ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 17:35:01
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Amerike
| | |-+  Kolumbija
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Kolumbija

(Read 7213 times)
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 14-08-2011, 23:33:05 »

mnogo su bolje gvadalupe, ostrvo na karibima, onda sumatra u indoneziji, geteborg i sankt peterburg sto se gradova tice...ima ima dosta...
mabnaclar
novajlija
*

« Reply #16 on: 15-08-2011, 23:18:37 »

Uh, sve neki negativni komentari, farc, gerila, pa nije to kao na tv-u... Vidim da je zastarela tema, ali moze da ostane i neki lep komentar iz prve ruke. Nacionalni park Tayrona jeste raj na zemlji, ne kao na tv-u, nego milion puta lepse. Ogromne plaze sa palmama i kokosovim orasima, ispred vas je more, iza je planina, u  more se ulivaju reke... Ima pustih plaza, ima punih kampera, gde se uvece svira i peva, ima lako dostupnih i onih do kojih treba pesaciti satima kroz rastinje, ima dobro obelezenih staza, a moze i na divljaka... Ima praistorijskih naselje i iskopina na 1000-2000 metara koja nisu toliko poznata ali utisak koji ostavljaju porede sa Machu Picchu (ko je bio tamo, ja nazalost nisam pa sam za sada fascinirana samo ovim iz Tayrone). Dalje gore na 2000-5000m su jezera... Nadam se da cu jednom naterati sebe da napisem putopis, a jos vise da cu otici ponovo....

Sto se tice farca i gerile, to je njihova lokalna stvar, kao turista (ili student) nemate veze sa tim. Od svega toga, jedino na sta treba obratiti paznju su dzeparosi.

Kako nema veze ako si turista u autobusu a oni presrecu autobuse.Svasta.
« Last Edit: 16-08-2011, 01:13:36 by Dragance » Logged
mabnaclar
novajlija
*

« Reply #17 on: 15-08-2011, 23:20:53 »

Zdravo sabandijilla!  Smiley

Vidim da si ti jedina pastavila poruku ovde u poslednjih godinu dana i više.  
Ja putujem za Bogotu početkom septembera.  Grin Interesuje me ako znaš koja je najjeftinija varijanta iz Evrope ili Beograda.

Hvala ti unapred! Poz  :mah

Sto se tice putovanja, mozes da posecujes stranicu iberije i oni daju promocije sa vremena na vreme sada je karta oko 1000 dollara za decembar Bogota-Rim-Bogota i wizz air sto je oko 30 evra.Najbolje ti je da ides direktno do Bogote,preko Madrida ili Rima dodje na isto u svakom slucaju presedas u MAdridu.

Eto nada se da nije prekasnoi da sam ti pomogao.
« Last Edit: 16-08-2011, 01:13:11 by Dragance » Logged
mabnaclar
novajlija
*

« Reply #18 on: 15-08-2011, 23:26:14 »

Medeljin je mesto.Informacija iz prve ruke. Mada ja bih se pre opredelio za Pereiru,to je kao mali gradic isto se nalazi u oblasti koja se zove Antiokija gde je Medeljin glavni grad.Zene su jednako lepe kao i u Medeljinu,ali su iz manjeg grada,sto bi rekli seljancice bez uvrede.Ovde u Kolumbiji ima jedna izreka:Pereiranke su gluve...ti im kazes da sednu a one legnu. Smiley
Znaci zna se... Tongue
Doc Holiday
putnik-pripravnik
**

« Reply #19 on: 17-08-2011, 17:21:16 »

Svasta se moze procitati na internetu kad je u pitanju bezbednost u Kolumbiji, i veoma su razlicita misljenja. Kazu da je iz godine u godinu zemlja sve bezbednija. Jedno je posetiti Kolumbiju na kratak period, a drugo ziveti u njoj.

Pitanje za vas koji ste bili u tamo: Da li biste smeli (ne ulazim u to da li biste zeleli) da zivite u Kolumbiji recimo godinu dana? Koji gradovi su po vama najbezbedniji?

Meni se svidja recimo Bucaramanga, grad parkova. Naravno da bih voleo vise negde na obali, ali je to dosta skuplji zivot.
Ne pitam ovo bezveze, naime razmisljam o ucenju spanskog u Juznoj Americi na jedno godinu dana, pa se razmisljam izmedju Peru-a, Bolivije, Ekvadora i Kolumbije.

I dalje mi je neki cilj za duzi ostanak Tajland, ali otom potom, sad vas pitam za ovo.
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 17-08-2011, 23:40:10 »

Svasta se moze procitati na internetu kad je u pitanju bezbednost u Kolumbiji, i veoma su razlicita misljenja. Kazu da je iz godine u godinu zemlja sve bezbednija. Jedno je posetiti Kolumbiju na kratak period, a drugo ziveti u njoj.

Pitanje za vas koji ste bili u tamo: Da li biste smeli (ne ulazim u to da li biste zeleli) da zivite u Kolumbiji recimo godinu dana? Koji gradovi su po vama najbezbedniji?

Meni se svidja recimo Bucaramanga, grad parkova. Naravno da bih voleo vise negde na obali, ali je to dosta skuplji zivot.
Ne pitam ovo bezveze, naime razmisljam o ucenju spanskog u Juznoj Americi na jedno godinu dana, pa se razmisljam izmedju Peru-a, Bolivije, Ekvadora i Kolumbije.

I dalje mi je neki cilj za duzi ostanak Tajland, ali otom potom, sad vas pitam za ovo.
heheh pa ja mislim da je vecini ljudi cilj tajland Smiley....
vidi, sad sve zavisi dal imas puuuno kinte, ali ako nisi burzuj, ja bih pre otisao godinu dana na thai, nego 4 meseca u kolumbiju, koliko bi za te pare ( sa avio kartom), mogao da provedes na oba mesta...
peru i bolivija su svakako jeftiniji, ali ne mogu ni da se porede sa tai-jem , po duhu ...
ja bih ti savetovao ipak kolumbiju, jer se najbolji spanski govori tamo ( i u peruu, al je zemlja za zivot malo heavy)...sto se tice ekvadora, vezan sam za njega kumstvom, evo sad sam skoro bio ponovo, pre par meseci, i to je najumetnickije nastrojen narod iz cele j. amerike, ali za ucenje j. ipak bih ti preporucio kolumbiju....btw, dipl. sam hispanista, pa govor iz struke...
a ako ti treba neka veza za posao za thai, javni se, imam tamo sve sto treba Smiley....
Doc Holiday
putnik-pripravnik
**

« Reply #21 on: 18-08-2011, 12:24:07 »

heheh pa ja mislim da je vecini ljudi cilj tajland Smiley....
vidi, sad sve zavisi dal imas puuuno kinte, ali ako nisi burzuj, ja bih pre otisao godinu dana na thai, nego 4 meseca u kolumbiju, koliko bi za te pare ( sa avio kartom), mogao da provedes na oba mesta...
peru i bolivija su svakako jeftiniji, ali ne mogu ni da se porede sa tai-jem , po duhu ...
ja bih ti savetovao ipak kolumbiju, jer se najbolji spanski govori tamo ( i u peruu, al je zemlja za zivot malo heavy)...sto se tice ekvadora, vezan sam za njega kumstvom, evo sad sam skoro bio ponovo, pre par meseci, i to je najumetnickije nastrojen narod iz cele j. amerike, ali za ucenje j. ipak bih ti preporucio kolumbiju....btw, dipl. sam hispanista, pa govor iz struke...
a ako ti treba neka veza za posao za thai, javni se, imam tamo sve sto treba Smiley....

Haha, kakav crni burzuj, kamo srece. Nemam ja novca za godinu dana zivota unapred nego imam neke web sajtove od kojih zivim, pa nisam vezan za lokaciju. Hvala ti puno na odgovoru. 
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 22-11-2011, 19:43:31 »

Planiram uskoro u Kolumbiju i zanima me (ako je sabandijilla jos posecuje ovaj forum ili ako bilo ko zna da mi kaze) kako doci do tih plaza na kojjima se pojavljuje fluorescentna svetlost na vodi. Jednom sam neoprezno obecala cerki da cu je voditi tamo ali sada shvatam da imam problem da to mesto pronadjem. Izace mislila sam da je u pitanju neko jezero...

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 22-11-2011, 20:18:58 »

Majo, to je sigurno ovaj Nacionalni park Tayrona, nekada je bio ratna zona, a sada je turisticka atrakcija. http://travel.nytimes.com/2007/11/11/travel/11Explorer.html?pagewanted=all

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 23-11-2011, 14:41:46 »

Mozda jeste u pitanju nacionalni park Tayrona, ali u clanku se nigde ne  pominju jezera sa tom fascinantnom fluorescentnom pojavom, a a trebalo bi... ili ne bi, jer nisu u nacionalnom parku Tayrona Smiley

Emma Goldman
yandel
novajlija
*

« Reply #25 on: 26-02-2012, 21:47:58 »

sigurno mislis na rio con siete colores hm to i nie tayrona parque..tayrona je blizu santa marte prelepo mesto ali zadnjih godina dosta ljudi su bili svedoci cudnh virova u vodi bas na tim plazama kao da ih je neko ukleo,zato dobro otvori oci ali imas guia pa mozes da pitas sve sto zelis..takodje cuvaj se krokodila na nekim mestima bas mogu da pridju cak i do plaze jel je lose ogradjeno od te njihove barice da tako kazemo..mayo ja idem za colombiu u oktobru 18 dana pa ako si zainteresovana mozemo skupa..doduse moj plan je medellin zbog nekakvi obaveza ali nije problem i obici malo dalje
alex91
novajlija
*

« Reply #26 on: 07-10-2012, 17:42:42 »

Hej svima koliko vas ima... Planiram da sl leto (u julu) odem do Kolumbije, pa me zanima kako stvari stoje sada sa letovima i vizom? Isla bih do Bogote, pa bih se spustila u Medellin i do Kalija, i svi ovi postovi su bili od velike pomoci, ali treba mi info o trenutnom stanju... Gde da gledam, sta da radim, koji mi je najbolji grad da iz njega idem do Bogote itd...

Hvala unapred na svim odgovorima...
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 08-10-2012, 09:58:59 »

Cao Aleksa, ne znam gde da gledas letove za Bogotu, ja sam putovala busevima, brodom i vozom, a letela iz Frankfurta u Brazil, tako da ne znam kako ti je i odakle nanjjeftinije do Kolumbije. Cali i Medellin su ti dva najopasnija grada u Kolumbiji, mog muza su u sred dana napala dvojica sa nozekanjom u zeljio da mu otmu ranac, koji su mu naravno i oteli. Ne znam sta te zanima, ali ja bih ti preporucila da vidis Tayrona nacionalni park, predivno mesto sa neverovatno cistim toplim morem i koralnim sprudovima i ako imas vremena da odes na treking (6 dana ) po planini Siera Nevada u Ciudad Perdiada. Menije najlepsi grad bio Cartagena (takodje na obali Karipskog mora, a nezaobilazno za posetiti i najtoplije preporucujem da odes u San Agostin (nocnim busom iz Bogote krenes u 9 i tamo si ujutru oko pola osam) predivno mesto, sjajni ljudi, neverovatna priroda i  . Ako te jos nesto zanima pitaj

Emma Goldman
alex91
novajlija
*

« Reply #28 on: 13-10-2012, 08:02:26 »

Hvala na info... Smiley Mada nemam toliko vremena da odem do tamo brodom koliko god da zelim... Necu imati problem u Medellinu jer imam prijateljicu tamo ali mi je zao da cujem to za tvog muza. Svakako ce se otici i do Kartagene, ako se nadje novaca...

Ako ima neko neki savet jos gde da gledam za najjeftiniji nacin da odem do tamo molim pisite... I naravno koja je procedura sa vizama?
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #29 on: 13-10-2012, 16:51:03 »

O vizi za Kolumbiju a i o tome gde i kako da trazis let mozes videti na temi viza za Kolumbiju http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=5327.0 Potrudi se malo i pregledaj forum Smiley

Emma Goldman
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube