ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 21:06:08
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Po belom svetu
| | |-+  Hosteli: rezervacije, pretrazivanje, cene i ostalo
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Hosteli: rezervacije, pretrazivanje, cene i ostalo

(Read 13207 times)
xyz
novajlija
*

« on: 10-02-2009, 17:26:53 »

Zanima me da li treba rezervisati u hostelu pre putovanja i na koji nacin je najbolje. Da li moze da se desi da neko bez rezervacije dodje u hostel a da nemaju slobodnih mesta.
« Last Edit: 14-03-2009, 19:04:20 by Sloba » Logged
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 10-02-2009, 17:47:59 »

Mislis verovatno da neko dodje SA REZERVACIJOM a da nemaju slobodnih mesta?!?!
« Last Edit: 10-02-2009, 17:50:50 by globe trekker » Logged

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 10-02-2009, 17:56:25 »

Da li treba da rezervises zavisi od toga koliko je popularno mesto i koliko je popularan sam hostel u koji nameravas da ides, kao i od toga da li ides u periodu sezone... dakle, nema pravila! Ako ti je bitno da racunas na taj smestaj onda je naravno bolje da rezervises, preko inerneta!

Ako nemas rezervaciju, naravno da moze da se desi da nema mesta, a ako je imas onda nema sta da brines!
mimma
novajlija
*

« Reply #3 on: 10-02-2009, 18:49:42 »

Da li je vicina hostela u centu ili uzem centru. Da li je komplikovano doci do njih.
Simon del Deserto
putnik srednjeprugaš

« Reply #4 on: 10-02-2009, 19:07:58 »

Zavisi kuda putujes, ako si se namerio na Istanbul ili Sofiju savetujem ti da obavezno rezervises hostel
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 14-03-2009, 19:08:08 »

Nisam jos do sada rezervisao hostele i evo od sinoc visim na netu i pretrazujem i desava se da mi razliciti sajtovi daju za isti hostel, iste dane i broj ljudi oprecne informacije. Na jednima pise da nema mesta, na drugima da ima??? Jel moguce to?

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 14-03-2009, 21:43:01 »

Ne bi trebalo da je moguce. Mozda na prvoj stranici i pise da ima slobodnih mesta, ali kad budes pokusao da rezervises, na sledecoj stranici gore levo ce ti pisati malim slovima da ne mozes da izvrsis rezervaciju jer nema slobodnih mesta. Ne znam zasto tako rade, ali tako je, barem na hostelworldu. Biraj neki drugi hostel, nemoj bas taj najjeftiniji Smiley
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 14-03-2009, 22:20:35 »

Da da isao sam ja i na rezervaciju sve do strane za unos broja kartice...
A daleko da je najjfetiniji, ali deluje kao najbolji Smiley jer su svi ostali slicni vec potpuno bukirani!

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #8 on: 15-03-2009, 02:16:49 »

E pa, evo na kraju iako sam na vise sajtova nailazio na "no availability", cak i na sajtu samog hostela, rezervacija je na kraju prosla preko sajta Hostelling International...   
Na nekima su trazili 10% ukupne cene za rezervaciju, negde 10% + booking fee, a na HI je bilo 5% + 1,63 EUR booking fee. Pretpostavljam da kao clan te organizacije hostel je mozda u obavezi da alocira odredjen broj kreveta da ide samo preko njih?!?

toncik
putnik kratkoprugaš

« Reply #9 on: 06-04-2009, 00:30:53 »

E ovako sad,ja sam vlasnik Hostela na Ohridu i na primer na takve sajtove ja moram non stop da pratim rezervacije da ne bi doslo do zabune da platis tih 10% pa onda da te zeznem kad dodzes nema krevet.najbloji sajt za to ti je hostelworld i hostelbookers
sci
putnik srednjeprugaš

« Reply #10 on: 12-12-2009, 03:06:50 »

Koji su sajtovi najbolji za bukiranje hostela? Zanima me ima li neko iskustva sa Budimpestom, Mantova (Italia), Perpignon(France), Almeira (Spain), Maroko....west Sahara, Mauritania...Mali...
 Sa naglaskom na Evropu Cheesy afro
« Last Edit: 12-12-2009, 03:09:46 by sci » Logged
nvukelic
putnik dugoprugaš

« Reply #11 on: 12-12-2009, 08:18:16 »

www.hostelworld.com
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #12 on: 06-04-2010, 12:33:37 »

Ni slučajno nemojte verovati cenama na hostelworld! Da biste proverili aktuelnu cenu, koja može biti i duplo veća od one kojoj ste se nadali, potrazite sajt hostela.
« Last Edit: 09-04-2010, 12:12:45 by panonski » Logged
abraskas
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 06-04-2010, 21:18:43 »

Ako rezervises preko Hostelworlda platis njihovu cenu, ako odes na sajt hostela platis koliko tamo pise.
Nekad je to jeftinija a nekad skuplja varijanta.
goranvu
putnik dugoprugaš

Putovati...

« Reply #14 on: 06-04-2010, 21:28:04 »

abraskas, jel to iz iskustva ili samo pretpostavljaš? Koliko ja znam, preko Hostelworld-a se samo plaća rezervacija i čak i da hoćeš ne možeš da platiš smeštaj. Uostalom to i sami pišu sa svom sajtu, kao što se dole vidi. A čisto sumnjam da hosteli imaju dva cenovnika, pa da će te neko u hostelu tapšati po ramenu i dati manju cenu jer si smeštaj rezervisao preko tog sajta. Cene na Hostelworld su stare, likovima koji održavaju sajt se čak ne radi ni na tome da aktuelizuju cene, oni samo uzimaju lovu od naivnih (i zadovoljno trljaju ruke) koji rezervišu preko njih, umesto da direktno nazovu hostel.

Things to Note

1. Payment Policies
    The deposit and service charge are required now to confirm and guarantee your reservation, the remainder is due on arrival at the hostel. Deposits are non-refundable and form part of your total accommodation cost.
2. Cancellation Policies
    Please note that any cancellations must be notified directly to the hostel at least 24 hours in advance of your scheduled arrival time, otherwise the total of the first nights accommodation will be charged to your credit card. If you cancel any individual night of your reservation, then the deposit for that night will be not be refunded or transferred.
3. General
    Please note that you are contracting with the accommodation provider in respect of your reservation, and not with hostelworld.com. hostelworld.com is facilitating your contract with the accommodation provider through use of its booking system. Please print a copy of this booking form and the Terms and Conditions and retain them for your records.

Hostelworld je dakle sajt koji zarađuje na rezervacijama, oni nikako i ne mogu biti finansijski posrednik za hostele na svim stranama sveta, čai i da im je to namera.
« Last Edit: 06-04-2010, 21:32:13 by goranvu » Logged
Pages: [1] 2 3 ... 5 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube