebam da prodjem neke obuke i svasta nesto ... pa da dodjem na red. Dakle bar godinu ipo do dve. Marince ... bez tebe ni ulicu ne bih preso! smiley
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube