ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 09:45:57
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Jeftini Letovi
| | |-+  online placanje avio karte?
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 54 Add to: Facebook Print
Author Topic:

online placanje avio karte?

(Read 68432 times)
ljubisa livac
novajlija
*

« on: 04-02-2009, 13:43:56 »

interesuje me post sam nov i nisam siguran za proceduru,kako mogu da platim low cost avio-kartu preko neta?da li moram preko deviznog racuna,ili obicnog,u kojoj valuti,ima li nekih taksi i ostalo vezano za placanje sto bi trebalo da znam? molim vas odgovorite ukoliko ste upoznati sa ovim stvarima.
« Last Edit: 04-02-2009, 13:55:08 by ljubisa livac » Logged
jeljova
putnik-pripravnik
**

« Reply #1 on: 04-02-2009, 15:00:18 »

Pisano je dosta o tome:
http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1690.0
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 04-02-2009, 15:24:20 »

Otvori devizni racun i izradi kreditnu karticu u nekoj banci! Neku karticu kojom mozes da placas i na internetu. Recimo, visa virtuon Raiffaisen banke ili bilo koja visa electron... Preporucio bih ti AIK banku, jer je kod njih sve to besplatno. Placanje obavljas tako sto odaberes ono sto zelis, avio let, bus, knjigu ili bilo sta vec i ukucas podatke sa kartice koje ti traze, najcesce samo broj kartice, a nekad i PIN. Placas u valuti koja je navedena tamo, ili nekad mozes i sam da biras valutu. Banka obavi sve te transakcije iz valute u valutu, tako da ti nemas brige. Jes' da to obicno bude po najlosijem kursu za tebe, ali drugacije ne moze:) U roku od par sekundi ti stize sms da ti je skinuto sa racuna toliko i toliko para. Sto se taksi tice, obicno je naznacena njihova vrednost, a konkretno, wizzair uzima 4 evra po letu za transakciju visa karticom. Znaci, tamo i nazad- 8 evra!
ljubisa livac
novajlija
*

« Reply #3 on: 04-02-2009, 15:36:24 »

hvala puno svima.ako me bude jos nesto interesovalo,pisacu vam.
stefantenis
putnik srednjeprugaš

« Reply #4 on: 04-02-2009, 15:42:08 »

Ja sam do sada placao putem dinarskog racuna, da li se mnogo vise isplati ako se placa sa deviznog, ili da li moze koliko da ustedi ako se placa u britanskim funtama, zbog sve veceg priblizavanja funte i evra, jer kada sam putovao Easyjetom takav savet su nam dali.
Dule
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 04-02-2009, 20:25:24 »

Placanje obavljas tako sto odaberes ono sto zelis, avio let, bus, knjigu ili bilo sta vec i ukucas podatke sa kartice koje ti traze, najcesce samo broj kartice, a nekad i PIN.

!!! Nikako ne dajte PIN. Ako vam traze, budite sigurni 100% da hoce da vas prevare. PIN niko ne sme da zna sem vas. !!!
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 04-02-2009, 20:33:53 »

Mozda je mislio na trocifreni sigurnosni kod, a ne PIN?

Едет трамвай, мы без билетов...
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 04-02-2009, 23:16:17 »

Ne, mislio sam bas na PIN. Kad se kupuje karta preko Orangewaysa, traze PIN. Drugacije ne moze. Dosad nisam imao problema, nadam se da ih necu ni ubuduce imati. Verujem da su ti sistemi zasticeni dovoljno dobro. Nisam ja valjda jedini koji je morao i PIN da ukuca?!
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 05-02-2009, 00:25:34 »

.
Nisam ja valjda jedini koji je morao i PIN da ukuca?!
Morao je i moj muz kada je kupovao kartu pre dva meseca, ali za sada se nista strasno nije desilo

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
Acketa
Global Moderator
putnik dugoprugaš

It's the wonderful world of possibilities :-D

« Reply #9 on: 05-02-2009, 00:53:58 »

Pa ako vas toliko brine PIN uvek mozete imati jedan racun koji cete koristiti samo za online uplate. Onda lepo stavite taman onoliko novca koliko treba, i dzaba im i PIN ako vec misle da kradu. Ne znam, meni to sto sam napisao zvuci logicno   

afro

The soul has greater need of the Ideal than  the Real ...
jeljova
putnik-pripravnik
**

« Reply #10 on: 05-02-2009, 09:45:47 »

Zato i jesu najbolje internet kartice, one i nemaju PIN kod, a novca ima koliko vi zelite da stavite Cheesy
Dule
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 05-02-2009, 23:38:47 »

Ne, mislio sam bas na PIN. Kad se kupuje karta preko Orangewaysa, traze PIN. Drugacije ne moze. Dosad nisam imao problema, nadam se da ih necu ni ubuduce imati. Verujem da su ti sistemi zasticeni dovoljno dobro. Nisam ja valjda jedini koji je morao i PIN da ukuca?!

Kupovao sam dva puta kartu preko Orangeways-a (novembar i decembar) i nisu mi trazili nikakav PIN. Treba samo pored 16-cifrenog broja kartice da se ukuca i CVC2/CVV2 (verification) code sa poledjine kartice ili UCAF.

Pa ako vas toliko brine PIN uvek mozete imati jedan racun koji cete koristiti samo za online uplate. Onda lepo stavite taman onoliko novca koliko treba, i dzaba im i PIN ako vec misle da kradu. Ne znam, meni to sto sam napisao zvuci logicno  

ako vam traze PIN velika je verovatnoca da je to prevara. Tako da "taman onoliko novca koliko vam treba" uzece vam, a za uzvrat nece vam pruziti obecanu uslugu ili materijalno dobro.
ajvonn
putnik-pripravnik
**

« Reply #12 on: 06-02-2009, 00:36:33 »

Znaci, po vama najbolje banke kod nas to jest njihove kartice za online placanje Wizzair i letove u Rumuniji su? Smiley
Najjednostavnije da se dobiju te kartice bez nekih gluposto i zaracunavanja... Hvala.
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 06-02-2009, 08:03:55 »

Kao sto smo vec rekli o tome se jako mnogo pisalo na temama spomenutim i u ovoj temi. Nema potrebe da se ponavljamo.
Iscitaj teme i sve ce ti biti mnogo jasnije

http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1690.0

http://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=704.0

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
tiberius
putnik srednjeprugaš

« Reply #14 on: 06-02-2009, 08:36:44 »

Ja imam Intesinu visa internet karticu i placanje ide bez problema. Najbolje stvari su sto ne placas nikakvo odrzavanje racuna i trosis samo onoliko koliko ti je na racunu jer nije kreditna. Jedino sto se ceka nekih 20-30 dana da ti je naprave.
Pages: [1] 2 3 ... 54 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube