ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 01:39:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Jeftini Letovi
| | |-+  Frequent flyer programi sirom sveta
« previous next »
Pages: 1 2 [3] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Frequent flyer programi sirom sveta

(Read 3899 times)
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #30 on: 15-03-2013, 21:16:13 »

mislio sam na to da ne treba stavljati milje na lufthansinu karticu, vec na neke druge iz star alliance udruge...united ima dosta povoljnije tarife cini mi se...
u svakom slucaju, ono sto si ti napomenuo su neki bas specificni primeri, koji nisu toliko cesti, ja sam pricao o nekim opstim pravilima..
jer ko bi ostavio kupovinu karte za 10-ak dana pred put, na dalekoj destinaciji, i to sa miljama...
kao stekas milje i onda ti slucajno iskrsne neki put, i ti kazes- juhhuuuu imam milje Smiley...i uporedis cenu sa regularnom cenom karte kod  lufthanse  koja je 10-ak dana pred put 140 hiljada, a ne uporedis sa npr. qatarom koji za isti datum ima kartu za 490 evra...
pa pre bi platio 490 evra qatarom, nego 450 lufthansom + da potrosim 40000 milja...
a sto se tice tih njihovih promocija, mozes da ih pazaris samo za letove u okviru tekuceg meseca ( znaci max 30 dana pred put, ako npr. bacis pogled 1og u mesecu)..e sad, tu je ogromna kocka..
prvo treba da se kockas i da cekas let koji tebi bas treba, jer nisu promocije od svuda za svuda, onda treba da ubodes i dane, jer od tih mesec dana, bar 15dana uopste nema ponude za kupovinu sa award miles, a nekad ostave samo 1-2 za award..takodje, da odresis kesu za taxe..i sve to samo da bi ustedeo nesto milja, ne pare za taxe...a za sve to vreme mozes lepo 2 meseca ranije da kupis regularnu kartu po mnogo nizoj ceni...
sve u svemu, ne znam bas puno ljudi koji bi se tako kockali..
ne kazem ja da te milje ne znace nista, posto sam njima kupio jednom kartu do frankfurta, za dz...ali kazem da to najvise znaci ljudima koji putuju bas cesto ( i imaju kintu za to heheh), a u sustini bi trebalo pomoci siromasnije, a ne bogate, zar ne?
imam ja milje i kod qantas-a i USairways -a (do pre par godina su bili sky team, sad star alliance), i kod njih su mi mnogo bolji uslovi...
a cimanje za miles-and -more stvarno ne vredi truda, bolje stavljati na neku drugu karticu...
« Last Edit: 15-03-2013, 21:23:38 by bam-bam » Logged
jms_uk
putnik dugoprugaš

« Reply #31 on: 15-03-2013, 22:06:17 »

ali kazem da to najvise znaci ljudima koji putuju bas cesto ( i imaju kintu za to heheh), a u sustini bi trebalo pomoci siromasnije, a ne bogate, zar ne?

Clue is in the name Wink

Pages: 1 2 [3] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube