ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 10:53:06
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Ankara
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Ankara

(Read 4252 times)
Dzenan88
putnik kratkoprugaš

« Reply #15 on: 16-08-2012, 21:27:57 »

Ako putujete u Ankaru autobusom iz Istanbula (voz neće saobraćati duže vreme) cena karte sa malo cenkanja je 30 lira u jednom pravcu.

Zasto voz nece saobracati od Istanbula do Ankare??

Zato sto rade prugu od Eskesehira do Ankare,i prilagodjavaju je brzim vozovima (preko 250 km/h),do sada je bilo moguce putovati samo Istanbul-Eskisehir,sada ce biti ukljuceni Bursa,Izmir,Ankara i Konya.Citao sam prije neki dan da su radovi pri kraju,i jos samo da urade elektronsku signalizaciju,a pruga je gotova.
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 17-08-2012, 01:37:49 »

Зар брза пруга од Ескишехира до Анкаре већ није изграђена? Ја се возио тим возом 2010. године баш на овој релацији.
RaxCherrych
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 17-08-2012, 13:32:41 »

Ako putujete u Ankaru autobusom iz Istanbula (voz neće saobraćati duže vreme) cena karte sa malo cenkanja je 30 lira u jednom pravcu.

Zasto voz nece saobracati od Istanbula do Ankare??

Zato sto rade prugu od Eskesehira do Ankare,i prilagodjavaju je brzim vozovima (preko 250 km/h),do sada je bilo moguce putovati samo Istanbul-Eskisehir,sada ce biti ukljuceni Bursa,Izmir,Ankara i Konya.Citao sam prije neki dan da su radovi pri kraju,i jos samo da urade elektronsku signalizaciju,a pruga je gotova.

Sve naopačke.
Brze pruge Eskišehir - Ankara i Ankara - Konya su izgrađene i tamo vozovi jure već uveliko. Trenutno rade prugu Istanbul - Eskišehir i tunel ispod Bosfora u Istanbulu (Marmaray project) te vozovi na tom delu, uključujući i vozove Istanbul - Ankara neće saobraćati još 2 godine.
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 17-08-2012, 15:10:16 »

Па то и ја кажем.
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 06-09-2012, 18:52:20 »

Interesuje me da li je neko bio u Ankari,treba da idem oko Nove Godine,pa su mi potrebne sve informacije,ostajem oko 7 dana.Prevoz mi nije bitan,vec samo boravak u gradu i sve sto moze biti interesantno od smestaja,hrane,poseta,i ostalog na sta treba obratiti paznju..
kolosus
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 15-11-2012, 15:56:07 »

Ја сам био тамо месец дана пре пар година.

Анкара је пре 80 година била касаба, а данас је велеград, који је то постао на силу. Ататурк је пребацио администрацију из два разлога- Истанбул је рањив у војном погледу, а поред тога, грађани Истанбула нису подржавали Ататурка током револуције, па су "кажњени".

Анкара има два центра, која се додуше могу и пешке обићи једном "мушком" шетњом.

У граду постоји све што се може замислити, али нема душу. То говоре чак и они који су тамо рођени.

Обилазак центра града започни са Kızılay-ем, а онда се врати на Ататурков булевар, ухвати превоз поред парка и спусти се 3-4 станице док опет не видиш гомилу људи. Поред центара, ваља обићи парламент, Anıtkabir (Ататурков комплекс) и стари град (који је опет мало ризичнији по питању безбедности).

Карта у градском превозу је универзална и односи се на све врсте превоза, па са истом картом можеш да преседаш у једног превоза у други током 45 минута, с тим да се мора свуда регистровати у аутомату.
Што се тиче међуградског превоза, студенти имају доста велик попуст, па ако имаш некакву студентску легитимацију, понеси.

Људи у Анкари су много другачији од оних у приморју- нема ценкања, људи су много хладнији. Ако си мушко, избегавај да се обраћаш непознатим женама (за пут и сл), нарочито не након што падне мрак. Кад сам питао другарицу зашто ме сви кулирају као да не постојим, рекла ми је да је град пун манијака и да би и она поступила исто. Ако заиста мораш да питаш, питај мушкарце у групи- тада ћеш сигурно добити одговор.
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 18-11-2012, 14:42:44 »

Nista ne kapiram??Kakvi manijaci??Homoseksualci??A sto ne smem da se obracam devojkama ili zenama??One se plase neceg ili u cemu je problem??
kolosus
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 19-11-2012, 01:15:47 »

Разбојништва и силовања, нарочито у пределу старог града. Нико од локалних ти неће препоручити да идеш тамо.

Можеш се обратити жени, али је сва прилика да ће те искулирати. Једноставно нису генерално жељни разговора са странцима. Није питање вере, већ отуђености и неповерења.
baki70
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 19-11-2012, 12:06:48 »

Moguće da je kolosus u pravu kad kaže da je taj stari deo grada nesigurniji od ostalih delova grada, ali mislim da njegovi prijatelji iz Ankare malo preteruju. Ja sam prošle godine odseo tri dana baš u tom delu i nisam imao ni jedan ni najmanji problem, nije me niko ni mrko pogledao. Meni je to bio i najzanimljiviji i najživopisniji deo Ankare. Šetao sam se normalno, čak i u nekim sitnim noćnim satima. Sve u svemu apsolutno sam se osećao sigurno, međutim sada kad vraćam film setio sam se da sam jedne večeri sa prozora hotela gledao neku masovnu tuču na ulici, tako da izgleda da ima nešto istine u ovome što su kolosusu pričali lokalci. U svakom slučaju nije tamo takva situacija, da ne obiđete taj deo Ankare. Danju sigurno nećete imati problema, a baš u tom delu grada su najzanimljivije stvari za videti.
kolosus
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 19-11-2012, 19:13:15 »

Сложићу се са Бакијем.

Дакле, мени је пријатељица из Анкаре (која је узгред адвокат по занимању) рекла зашто би се и она исто понашала у датој ситуацији.

Ја сам се тамо потпуно безбедно осећао- редовно сам излазио у град, обилазио клубове, ишао на концерте... Нисам видео ништа што би оправдавало страх моје пријатељице.

Мислим да је више проблем у турским медијима. Има их превише, па се за гледаност боре сензационализмом свих врста.
babareebu
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 19-11-2012, 21:30:08 »

Pa video sam da u svim night-clubovima radi mnogo Ruskih i Ukrajinskih devojaka,po radnjama,hotelima..kako da one nemaju problem sa tim "manijacima"?? kakva je situacija sa barovima,kazinima?? Koji su restorani za preporuciti??
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube