ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 12:39:01
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Jeftini Letovi
| | |-+  online placanje avio karte?
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 55 Add to: Facebook Print
Author Topic:

online placanje avio karte?

(Read 70901 times)
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 06-02-2009, 10:51:26 »

Ja bih dodao jedan savet. Naime desilo mi se pre dve nedelje na Malti da je kasirka htela da jos jednom provuce karticu kroz masinu jer je nije aparat dao povratnu informaciju da su pare skinute sa racuna. Onog momenta kada je kartica provucena sa mog racuna je skinut iznos i tog trenutka sam dobio SMS poruku o tome. Naravno da joj nisam dozvolio da ponovo "provuce" karticu jer bi mi dvaput naplatili ili ko zna koliko. Dakle imajte opciju da vas banka obavesti o promenama na racunu SMS. U tom SMS pise kada, gde, kome i koliko novca je skinuto, to pokazete kasirki i dovidjenja. I da dodam nikada i nikome ne otkrivajte PIN kod jer moze da vam se desi 

Ahimša paramo dharma
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 06-02-2009, 13:27:47 »

Ja sam ubedjen da sam jednom ukucavao PIN, da li na orangewaysu ili wizzairu. Uglavnom, kazem, dosad nisam imao problema. Izrada kartice kod AIK banke traje nedelju dana  apsolutno je sve besplatno, kako izrada tako i odrzavanje!
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #17 on: 06-02-2009, 13:43:38 »

a,da li je moguce da se karta kupi online putem,preko deviznog,ili obicnog racuna,bez opasnosti zloupotrebe od strane trece osobe? huh
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 06-02-2009, 13:45:09 »

Ukoliko ta kartica nije podesena za placanje na netu onda ne moze.
Vecina obicnih kartica ne moze.
Kreditne kartice mogu.

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #19 on: 06-02-2009, 13:55:25 »

bilo koje kreditne?ili,mora u banci da se naznaci da je potrebna za placanje putem interneta?mrzim sto moram da cekam per dana,da to zavrse,'bem ti drzavu!!!jos jedna stvar.da li neko iz iskustva zna,posto bi trebalo da putujem krajem aprila u svedsku iz budimpeste i odgovara mi cena karte(a moram da cekam par dana da mi urade karticu),koliko je moguce da se za tih par dana promeni cena karte???frka mi je,gledam svakih 5 minuta!!!   shock
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #20 on: 06-02-2009, 14:11:45 »

cruela?!anyone?! Undecided
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 06-02-2009, 14:45:46 »

1. nije drzava kriva sto bankama treba izvesno vreme da izrade karticu,
2.cena karte moze da se promeni i na vise i na manje,
3.ako ti se zuri nadji nekog ko ima karticu pa kupi kartu
sretan put

Ahimša paramo dharma
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #22 on: 06-02-2009, 14:51:38 »

ne zbog kartice,nego zbog toga sto moram da putujem iz druge zemlje!!!al nema ni veze.necu da cimam nikog za karticu,nadam da nece biti toooliki problem da sacekam par dana,samo,nisam imao iskustva sa low cost letovima,pa...u svakom slucaju,hvala na info-u,malo sam mirniji sad,a za pet minuta...ko zna...  crying
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 06-02-2009, 15:10:18 »

Cena karte se ne menja svakih 5 minuta vec na par dana ili nedelju dana tako da ne garantujem nista sta ce biti za par dana.
Koliko sam videla Viza kreditne kartice imaju taj CVV2 code koji se koristi za kupovinu preko neta. Ne znam za ostale.

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #24 on: 06-02-2009, 15:14:27 »

blagodarim,jos jednom!do sutra sam miran! Wink
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 06-02-2009, 18:06:52 »

Da li je dovljono da se u ambasadi (u mom slucaju italijanskoj) preda samo istampana potvrda wizzera o kupljenoj karti ili bi trebalo da im  donesem samu kartu?
I jos nesto.. Da li je problem (u ambasadi) sto je nas petoro na jednoj rezervaciji, a tu se nalaze moji detaljni podaci, jer sam ja placao, i jos samo njihova imena?
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 06-02-2009, 18:10:41 »

Nije problem.
Ja sam kupila kartu za nas dvoje pa je na njoj napisano da letimo nas dvoje. Samo iskopirajte kartu u 5 primeraka da svako ima svoj primerak za vizu.
Sasvim je dovoljno predati samo to.

Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 06-02-2009, 19:25:42 »

Hvala mnogo
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #28 on: 10-02-2009, 17:57:01 »

ljudi,upravo sam kupio avionske karte i moram priznati da se mora paziti na odredjene stvari"

posto sam uzeo karte do svedske i nazad,ali sa razlicitom avio-kompanijom,na razlicite stvari sam i naisao.

karte od svedske do madjarske sam uzeo preko wizzair-a.primetio sam da na ponudjene cene dodaju neke takse,koje i nisu toliko velike,doduse.zatim su mi naplatili nacin placanja?!  huh naime,maplatili su mi nekih 10 evra zato sto placam viza karticom?! mozda to nije vama cudno,ali ja se srecem prvi put sa tim,jer i prvi put kupujem tako kartu.

ali,ako je to uobicajeno,onda imam mnogo bolju varijantu da vam ponudim!

po preporuci drugara iz svedske,karte  do svedske iz budimpeste,sam kupio preko norwegian airlines. ne znam da li ste upoznati sa tom kompanijom,ali je hit kod njih u poslednje vreme.

ono sto se meni svidelo kod iste je to,sto nema nikakvih taksi!!!! takodje nema ni naplate koriscenja usluga viza karticom!!!
ako znate nesto o ovim stvarima,pisite.

takodje bi hteo da pitam o proceduri putovanja,sto se tice karte.da li moram da odstampam primerak elektronske karte,ili samo da se pojavim sa "brojem odobrenja" koji mi je stigao na mail?

geravodeli
putnik srednjeprugaš

« Reply #29 on: 10-02-2009, 18:42:13 »

Таксе су вероватно већ урачунате у цену.
Корисно је одштампати пар примерака потврде о куповини карте која је стигла на маил, мада њима треба само број. А могу наћи путника и по броју пасоша.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 55 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube