ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 09:07:54
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Jordan
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Jordan

(Read 19970 times)
GazdaNebojsa
novajlija
*

« Reply #15 on: 12-06-2005, 15:05:04 »

Za nalazenje letova ti je sledeca adresa:
http://travelpath.patheo.com/travelpath/v1/aspengine/Advanced_Search.asp?agentid=201404&source=86. Samo sam se informisao preko njega, nisam imao priliku da rezervisem nikad.

Liban:) Imas ispod 30 godina, iz istocne si Evrope, i zensko si. Tesko ces ti uci u Liban:) Malo sala, malo istina. Ako ides u ambasadu u BGD i trazis vizu, verovatno nece biti problema, ne znam. Ali ako pokusas na granici da izvadis, neces uci. Iz moje grupe dvoje njih je htelo da odu do Libana. Za momka nije bilo problema jer je na licu mesta mogao da zavrsi formalnosti. A za devojku nije bilo sanse da je puste. Posle smo u razgovoru sa Sirijcima skontali da se oni na taj nacin brane od prostitucije. Elem, videli su granicu i vratili se... Eto, to je moje iskustvo...

Mani Liban, Sirija je prevelika za tako malo vremena:) Jbg, ta zemlja mi je usla pod kozu...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 13-06-2005, 01:53:20 »

Cuo sam da su u IPS-u Beogradu dobili veliki izbor Lonely Planet knjizica, pa mozda tamo nadjes "Middle East" (to ti (izmedju ostalog) pokriva Tursku, Siriju i Jordan) - preporucujem da je kupis, sadrzi tonu korisnih informacija za samostalne putnike.

Ukoliko ti je fotokopija ipak draza, mozes fotokopirati od mene Smiley

LP

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 13-06-2005, 16:28:14 »

josh kad bi ja znala gde je IPS u Bg-u !! Kad odem u Bg obicno nemam vremena da dishem a ne da lootam u potrazi za knjigom... Molim te da mi je iskopirash pa da se nadjemo... posto smo zakljucili da zivimo u istom gradu...  Cheesy  Cheesy  Cheesy

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
stvor
novajlija
*

« Reply #18 on: 23-07-2005, 14:13:26 »

potpuno neverovatno!!!
ja planiram slichnu rutu ali mi bilo glupo da idem sam i tek danas vidim ovaj forum (bluegirl je napisala da ide 23.07 A TO JE DANAS!!!!)

stim shto bih ja ishao kombinacija sirija - liban preko turske... e bre mogli smo da se iskombinujemo makar deo puta...

koliko para odprilike treba za nekih 10 dana malo jache po siriji?? kapiram da je sirija jeftinija od libana... ///

naveli ste za prevoz da je odprilike 45 evra do instambula i odatle ima za nekih 30 evra za damask... da kazhem realno 200 evra za tamo i nazad sa tim medjugradskim prevozom... po krovovima i te budzhetske varijante nekih 50-60 evra za nekih 10 - 15 dana isto toliko za hranu... ispadne oko 300+ evra... jel to dovoljna cifra???

o la la!
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 23-07-2005, 14:32:29 »

Hm ajd da probam da se prisetim...

Voz BG-Sofija je bio 1080 dinara u jednom pravcu
   Voz Sofija - Istanbul je nesto skuplji, oko 20ak evra
   Bus Istanbul - Alepo 24 evra
   Bus Alepo - Damask oko 3 evra

Sve to puta dva (tamo i nazad) je oko 120 evra za transport. Za nekih dve nedelje, nek te smestaj izadje oko 50 evra, i ajde, da kazemo, 50 evra za hranu, to ti je 220 evra.

Viza za Tursku je 10 evra... zatim ulazi u muzeje, suveniri, nepredvidjeni troskovi... vise od 250 ne bi smelo da izadje, a vrlo je moguce da izadje i manje, zavisi koliko si snalazljiv i prilagodljiv. Ovo je procena za neku umerenu varijantu, ali ako ces spavati na krovovima, mozes se izvuci i sa 200 evra sve ukupno.

A sem toga, na krovovima je najbolje drushtvo Smiley

Pozdrav,
   LP

pyramid090
novajlija
*

« Reply #20 on: 07-03-2008, 17:49:21 »

Hm ajd da probam da se prisetim...

Voz BG-Sofija je bio 1080 dinara u jednom pravcu
   Voz Sofija - Istanbul je nesto skuplji, oko 20ak evra
   Bus Istanbul - Alepo 24 evra
   Bus Alepo - Damask oko 3 evra

Sve to puta dva (tamo i nazad) je oko 120 evra za transport. Za nekih dve nedelje, nek te smestaj izadje oko 50 evra, i ajde, da kazemo, 50 evra za hranu, to ti je 220 evra.

Viza za Tursku je 10 evra... zatim ulazi u muzeje, suveniri, nepredvidjeni troskovi... vise od 250 ne bi smelo da izadje, a vrlo je moguce da izadje i manje, zavisi koliko si snalazljiv i prilagodljiv. Ovo je procena za neku umerenu varijantu, ali ako ces spavati na krovovima, mozes se izvuci i sa 200 evra sve ukupno.

A sem toga, na krovovima je najbolje drushtvo Smiley

Pozdrav,
   LP
Pa ima Bus direktan BEOGRAD-ISTANBUL,sa bus stanice,zasto ici do Sofije pa presedati?Isto ima i direktan VOZ BEOGRAD-ISTANBUL!!Malo pogledajte na stanicama!!
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 07-03-2008, 17:54:56 »

Da, postoji direktan bus i voz koji nije toliko direktan ali ok.
U pitanju su cene istih i brzina kojom se stize do odredista.
Busom se sigurno stize najbrze ali je on i najskuplji.
Voz ide 12+19sati
zato je kombinacija voz+bus najbrza i najjeftinija

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 07-03-2008, 18:03:23 »

Isto ima i direktan VOZ BEOGRAD-ISTANBUL!!Malo pogledajte na stanicama!!

toliko je direktan da su me sa urednom kartom izbacili iz njega. pisali smo vise puta u cemu je trik sa tim 'direktnim' vozom, da ne tupim opet o dozivljajima koji su mnogi od nas imali... i nije sve u direktnom, vec u najjeftinijem prevozu, pa otud kombinovanje. mislim, ima i avion jelte...

Едет трамвай, мы без билетов...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 07-03-2008, 18:20:28 »

Pa ima Bus direktan BEOGRAD-ISTANBUL,sa bus stanice,zasto ici do Sofije pa presedati?Isto ima i direktan VOZ BEOGRAD-ISTANBUL!!Malo pogledajte na stanicama!!

Verovatno nisi razumeo(la) poentu. Direktan voz Beograd-Istanbul postoji samo ako ideš spavaćim kolima, što je za većinu nas nepotreban luksuz. Ukoliko se odlučiš za sedenje (sa kartom balkan flexipass) i ne želiš ništa da doplaćuješ, ne postoji direktan voz.

Što se direktnog busa tiče, u vreme kada je taj post napisan, to je bila najjeftinija kombinacija. Čini mi se da je u međuvremenu skočila cena vozne karte do Sofije, tako da ne znam kako se sada najviše isplati.

Naravoučenije: ne veruj svemu što piše u redovima vožnje na ž. stanicama i zvaničnim sajtovima... 

Simon del Deserto
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 23-03-2008, 02:06:44 »

Cruela,
za sirijsku vizu su ti potrebne samo dve fotografije i nista drugo, maksimalno su ljubazni i viza se dobija za tri dana. Sirija je najbezbednije mesto na svetu. Predlazem da put ne prelazis u cugu, jer ces da pomahnitas od voznje. U Alepu je kultno mesto Springflower hostel blizu autobuske stanice, a u Damasku Al-Rabie, a postoji jos jedan u istoj ulici ali sam mu zaboravio ime, oba se nalaze u Suk Sarujah, moras da uzmes taksi koji kosta do 2$. U blizini ovih hostela je autobuska stanica sa koje kreces za Jordan. U Amanu u principu nemas sta da trazis, malo prosetaj, jordanci su divni. U Petri ti preporucujem hotel Cleopetra (grad se u stvari zove Mosjijeva dolina, Wadi Musa). Smestaj u Jordanu je dosta skup i covek se posle Sirije neprijatno iznenadi (12 i vise JD). Da, pored vize koja sa dobija na granici placa se posle i izlazna viza (5JD). Ako hoces nesto da kupujes idi u ASEZ (najbolje u Akabi), nemoj u free zone, nije bas preporucljivo. Pasos uvek nosi sa sobom, ima dosta checkpointa. Ono sto ne smes da propustis u Jordanu su Mrtvo more, Petra i Wadi Rum (kazu da je i nacionalni park Dara izuzetan, ne znam, nisam bio). Pogledaj moj tekst na http://www.klubputnika.org/index.php/Putopisi/14-Putopisi/189-wadi-rum
Na pravi gluposti, ne izlazi sa mokrom kosom, ne pozdravljaj ljude levom rukom, oblaci se pristojno i nemas nikakvih problem. Ako jos nesto treba pitaj.
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 23-03-2008, 09:04:54 »

Pa... hvala na informacijama ali ja sam josh u septembru bila u Turskoj, Siriji i Jordanu. Tema je postavljena josh 2005. godine.
Niti sam spavala u Springflower-u niti u Al-Rabie-u... Spavala sam besplatno svuda u Siriji. Ushla sam besplatno u Petru i spavala za 8JD-a po noci u Petri.... Nisam otishla u Wadi Rum ali sam otishla na mesto gde se Isus krstio na reci Jordan...
Pravila sam gluposti, izlazila sam sa mokrom kosom, bila sam tamo za vreme ramadana, nisam jela na ulici iz postovanja, smeshkala sam se ljudima, prolazila sa lakocom kroz saobracaj, nikad nisam nosila pasos sa sobom...
Kupovala sam buy one get 3 free...
 Grin

kako god okrenes... plavushe se mnogo bolje zabavljaju
 Grin
« Last Edit: 23-03-2008, 09:11:43 by Cruela DeVil » Logged

sci
putnik srednjeprugaš

« Reply #26 on: 28-03-2008, 01:37:28 »

Kako mislis da si spavala dzabe svuda u Siriji, reci i meni da i ja probam isti sistem . Kakve su cene u Siriji u odnosu na nase cene?
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 28-03-2008, 06:14:18 »

Za besplatan smestaj nam se pridruzi na www.couchsurfing.com  A cene u Siriji ... pa mislim da je to jedino mesto na svetu celom gde Srbin moze da se oseca kao burzuj! smiley Recimo limenka coca cole i dve napolitanke kostaju 35 nasih dinara! smiley
Simon del Deserto
putnik srednjeprugaš

« Reply #28 on: 28-03-2008, 16:20:41 »

Za besplatan smestaj nam se pridruzi na www.couchsurfing.com  A cene u Siriji ... pa mislim da je to jedino mesto na svetu celom gde Srbin moze da se oseca kao burzuj! smiley Recimo limenka coca cole i dve napolitanke kostaju 35 nasih dinara! smiley

Moze i u Egiptu, i da znas da ta koka kola nije original, ali je savrsena kopija iste... Sve je vrlo jeftino i kvalitetno, a steta, niko nam ne veruje kada o tome pricamo
sci
putnik srednjeprugaš

« Reply #29 on: 29-03-2008, 00:25:24 »

Hahaha, ja vam verujem, ali ne skroz i zato cu morati u to da se licno uverim kad oko prvog maja krenem u Siriju i Jordan, `al` motorom Kakve su cene u Jordanu u odnosu na nas kad smo vec kod cena.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube