ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 19:48:43
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Jordan
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Jordan

(Read 19951 times)
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #30 on: 29-03-2008, 08:39:54 »

Hahaha, ja vam verujem, ali ne skroz i zato cu morati u to da se licno uverim kad oko prvog maja krenem u Siriju i Jordan, `al` motorom Kakve su cene u Jordanu u odnosu na nas kad smo vec kod cena.

Oko 20ak % je jeftinije nego kod nas, ali kada dodjes iz Sirije cini ti se da je sve nepotrebno skupo  Wink
dorie
novajlija
*

« Reply #31 on: 21-03-2009, 23:19:46 »

Pozdrav,
dobro bi mi dosli saveti oko najeftinije varijante puta do Amana. Citala sam ovde na forumu da vizu mogu da kupim na granici, da li je ta informacija proverena?
Hvala!
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #32 on: 22-03-2009, 00:25:02 »

Proverena je informacija, viza se kupuje na granici. Najjeftinija varijanta, ako ne ides autostopom, je balkan fleksipasom do Tursko/Sirijske granice a onda Busom do Alepa, pa Alepo - Damask i na kraju Damask - Aman! Postoje varijante i avionom iz Istanbula ali ih nisam bas proveravao!
praguc
putnik dugoprugaš

« Reply #33 on: 27-03-2009, 21:34:27 »

može, ja sam bio, pre 10 dana sam se vratio, vizu (sa crvenim pasošem, pretpostavljam i plavim) možeš da dobiješ na granici... A mene bilo mrzelo da se vraćam istim putem, flexipassom itd.. pa sam iz Amana uzeo kartu za Istanbul (preko neta) od danas za preksutra, i koštala me je 400$, a u agenciji u Ammanu su mi tražili 480$ (one way)
zokiNS
putnik srednjeprugaš

« Reply #34 on: 27-03-2009, 22:01:39 »

Sci i mi planiramo u prvoj polovini maja da budemo u Siriji i Jordanu kolima, pa mozemo organizovati mali konvoj. Naravno ako motorasi  cool nemaju nista protiv automobilista 
milicawww
novajlija
*

« Reply #35 on: 05-04-2009, 20:08:38 »

Slican slucaj i sa mnom...jedino sto se dvoumim kako iz Beograda do Amman-a.
Bilo kakve informacije su mi od velikog znacaja....
milicawww
novajlija
*

« Reply #36 on: 05-04-2009, 20:28:09 »

Pozdrav 
Dobro bi mi dosli saveti oko direktnog puta Beograd-Aman, ukoliko postoji bilo kakva direktna linija  Cheesy......
p.s. jedva cekam da odem, a nikako da nadjem resenje 
zokiNS
putnik srednjeprugaš

« Reply #37 on: 05-04-2009, 22:27:07 »

Milice, mi nameravamo za Siriju i Jordan oko 24. aprila (imas dosta o tome na temi Turska Sirija Jordan - 20 dana automobilom)  Za sada nas je troje sigurnih, a cekamo cetvrtog clana posade da proba da se organizuje. Ako on ne bude mogao da ide, mozes sa nama do Amana. To cemo znati za nekoliko dana.
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #38 on: 14-05-2009, 00:32:31 »

Kakva je situacija sa kupanjem u  Crvenom moru(Akaba)? Da li su lepe plaze i jel se mogu kupati devojke u kupacima ili ipak ne? Jel probao neko?
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #39 on: 14-05-2009, 10:26:27 »

Probali mnogi, i moje drugarice među njima. Ako očekuješ da ostaneš bez pogleda lokalaca i ponekog zvižduka nemoj se upuštati, ali ništa strašnije od toga ti se neće desiti. Možda neurotično mlataranje rukama starijih. smiley Oni su tako gledali i muškarce, uopšte imao sam osećaj da su posmatrali skoro svakoga ko je umeo solidno da pliva, njihova kultura plivanja je čini se na jako niskom nivou i kod muškaraca. U samom gradu dobre su samo hotelske plaže, mada se one plaćaju [ ponegde jako puno ], ostale se uglavnom ne koriste za kupanje, već za večernje kuliranje. Kada kreneš od Akabe [ minibusom ili taksijem ] prema granici sa Saudijskom Arabijom, ima jako lepih plaža.
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #40 on: 14-05-2009, 12:37:37 »

Hvala! Smiley
Hijavata
putnik srednjeprugaš

« Reply #41 on: 14-05-2009, 20:30:54 »

I jos jedno pitanje - kako izgleda izlet u Vadi Rum? Odakle se krece najcesce, iz Akabe? Jel se placa agencijama, jel moze u sopstvenoj reziji? Video sam na internetu razne ture al nijedna nije ispod 50e, i to mi se cini mnogo. Jel mogu da npr iznajmim auto i odem sam? Jel neko iznajmljivao auto u Jordanu, jel zna cene? I jel to uopste bolja solucija, neki saveti...
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #42 on: 15-05-2009, 11:45:12 »

Ja sam za Vadi Rum išao iz Petre. Hostel je organizovao izlet na 2 dana. Cena je zavisila od broja zainteresovanih u hostelu. Ukupno nas je bilo šestoro i cena je bila 25 ili 30€ po osobi, ne sećam se tačno, sećam se da smo se nešto vazdan pogađali i cenjkali.
Kad budeš video kako voze, proći će te volja za iznajmljivanjem auta. I ja sam imao tu ideju, al kad sam pomislio koliko bi bilo peglanje i farbanje, recimo krila, odmah sam odbacio ideju. A videćeš da je tamo 90% vozila čuknuto. Duša me je bolela na tuđ red, kad sam video nov novcat poršeov džip kajen, sa oba branika u obliku kifle.
Eh, tako biva kad čovek sa kamilje grbe uskoči za volan.
zokiNS
putnik srednjeprugaš

« Reply #43 on: 19-05-2009, 01:09:10 »

Hijavata, za Wadi Rum ako ti bude potrebno daci ti broj telefona coveka po imenu Oda. Original beduin mocnog izgleda, koji poseduje svoj kamp i svoj dobar dzip. Vecina dzipova tamo su stari 30-50 g i sedite u tovarnom sanduku sto je malo nezgodno. Njegov je tojota hilux i unutra moze da sedne 5 ljudi. Vodice vas putevima i na mesta gde ne idu klasicne turisticke ture (kojih ima veoma mnogo) a videcete sve najzanimljivije u pustinji. Odlicno govori engleski, kulturan i zabavan, skuvace vam caj na pesku, picete kamilje mleko... Ako zamolite dace vam da vozite i dzip po dinama. Ja sam dosta putovao a izlet u Wadi Rum i nocenje u nasim satorima u klancu gde nas je odveo, je jedan od najboljih koji sam doziveo. 
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #44 on: 19-05-2009, 14:44:06 »

Hijavata, za Wadi Rum ako ti bude potrebno daci ti broj telefona coveka po imenu Oda. Original beduin mocnog izgleda, koji poseduje svoj kamp i svoj dobar dzip. Vecina dzipova tamo su stari 30-50 g i sedite u tovarnom sanduku sto je malo nezgodno. Njegov je tojota hilux i unutra moze da sedne 5 ljudi. Vodice vas putevima i na mesta gde ne idu klasicne turisticke ture (kojih ima veoma mnogo) a videcete sve najzanimljivije u pustinji. Odlicno govori engleski, kulturan i zabavan, skuvace vam caj na pesku, picete kamilje mleko... Ako zamolite dace vam da vozite i dzip po dinama. Ja sam dosta putovao a izlet u Wadi Rum i nocenje u nasim satorima u klancu gde nas je odveo, je jedan od najboljih koji sam doziveo. 

pretpostavljam da je i cena koju trazi prava sitnica
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube