ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 22:52:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Oprema
| | |-+  Vrece za spavanje.Hitno!!!
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Vrece za spavanje.Hitno!!!

(Read 16854 times)
banebeograd
novajlija
*

« Reply #90 on: 16-04-2012, 17:28:45 »

Ako neko zna gde imaju jeftine vrece ili povoljno prodaje svoju
imam ja
Ferrino Quasar 1400 SQ
cena je 3500 dinara
ako si zainteresovan javi se,
pozz
Skywalker
novajlija
*

« Reply #91 on: 27-04-2012, 12:42:26 »

Informacija za one koji traže vreće po povoljnijim cenama. U Metro radnjama prema katalogu koji važi do 2.5 su prikazani šatori i vreće kineske proizvodnje. Vreće su uglavnom za toplije vreme, šatori su jednoslojni.
Active Aspen - tip mumija 230x85cm, 1.2kg, +20,+12,+8,(ekstremna +4) ---> 1206 din.
Active 230x85cm, 1.65kg, +20,+2,-3,(ekstremna -19) ---> 1993 din.

You make your own reality wherever you travel, and in whichever dimension you find yourself smiley
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #92 on: 27-04-2012, 13:58:40 »

vreca za od +20 do -19 Huh

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #93 on: 27-04-2012, 15:34:12 »

Pa, +2 je verovatno maximal comfort, -3 minimal comfort, to bi trebalo da su neke optimalne temperature za tu vrecu, Active 230x85cm, 1.65kg.
A ovo ostalo, na +20 ces verovatno preziveti, uz toplotni udar i tesku dehidraciju organizma, a na -19 ce da ti vire klice iz nosa, doziveces hipotermiju, ali, i dalje ces imati 1 promil sanse da prezivis Cheesy A sve to za 1993din! Kad ga Kinez napravi, to je cudo
« Last Edit: 27-04-2012, 15:48:17 by Dragance » Logged
Skywalker
novajlija
*

« Reply #94 on: 27-04-2012, 17:35:02 »

Pa, +2 je verovatno maximal comfort, -3 minimal comfort, to bi trebalo da su neke optimalne temperature za tu vrecu, Active 230x85cm, 1.65kg.
A ovo ostalo, na +20 ces verovatno preziveti, uz toplotni udar i tesku dehidraciju organizma, a na -19 ce da ti vire klice iz nosa, doziveces hipotermiju, ali, i dalje ces imati 1 promil sanse da prezivis  Cheesy A sve to za 1993din! Kad ga Kinez napravi, to je cudo 

Hahaha baš tako  Interesantan im je taj temperaturni opseg i klasifikacija. Skala je (+20C,+2C]-ugodna temperatura, [+2C,-3C]-prelazna temperatura, [-3C,-19C)-rizična(ekstremna) temperatura. Proizvođač je Danyang Zhulin Outdoor Products, ali tu nema podataka o temperaturi. Baš me zanima koje su vrednosti na originalu, da li je neka greška u prevodu(možda -9C?) ili su Kinezi to odradili onako, odokativno   

You make your own reality wherever you travel, and in whichever dimension you find yourself smiley
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #95 on: 27-04-2012, 18:37:23 »

da li je neka greška u prevodu(možda -9C?)  

Zar Kinezi i brojeve drugacije pisu, pa da bude greska u prevodu huh
A najjaci su im podaci na sajtu Grin Pogledajte samo te dezene vreca za spavanje Ili ove stavke: Min. Order Quantity: 1000 Piece(s), Price: Negotiable 
Skywalker
novajlija
*

« Reply #96 on: 27-04-2012, 23:08:02 »

Trenutno učim kineski pa me baš zato i zanima šta piše u originalu  Wink Nisu isti karakteri za brojeve ali su slični, 9 je 九, 19 je 十九 (10+9)  Smiley A dizajn im vuče na apstrakciju i kubizam, ko smo mi da sporimo umetničke izražaje hehe   

pecanj
putnik srednjeprugaš

« Reply #97 on: 21-03-2013, 16:33:31 »

Hitno potrebna vreca za spavanje, putujem u subotu ujutru smiley Iz Nisa sam
Bio bih zahvalan

Merak mi tako! A merak nema cenu Smiley
pecanj
putnik srednjeprugaš

« Reply #98 on: 21-03-2013, 23:46:14 »

Na zajam, zaboravih da kazem smiley

Merak mi tako! A merak nema cenu Smiley
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #99 on: 22-04-2013, 09:55:31 »

Mogu li vreće da se koriste za spavanje napolju, umesto šatora? Pogotovo one lagane i jeftine. Wink
Nisam nikada kampovao, nemam nikakvu opremu. Planiram da počnem sa višednevnim vožnjama bicikla na kojima bi moglo da se desi da nemam normalan smeštaj, nego treba da prespavam na livadi. Isključivo kad je lepo vreme. Recimo da noću temp bude 10-20 stepeni. Neophodno je da spakovana oprema bude što manjih dimenzija i da težina bude ispod 1 kg (ok, možda i 1,2-1,3).

Razmišljam prvenstveno o šatoru (bez vreće), ali je teško kod nas naći tako lagan i malih dimenzija (a da je sa sve štapovima). Zato razmišljam i o vreći (bez šatora Cheesy). Velika prednost vreće je što se ništa ne sklapa i ne rasklapa, samo prostrem na livadu, plus mogu da je koristim za CS noćenje ili neki baš loš planinarski dom. Ali je problem sa komarcima i bubama koje mogu da se uvlače. Možda naiđe i neka ovčica da me oblizuje. Grin Pa me zanimaju i preporuke za vreću koja može da se koristi umesto šatora (da je podebljana odozdo ili da zajedno sa nekom podlogom i dalje nije teška i da bude kompaktnih dimenzija), ali i iskustva onih koji su tako nešto radili (koje su sve mane kad je lepo vreme?). Našao sam i jedan bivy koji deluje kao idealan spoj šatora i vreće - http://www.sierradesigns.com/p-563-paw-bivy.aspx. Ali em ga nema nigde u Evropi (poštarina, carina, porez, ode preko 200 evra), em se ne zna da li na slikama deluje tako kompaktno zato što je kvalitetan, čvrst i sa dosta materijala, ili zato što su za slikanje unutra ugurali i vreću (mada su cene takvih bivija obično 3-4 puta niže).

Sve informacije dobrodošle...
Snezana011
putnik-pripravnik
**

« Reply #100 on: 23-04-2013, 10:17:29 »

Našao sam i jedan bivy koji deluje kao idealan spoj šatora i vreće - http://www.sierradesigns.com/p-563-paw-bivy.aspx. Ali em ga nema nigde u Evropi (poštarina, carina, porez, ode preko 200 evra), em se ne zna da li na slikama deluje tako kompaktno zato što je kvalitetan, čvrst i sa dosta materijala, ili zato što su za slikanje unutra ugurali i vreću (mada su cene takvih bivija obično 3-4 puta niže).

To je vrhunski brend i vredi svaki cent. Cene kopija takvih vreća su 3-4 puta niže. Koristim zimsku Sierra vreću već dve godine na putu biciklom oko sveta i spavam u njoj prosečno 330 noći godišnje. Još uvek ima isti oblik kao kada sma je kupila.  Jedini problem je što je veoma teška (iako je perjana) i glomazna, zauzima mi pola zadnje bisage.

Može se spavati samo u vreći, naravno. Ali ja to nikad nisam radila, pa o tome neću ništa da pišem, samo o onome što provereno znam iz lične prakse.

Velika je razlika da li ćeš spavati na +10 ili +20 C. Od toga zavisi izbor određenog temperaturnog opsega
vreće. Gledaš samo comfort opseg. Od očekivane temperature oduzmeš 10 i ono što dobiješ je tvoja comfort temperatura.

Biraj oblik mumije, jer ćeš se u njoj lakše zagrejati ako bude hladnije.

Šator do 1 kg može da se nađe na svakom buvljaku. Ja sam godinama za bici ture po Srbiji i okolnim zemlajma koristila jedan takav, težak 0,9 kg. Ali oni su jednoslojni, pa će biti malo napeto u slučaju velikih padavina.  

Da li si razmišljao o šatorskom krilu? Ono je lakše od šatora a opet ti pruža bolju zaštitu od veće. I jeftinije je.

P.s. Možda ti neki od ovih saveta za cikloturing pomogne: http://gea-tour.com/2013/03/sve-svoje-sa-sobom-kotrljam-1-deo/ (ima tri dela)
« Last Edit: 23-04-2013, 10:30:26 by Snezana011 » Logged

Od jula 2011. putujem oko sveta biciklom i o tome pišem na mom blogu: www.gea-tour.com
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #101 on: 23-04-2013, 11:12:32 »

Hej Snežo, na kraju ćemo ipak da se sretnemo i negde napolju, na biciklima, ne samo po forumima. Smiley
Hvala na savetima, rado čitam i pratim i tvoje putešestvije i savete o opremi. Pročitah i tekstove na Cikloberzi. Ovaj Sierra bivy piše da je za 4 sezone, pa ako uspem da iskombinujem da ga dobijem po bar približnoj ceni, uzeću ga. A težina je samo 0,5 kg. Smiley Meni ipak nije potreban hardcore zaklon, putujem samo leti i po suvom. Pogledaću još i šatorska krila, da imam kompletnu sliku. Hvala!
Snezana011
putnik-pripravnik
**

« Reply #102 on: 23-04-2013, 13:20:04 »

Možda možeš da pokušaš preko inostranih oglasa polovne opreme. Moju vreću kupio mi je bivši momak-saputnik u Koloradu. Bila je skoro nova, samo tri puta korišćena jer je devojka koja ju je prodavala mislila da je izgubila staru i onda su je našli a u međuvremenu je bila kupila novu, pa je rešila da novu proda. Cena je bila oko 100 $, što je upola jeftinije. Napolju je to dobra stvar što oni smatraju polovnim sve što je samo jednom korišćeno. U svakom slučaju, pogledaj kamperske i biciklističek forume po Evropi, možeš da prođeš veoma povoljno.

Inače, moj ti je savet da poneseš i onu penastu podlogu, nju možeš da nosiš i ispod volana, jer je extra lagana (300 gr). Ako ni zbog čega drugog, kad ti bude pretoplo u vreći moći ćeš da otvoriš vreću i da je koristiš kao pokrivač. Bez podloške će to ići mnogo teže.

I ajde, ja sam se sad ulogorila u Kambodži (na 6 meseci ili čak i duže) tako da imaš dovoljno fore da stigneš dovde pre nego što krenem dalje Smiley A ne treba ti ni vreća, samo ležaljka (hamok).

Od jula 2011. putujem oko sveta biciklom i o tome pišem na mom blogu: www.gea-tour.com
cane-bg
putnik srednjeprugaš

« Reply #103 on: 23-04-2013, 15:25:06 »

Haha, taman sam krenuo, ali se setih da moram da odnesem babi lek...  Wink
Ali možda poslušam tvoj savet pa se pružim na ležaljku, bar između dva drveta u Košutnjaku. Grin
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #104 on: 27-04-2013, 00:04:19 »

Да л ишта вреде те вреће у метроу, да л да узмем једну, до сад никад нисам куповао?
Pages: 1 ... 5 6 [7] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube