ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 22:37:32
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Azija, Australija & Okeanija
| | |-+  Indija & Nepal + Istanbul, Dubai stopovers
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Indija & Nepal + Istanbul, Dubai stopovers

(Read 8702 times)
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 05-07-2008, 11:10:54 »

Ljudi, da malo obnovim temu oko tranzitne vize za Emirate, ali na jedan negativan nacin, na zalost.
Sve ovo sto ste do sada citali oko relativno lakog dobijanja besplatne tranzitne vize, vise ne vazi. Jucerasnji ceo dan sam proveo u tranzitnom odeljku aerodroma Sharjah. Why?
Dakle, kada sam sleteo iz Alepa u Sharjah, odmah sam potrcao ka tom cuvenom "96 hours" salteru. I - BAM!!! Viza vise nije besplatna vec kosta citavih 200 dirhama, sto je negde oko 35 EUR. I, vise se ne dobija automatski, vec mora da se dobije potvrda iz Abu Dabija, na koju se ceka oko 4 sata. Znaci, u svakom slucaju nemoguca misija, ako se let ima istoga dana.
Bas sam neke srece, posto mi kazu da je to novo pravilo uvedeno pre nekih desetak dana
Eto, dragi prijatelji, samo da znate sta vas ceka ako ste vec kupili kartu preko Air rabie. Well, sam tranzitni deo je ok, sasvim je cist i uredan, ali, cekati u njemu od 05:30 pa do 22:30 stvarno nije nimalo zabavno. Jos samo kad pomislim da me isto to ceka pri povratku iz Indije:-(((

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
CEJLON
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 05-07-2008, 11:57:13 »

Au,nesmem ni da kazem ovim mojima,oni dolaze oko 7 a let za Colombo imaju tek u 22h,pa ako plate vizu i cekaju 4 sata,imali bi mozda 6-7 sati,sto je dovoljno da se vidi Deira,molovi,jumeiran plaza.Kolko bi izgubili na transportu,neko je ovde pisao da put do Dubaija moze da raje i 3 sata iako ima samo 15 km razdaljine ?
CEJLON
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 21-07-2008, 19:22:28 »

Da su cekali 4 sata danas Cejlonci bi bili presrecni,tek posle 9 sati dobili su vizu.Kad su se pobunili ,dobili su uveravanja da ce u povratku biti ok ,dovoljno ce biti da pozovu coveka koji ce im promeniti datum na vizi posto ovu nisu mogli iskoristiti.
preachers girl
putnik kratkoprugaš

« Reply #18 on: 10-09-2009, 22:48:25 »

ljudi, evo je jedna žešća obnova teme

kako do jeftinih letova za indoiju (iz istanbula preko emirata)?

koje kompanije da trazim na netu, jer inace letove trazim preko skyscannera, ali u ovom slucaju mi ne izbacuje nikakve ponude.

i jos nesto, koliko bi otprilike budzet bio dovoljan za mesec dana ovog raja. sta kazu vasa iskustva?

hvala vam previse party
ilegalac
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 10-09-2009, 23:45:27 »

Probaj na www.airarabia.com Wink
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 11-09-2009, 22:22:08 »

probaj jos sa air india express, gulf air, a i emirates imaju sad dosta povoljne cene, ako se uzima round trip...samo idi na special offers
preachers girl
putnik kratkoprugaš

« Reply #21 on: 12-09-2009, 19:33:33 »

to je to! super!  clap
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 17-01-2010, 18:34:12 »

A koja je to fora da su neki likovi (i ko to) uzimali tranzitnu vizu, pa je iskoristili u povratku? Kako sve to ide? Samo navedeš druge datume, ili?
Hvala puno;)
awinaken
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 15-06-2010, 00:27:07 »

Konačno sam skupila ekipu za odlazak u Indiju, s tim što se čitava ekipa oslonila na mene što se tiče planiranja puta, kupovine karata i sl. (trenutno sam jedina sa viškom slobodnog vremena). Glava mi je puna priča sa raznih putopisnih foruma, ne znam više ni kuda da idem, ni šta da mislim, a još nigdje nisam ni krenula  Shocked

U svakom slučaju, može li neki brzi Idiot's Guide to India, tj. koja mi je ruta najjeftinija s obzirom na to da imamo limitirani budžet. Kako sam shvatila, više se ne isplati ići preko Istanbula do Delhija (do Istanbula i nazad Balkanflexipass-om 50e + Air Arabia-om cca 350 eur povratna karta) = 400e), kad je Aerflotom 450e povratna karta?

I još jedno, vrlo jednostavno pitanje - koliko bi nam novca trebalo za 2 nedjelje računajući da nas je 4-oro koji zajedno putujemo (i nezavisno od karte do tamo). Zanimaju me čisti troškovi za sjever Indije.

Hvala puno!  Cheesy

Q: What do you get when you cross an insomniac, an agnostic, and a dyslexic?
A: Someone who stays up all night wondering if there is a Dog.

http://www.last.fm/user/lotophagi
darko490
novajlija
*

« Reply #24 on: 25-06-2010, 18:51:41 »

Cao awinaken!

Bio sam u Indiji pre dve godine sa drugarom. Doduse, bili smo samo dve nedelje uglavnom po vozovima, Bombaja, Kalkuti, Varanasiju... Velika greska. Mada, kad smo planirali put, Indiju smo ubacili kao usputnu stanicu do Indokine. Bas sam danas drugaru pricao kako vreme prolazi da mi se sve vise ide ponovo u Indiju. To sto tamo moze da se vidi, ne moze nigde drugo. Smiley

Problemi... Najveci problem u Indiji je prljavstina. Iskusni putnici koje sam tamo sretao kazu da ti treba oko 3 nedelje da se naviknes na to i posle je opustencija. Smiley) Hrana moze da bude problem. Standardna boljka zapadnjaka u Indiji je dijareja. Nasi stomaci jednostavno nisu navikli na njihove bakterije. Imaju neke magicne tablete za dijareju da se kupe kod nas u Srbiji. Pitaj u apoteci. Nas su spasile.

Moja preporuka: klonite se velikih gradova, previse su zagadjeni i inace nema sta preterano da se vidi (ovde pogotovo mislim na Bombaj). Prave stvari su u provinciji. Jedini veci grad koji mogu da preporucim je Varanasi. Mi smo bili tamo za vreme festivala Shive i ceo grad je bio preplavljen indijcima u narandzastim nosnjama. Ritualna kupanja u Gangu, Manikarnika Gat... E, da... Smiley Nemojte kupovati svilu u Varanasiju ako ne znate kako da prepoznate pravu svilu. Smiley

Jos jedan down u Indiji je sto ce malo da vas smaraju svi moguci prodavci i trgovci. Najsmorniji koje sam sreo u zivotu. Turci su za njih pocetnici. Zen smirenost se trazi. Smiley

Sto se tice cena. Sve zavisi sta zelite. Hard-core Indija ili Intercontie Indija? Sve ima i dolazi sa svojom cenom. Predlazem "medium hard-core" varijantu: mnogo je zanimljivija. Pre nego sto smo seli na avion za Bombaj, u Istanbulu sam sreo lika koji se upravo vracao iz istog. Na njegovu preporuku odseli smo u "Salavation Army"-ju u Bombaju. Najgori smestaj u kom sam bio u zivotu. Cena po krevetu je bila oko 2.5 eur-a po danu. Ali, da se vratim u Bombaj, opet bih otisao tamo. Smiley Ekipa koju smo tamo upoznali i stvari koje smo preziveli za 3 dana su prica za sebe. Od momenta kako smo sleteli u Bombaj do momenta kad nas je startovao "agent" da glumimo u Bolivudskom filmu proslo je manje od 3h. Smiley

Da cene... Kad sam ja bio, sa smestajem i hranom oko 50-60 evra nedeljno je bilo dovoljno. Ovo podrazumeva ishranu po jeftinim restoranima sa indijskom/zapadnjackom hranom i smestaj po jeftinim hostelima. Klackanje 5-om klasom uracunato. To je cuvena bekpekerska sleeper-fan. 15 evra Indija po dijagonali. Smiley) Moze da se prodje i jeftinije s obzirom ako se opredelite za ulicnu ishranu moze da se jede za 1-1.5 e ceo dan... Ali, to je vec avantura za sebe. Prvi napitak koji sam popio u Indiji je bio caj na ulici u Bombaju i kostao je 4 rupija, tada oko 7 evro centi. Smiley

Bas sam ovo napisao zbrda-zdola, ali ajd'. Valjda ce biti barem od neke pomoci...
awinaken
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 28-06-2010, 16:42:48 »

Darko,

Hvala ti puno na iscrpnom odgovoru. Моја ekipa je ograničena vremenom (ili smo zaposleni ili studenti  Cheesy), tako da ćemo imati max. 3 nedjelje odmora, s tim što planiram da se zadržimo u povratku u Istanbulu. Zaljubila sam se u njihovu muziku posle filma Fatih Akina "Crossing the Bridge"  Cheesy

Elem, to znači da će svaka od nas imati za 15 dana u Indiji cca 300-400e. Koliko sam shvatila iz tvoje priče i priče nekih drugih ljudi, koji su takođe tamo bili, ovo je sasvim dovoljna suma. Nosimo probiotike, vakcinisaćemo se, šta da se radi, nije da sam za to, voljela bih da me iznenadi njihov život takav kakav jeste, ali da sam duže tamo ne bih toliko ni brinula. Ovako što se mora - nije teško.

Hvala puno na savjetima, mnogo mi znače.  clap

I još jedna stvar, kako ste išli do Indije?

Q: What do you get when you cross an insomniac, an agnostic, and a dyslexic?
A: Someone who stays up all night wondering if there is a Dog.

http://www.last.fm/user/lotophagi
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube