ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 04:12:59
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Jeftini Letovi
| | |-+  online placanje avio karte?
« previous next »
Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 54 Add to: Facebook Print
Author Topic:

online placanje avio karte?

(Read 68733 times)
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #675 on: 23-07-2012, 16:28:48 »

Mislim da ne. Otvori devizni racun i za njega ce ti biti vezana kartica Visa electron. Ne kosta te nista, ni otvaranje racuna, ni odrzavanje te kartice. Ne treba ti nista osim licne karte da bi otvorila racun i dobila karticu.
« Last Edit: 24-07-2012, 04:07:36 by Dragance » Logged
Ajvi
novajlija
*

« Reply #676 on: 24-07-2012, 00:20:40 »

Ok, a koliko dana se ceka da stigne Visa Electron Smiley?
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #677 on: 24-07-2012, 04:06:42 »

Recimo da je oko 2 do 3 nedelje.
dule82
putnik srednjeprugaš

« Reply #678 on: 01-08-2012, 12:33:44 »

Kad se i kako čekira karta onlajn ,
već sam je kupio ?

Samo u ovom periodu ,ne može ranije ?
Don't forget to check-in online from 15 days up to 4 hours prior to your scheduled flight
departure.
« Last Edit: 01-08-2012, 12:38:28 by dule82 » Logged
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #679 on: 01-08-2012, 12:48:28 »

jasno je, najranije je moguće 15 dana od datuma leta do 4 sata do poletanja.
ela
putnik dugoprugaš

« Reply #680 on: 01-08-2012, 12:49:43 »

Samo u tom periodu, ne moze ranije.

Kad krenes da cekiras sve ce ti se samo reci. Smiley Pise koje podatke traze. Ako si uzeo preko wizz-a imas posebu temu o wizz-u, pa tu obrati paznju na upisivanje 0 (nula) (umjesto vize), zemlju izdavanja vize i sl. Kod ryana ti treba broj pasosa, do kada vazi i sl.

Uglavnom, malo koristi opciju search i cackaj po forumu. Smiley

Poiskah štit dobri da štiti me
Bacih ga potom dobrog jer
Tišti me
dule82
putnik srednjeprugaš

« Reply #681 on: 01-08-2012, 14:20:09 »

Hvala ,mada sad čitam za EASY sledeće:

You're almost done
 Once your first flight is within 30 days of departure, all you need to do is print your boarding pass and take it with you to the airport. Any subsequent flights on this booking taking place within 30 days from your first flight will also be available for online check-in. Printing off your boarding pass online means you get to skip the check-in queues and go straight to security.
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #682 on: 01-08-2012, 20:22:29 »

Dule, moras da objasnis kojom kompanijom putujes, razlikuje se od kompanije do kompanije, od aerodroma do aerodroma - na nekjima nema jos uvek cekiranja online. Tako da budes precizniji, ili pitas u globalu. Sto se tice easyjet tacno je da je 30 dana pre leta, do januara je bilo cak 60 dana. To su promenljive kategorije
dule82
putnik srednjeprugaš

« Reply #683 on: 01-08-2012, 21:11:50 »

Wizz    7 dana pre leta
Ryan   15 dana pre leta
Easy  30 dana pre leta

To su moji letovi,
da li sam u pravu za ovo ?
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #684 on: 01-08-2012, 22:09:21 »

Ako si te podatke nasao na sajtovim samih aviokompanija, sto onda nas pitas za potvrdu  Grin
next
novajlija
*

« Reply #685 on: 17-08-2012, 17:17:18 »

Konachno je doshlo vreme i da se kupe karte za let. Smiley

Par pitanja samo...

Prvo i najvaznije, kada unosim podatke. Ime i prezime pishem bez ovih nashih slova Ć, Č i slichno.... Ili sa? Mala/velika slova valjda nema veze...

Drugo shto se prtljaga tiche, da li tu treba neshto posebno navesti ili to ide na online chek in-u?

Ne pplaniramo dodatne torbe, samo onih 10kg dozvoljenih da se unesu u avion, valjda ce biti dovoljno za 7-8 nocenja...Tkd selektujem 0 bags i no na priority boarding   ?

Letimo RyanAir-om inache....
Bilo bi super i ako bi neko napisao neko o tom online chek in-u, ali mislim da sam pokupio sve bitne informacije sa sajta...

Hvala Smiley

EDIT: Da, zaboravih da pitam da li se naplacuje neka provizija. Osim one takse ryan-ove od 6E po putniku i letu?

Ovi u Intesi mi rekoshe da za placanje bilo preko neata ili u trgovinama se ne naplacuje provizija...

I da mi ne shalju poruke el tako? xD
« Last Edit: 17-08-2012, 17:32:47 by next » Logged
next
novajlija
*

« Reply #686 on: 17-08-2012, 18:24:54 »

I ne mogu da verujem, juche karta kod Ryana bila 1E, sad je 18. Sad

Wizz naplacuje ono placanje karticom po osobi i po letu el tako? Ode mi cena leta 30E vishe... Sad
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #687 on: 17-08-2012, 20:09:44 »

Koristi engleski alfabet, a sto se tice velicine slova, mislim da na kraju, na karti ime i prezime budu ispisani samo velikim slovima. Za rucni prtljag ne treba nista posebno, cekiras 0 bags, a kad dodje vreme za online check-in, odes na sajt Ryana, kliknes tu opciju i dalje ce ti se sve samo kasti.
Intesa bi trebalo da salje sms prilikom svake transakcije i rezervisace ti uvek malo vise para, da se ne uplasis. Na kraju ce skinuti tacno onoliko koliko je zaista kostalo. Sve to znaci da uvek treba da imas malo vise para od onog neophodnog za placanje, da bi ti prosla transakcija.
Sto se cena karata tice, istog momenta kad vidis povoljnu cenu, ODMAH kupuj, jer se za koji minut moze vec promeniti.
next
novajlija
*

« Reply #688 on: 17-08-2012, 20:42:43 »

Hvala Dragance. Smiley

Ma video sam sinoc te cene, i jbg. nisam imao nishta na kartici. Jutros uplatio i vec nova cena.... Mada otvorile su se sad neke nove kombinacije... Smiley

Totalna je avantura ovvo. Cheesy

btw. Samo josh jedna stvar. Ako sam dobro shvatio, kad kupim karte, stize mi potvrda na mail i ono shto treba da odshtampam posle kao kartu?
nepoznata
putnik srednjeprugaš

Cedo nulli!

« Reply #689 on: 17-08-2012, 22:01:47 »

Kad kupis kartu kod Rajana, onda ti na mail stize Ryanair Travel Itinerary, gde ti se, izmedju ostalog, nalazi i "Reservation Number". Na "View my booking" mozes da proveris svoju rezervaciju/ kupovinu. Sledeci korak ti je da cekas 15 dana do 4 sata pred let i cekiras se preko interneta na njihovom sajtu (online check-in) i odstampas tu kartu, odnosno, online boarding pass. Za let ti, znaci, treba ta karta, tj boarding pass i pasos.

Vulnerant omnes, ultima necat.
Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 54 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube