ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 00:57:04
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za Irsku
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za Irsku

(Read 12950 times)
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 20-01-2010, 04:40:20 »

Ako imaš pozivno pismo, možda će isto toliko dugo trajati, ali ti to DOSTA olakšava situaciju, veruj mi!
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 20-01-2010, 10:45:13 »

da, zvao sam juce ambasadu i mislim da se javila ann pesic. jako ljubazna zena!!!

rekao sam joj da je u pitanju seminar/trening i da ce pozivno uskoro stici. u medjuvremenu irska organizacija je poslala kopiju pisma i u ambasadu, i rekla mi je Ann da nema problema i da viza bude gotova max za dve nedelje u ovom slucaju. 60evra i ostala papirologija stoji! najvise zalim za 1000 din koje moram platiti za sudskog tumaca da mi prevede prokletu potvrdu sa faxa :S

maitreya06 ... i ja idem na trening koji pocinje 3.3. .. jel se mi poznajemo? haha
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 20-01-2010, 11:05:21 »

TO SU SUPER VESTI. sad cu i ja da zovem, extra ako moze za dve nedelje Smiley))jeiii
jimmy ja 3 za Dablin, TI?? kako letis? ja sam nasla ryanom iz Bude povoljno..evs trening,ostajem do 10 posle u RIm.... Smiley))
markoristic
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 20-01-2010, 12:08:38 »

Ja ne znam zasto oni u Beogradu naplacuju 60€ za vizu kada je ovde u Nemackoj za drzavljane pojedinih zemalja, medju kojima je i Srbija, viza besplatna.
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #19 on: 20-01-2010, 12:46:40 »

na sajtu cak i pise da je viza za drzavljane srbije besplatna, ali konzulat moze da donese drugaciju odluku, a s obzirom da se konzulat navodno finansira od tih para ... jebem li ga ...

maitreya, meni 3. pocinje trening (do 11.) za koodinatore razmene volontera, ali idem kao ekipa za pripremu i vodjenje treninga pa idem dan dva ranije. letecu iz BG posto mi je placena karta Tongue trening je negde pored dublina, zove se bridging europe.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 20-01-2010, 17:27:43 »

Možete li da se pozovete na tu informaciju, ili piše da Ambasada zadržava pravo da naplati?

jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #21 on: 20-01-2010, 18:31:09 »

Ovo pise na sajtu, kad popunis prijavu online, pre nego sto je istampas.

You are from a country which is exempt from visa fees. However, the Embassy or Consulate may charge an administration fee. You should check the website address shown for further details.
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 20-01-2010, 22:10:23 »

Ja svojevremeno ne platih u ambasadi u Londonu, ali se secam prica da su u Beogradu naplacivali.

maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 21-01-2010, 00:59:12 »

e pa moje iskustvo.. gospodja En je fantasticna i ljubazna.. mada ona ne odlucuje o svemu, ipak je lepo da te doceka neko ljubazan i spreman da pomogne. devojka u konzulatu mi je rekla da se ceka 4-6 nedelja a En nedelju dana?! sutra cu zvati ponovo da mi razjasne.. nije problem sto treba da se plati 60e nego sto je mesec dana stvarno previse da cekas za vizu, nadam se da mi ne uzmu pasos na toliko.. javicu jos..
pozz svima
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 21-01-2010, 03:20:33 »

Možeš da tražiš da ne daješ pasoš, kad sam ja predavao sa ortakom, njemu je zbog posla trebao pasoš, tako da ga je samo uzeo, i rekla mu je gdja Pesic da donese kad bude trebala da mu zalepi nalepnicu;)
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 21-01-2010, 11:43:23 »

POstoji opcija da zadrzis pasos?! Jao super, daj Boze da mogu da donesem samo da zakaci vizu. Trebace mi za neki put pasos nadam se da ce i meni izaci u susret. Jeste skoro putovali?
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 21-01-2010, 23:26:18 »

Hahaahah mene su odbili za vizu, tako da nisam ni putovao Tongue Ali ja nisam imao pozivno pismo, već rezervisan hotel i išao sam sa drugom za koga je onaj sajt naveo da ima "diskutabilan posao" a dečko je radio kao menadžer u VIP mobile-u :S... Smešno...
Ali svejedno okreni pa ih pitaj. Pošto ne verujem, tj siguran sam da oni ne šalju tvoj pasoš u Atinu (ili Dablin) jer su tako kevi mog najboljeg druga za neki seminar u Dablinu, odobrili i zalepili vizu za 2 dana.
maitreya06
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 21-01-2010, 23:35:00 »

zao mi je sto su te odbili, a stvarno za taj diskutabilan posao..malo preteruju.. zvacu da vidim da li zadrzavaju pasos, mada mi je En rekla da sa garantnim pismom on ne ocekuje da ce morati da se salje u dablin ili atinu, ili jedno od te dve opcije izostane,nisam bas sve skontala, osim da sa garantnim dobijam za nedelju dana vizu.. Smiley))
lepe vesti sto ne uzimaju pasos do trenutka kada treba da zalepe vizu.. hvala na info,pozz
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 21-01-2010, 23:42:31 »

Ma pravo da ti kažem meni nije žao Wink Iskukao sam kevi zbog toga, i onda umesto toga otišao na 5 meseci u SAD Wink Tako da je u svakom slučaju bila win win situacija Wink
jimmy
putnik srednjeprugaš

« Reply #29 on: 28-01-2010, 21:28:06 »

Evo ja danas bio ... doduše, s obzirom ako se ide na trening/seminar, i ako imaš sve potrebne papire, nema nikakvih problema i čekanja, štaviše viza će mi biti gotova već sledeće nedelje, bar su tako rekli.

PS Jako su ljubazni!
Pages: 1 [2] 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube