ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 04:09:29
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Put u Brazil
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Put u Brazil

(Read 12009 times)
Darija
novajlija
*

« on: 18-05-2006, 02:08:35 »

Ja sad na leto putujem u Btazil u Rio i samo cu u Riu biti na odmoru
Ako je neko bio tamo neka mi da neke informacije
Pozdrav smiley
whiskas
putnik srednjeprugaš

« Reply #1 on: 18-05-2006, 09:41:22 »

ne ali cesh sigurno ovde naci neke korisne informacije:

http://www.starvogue.com/world-travel-guide/Brazil/RiodeJaneiro.html

hocu ja u brazil  cry

Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 18-05-2006, 09:53:30 »

ne bi bilo loshe da kupish neki travelbook pa kad odesh tamo da posetish sva ta divna mesta koja su opisana pa da nam kasnije preneses utiske! Znam ljude koji su bili u juznoj americi ali mislim da niko nije visio u Riu!   crying

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 18-05-2006, 10:14:02 »

a mogla bi da dobiješ i blog, ako ti se piše (pogledaj linkove na naslovnoj stranici sajta, sa desne strane)

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Darija
novajlija
*

« Reply #4 on: 19-05-2006, 00:26:02 »

Pozdrav
Na ljeto idem u Brazil u Rio
Pa me zanima da li neko zna neku agenciju u Riu gde bi mogla da uzmem vodica, jer gde god sam putovala preko agencije sam imala vodica.Ovde ne idem organizovano u grupi nego sama, pa se malo bojim a i engleski mi je slab.Tako da bi mi vodic dobro dosao i na engleskom i na nemackom, a jos bolje na srpskom.
Kad se vratim pisat cu vam kako je bilo i slike cu vam poslati.
Prvi put sam na ovom sajtu i super ste.
Ja obozavam putovati i zanima me svaki cosak ovoga sveta
Pozdrav
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 19-05-2006, 16:00:40 »

Uh, pa nemoj toliko da se brines sto ces, konacno, biti na nekom putovanju bez agencije. Nije to toliki bauk, veruj mi. Cak i ako nisi klasican "budget traveller" (tj. putnik sa malo para), mozes sebi vrlo lako da finansijski podignes nivo putovanja. Kao sto je vec receno u prethodnim postovima, probaj da nadjes neku knjigu - vodic, i samim tim ce ti i doticno putovanje biti mnogo lakse, organizovanije i lepse. Ja sam licno navikao na Lonely Planet (sto ne znaci da su njihovi vodici i najbolji), i oni imaju posebnu knjigu o Brazilu. Cak mislim da su izdali i konkretan vodic o Rio de Zaneiru, ali me nemoj drzati za rec. Kazes da te zanima i svaki cosak ovog sveta. Super!!! Posle prvog "neagencijskog" putovanja, i sama ces primetiti koliko ce ti se novih mogucnosti otvoriti, tako da ces tek onda pozeleti novo putovanje. Ne zaboravi, aranzman nudi samo delic onoga sto svaka zemlja pruza. Na tebi je da i sama otkrijes nesto novo. A, ovaj sajt i sluzi tome da neke nove stvari budu pronadjene i da se podele sa drugima. 

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
Super Girl
putnik-pripravnik
**

« Reply #6 on: 20-05-2006, 12:23:57 »

htedoh okaciti par slika iz Brazila,cisto dok ne odes i sama se uveris kako je ovo predivna zemlja,ali se bas ne snalazim sa ovim opcijama,tj. pocinjem da sumnjam da se slike ne mogu okaciti(ili je samo meni ova kompijuterska tehnologija mnogo komplikovana cry ? )
spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #7 on: 20-05-2006, 13:05:22 »

odesh na imageshack.us
kliknesh choose
izaberesh sliku
kliknesh host it!
oznachish onaj tekst iza koga pishe  Thumbnail for forums (1)
kopirash ( copy )
odesh tamo gde zelish da je ubacish
paste
 the end

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 20-05-2006, 14:28:29 »

Ej ovaj... ne mogu slike da se ubacuju na forum, zbog.... loših iskustava Smiley Nego, možeš ih sve poslati na klubputnika@yahoo.com, pa ćemo ih dodati na sajt... a ukoliko si raspoložena, možeš i uz svaku fotku napisati par rečenica, kao neki mali putopis... a, a, a?  Smiley

Darija
novajlija
*

« Reply #9 on: 21-05-2006, 00:28:23 »

Ej, super ste.Bas ima neko da mi pomogne. smiley
Ja sad dok ne krenem u Julu najvjerovatnije, cackam po internetu i trazim sve o Brazilu/
ali koliko ima lepih iskustava toliko i losih, svi upozoravanju na setnje ulicama Ria, da ima mnogo lopova, pa da se obavezno ponesu tablete za malariju, da se vakcinisem protiv zute goroznice, te kad stugnem da cu pola dana biti bolesna zbog klime ili neceg drugog.
Zanimala me je jako klima, pa sam na nekom sajtu nasla da je tropska u Riu i da su ljeti temperature oko 30, nadam se da je tacno.
Za vreme karnevala nisam htela da idem zbobog guzve.
U svakom slucaju gledam da se dobro naoruzam podacima o toj zemlji, kad stignem da znam sra da vidim.
Kao Coppacabana je naj plaza, a procitala sam na jednom sajtu da je prljava..........ko ce im vjerovati.Ja idem pa sta bi bi........
Ako bude internet u hotelu, u svakoj zemlji je do sada bio javit cu vam se sa lica mjesta, a i kad se vratim fotke stizu.
A dok ne odem neka pise ko sta zna
pozdravvvvvvvvvvv party
Midza
novajlija
*

« Reply #10 on: 21-05-2006, 16:08:21 »

Pozdrav Darija,

Evo nekoliko informacija,mahom iz prve ali i iz druge ruke. Pre svega ti moram reci,da ma koliko nas sve avanturisticki duh podsticao i bodrio,postoje mesta na kojima nas nasa sposobnost i nesutrasivost mogu oteratiu u sam ambis. Hteo sam da ti kazem da se mesta poput Ria,Sao Paola,Bogote ili Medellina ne smeju posecivati solo,mogu ljudi pricati sta hoce ali stvarno je opasno....moras biti u drustvu i to ti je nepisano pravilo a i kazez da ti je engleski slabiji(radi na tome)...pa skontaj tamo neku ekipu...Samo budi vrlo oprezna.Grad je mnogoljudan,puno je siromastva a vrlo malo prebogatih,sve su u stanju da urade od sitnih pljacki do bukvalnog kidnapovanja.........necu dalje.Znaci sam boravak tamo ti je podjednako bitan kao i sama priprema za put.Nemoj da shvatis ovo kao zastrasivanje ali pokusaj da sagledas dalje od prelepo,rum,CopaCabbana i papaja.
    Sto se tice klime bice ti mozda previse vlazan i topao vazduh u pocetku ali problemi,ne.Ja sam se tamo uputio u oktobru pa nisam imao problema,ti ides u Julu.Znaci za klimu ne brini,prelepa je.Sto se tice malarije,to ni slucajno,tablete se piju nedeljama unapred i uzasno su jake,a u regiji u kojoj boravis malarija nije cesta,nema je u gradovima,to znas.Eventualno neki repelenti.Zuta groznica,na aerodromu,samo naglasi.
Eto toliko,moraces da znas mnogo stvari koje ce ti koristiti na tamosnjem boravku,znaci dobro se informisi!!!

Srdacan Pozdrav
   Midza
Super Girl
putnik-pripravnik
**

« Reply #11 on: 23-05-2006, 09:39:40 »

slazem se sa Midzom da se takva mesta ne posecuju solo,narocito ako si devojka.Kriminal je ogroman!!!Npr u Sao Paolu policajci idu na ulici u pancirima,a ne kao kod nas u kosulji.Cesti su obracuni mafije,pa se desava jednom-dvaput godisnje da se kriminalci obracunavaju na ulici,tj vodi se pravi mali rat na ulici,ali oni su toliko "ljubazni" da obaveste gradske vlasti i taj dan se ne ide u skolu,na posao...niko ne izlazi na ulicu da ne stradaju nevini shock Kidnapovanja su takodje cesta,kolima kad smo se vozili obavezno smo zakljucavali iznutra jer je opasno dok cekas zeleno svetlo,prilaze svakakvi likovi.Pa onda kuce...kod njih nemas prozore na kuci kao kod nas-da se sve vidi kroz prozor,vec su to mutna stakla kroz koja se nista ne vidi,a prozori su takvi da se stavlja katanac na njih-zbog lopova...Izgleda strasno sve to,ali nije mi namera da te plasim,samo da imas realnu predstavu u kakvu zemlju ides,pa da budes na oprezu!
Sto se tice malarije i zute groznice,ja sam isla prosle god u martu i nije mi trebala nikakva vakcina ni za jedno ni za drugo.To se vise odnosi na Afriku.Pretpostavljam da ako neko ide u prasumu,Amazon,da tamo trebaju te vakcine...
Klima je super,zbog cega je i vegetacija tako bujna.Davno nisam videla tako lepu prirodu kao u Brazilu!Znaci,nemoj brinuti imaces lep,topao dan,a vlagu ja nisam toliko osetila.
« Last Edit: 23-05-2006, 09:46:52 by blueGIRL » Logged
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #12 on: 23-05-2006, 11:38:48 »

A da ne preterujete malko sa tim Opasnim Brazilom? To jesu priče koje, generalno, kruže, ali začudili biste se kada bi ste čuli priče koje, po inostranstvu, kruže o Srbiji. Nisam bio u Brazilu, tako da ne mogu ništa da kažem, al bio sam na mnogim drugim mestima koja slove kao "opasna" i nisam video ništa posebno opasno... zdrav razum bi trebalo da može da te izvuče iz većine neugodnih situacija. Sem toga, ne verujem da Darija planira sama da se šeta noću kroz favele... Smiley

Evo i par general safety tips for Brazil...  comp

http://thorntree.lonelyplanet.com/messagepost.cfm?postaction=reply&catid=22&threadid=721345&messid=6125124

Super Girl
putnik-pripravnik
**

« Reply #13 on: 23-05-2006, 23:18:36 »

ne preterujem ni najmanje,sve sto sam napisala je iz licnog iskustva,ili iskustva mojih domacina,Brazilaca,ima jos dosta toga opasnog ali da ne bude sve samo grozno...Ponavljam nije mi zelja da uplasim devojku,samo da podelim realnu sliku onoga sto sam dozivela...s jednom jedinom namerom-da bude oprezna.
Darija
novajlija
*

« Reply #14 on: 24-05-2006, 00:50:13 »

Pozdrav
Ne putujem sama, nas dvoje idemo, nego ne idem s agencijom u grupi tipa ekskurzija i nemam vodica.
Agencija ce mi odraditi karte, i smestaj u hotelu, i to je sve.
Bas sam zeljela da vidim Rio ali sad posle ovih prica necu ni da mrdnem iz hotela.Engleski mi je los, tako da se mogu sporazumeti s osnovnim stvarima, oko hotela taksija, hrane, sopinga...........Samo sto nemam vodica.Gde god sam putovala, bio je vodic sa nama pa se nisam nista brinula, a ovde nije mi svejedno cry
Da li ko zna neku adresu agencije u Riu a da je evropsaka, Engleska, ruska, Nemacka, gde bi mogla da uzmem vodica, i nemoj te me uputiti na stranice englekog, zao mi je ucim drugi jezik.
pozdrav huh
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube