ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 08:57:44
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Putologija
| | |-+  Gastronomska otkrovenja na putovanjima
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Gastronomska otkrovenja na putovanjima

(Read 12992 times)
bokas
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #60 on: 08-07-2012, 16:48:39 »

@noskich nisam previse upucena, sta znaci vegetarijansko meso, vegetarijanska pacetina... ?
OgisT
novajlija
*

« Reply #61 on: 08-07-2012, 21:12:40 »

Nema nista lepse od vrucih belemskih kolaca u pekari Belem. Mogu da pojedem koliko novcanik moze da izdrzi.  Grin
noskich
putnik dugoprugaš

« Reply #62 on: 09-07-2012, 01:53:07 »

@noskich nisam previse upucena, sta znaci vegetarijansko meso, vegetarijanska pacetina... ?

Znaci da izgleda kao meso, po mnogima ima ukus kao meso (ja ne znam da ti kazem posto se ne secam ukusa mesa), a napravljeno je od soje, pecuraka i ostalih sastojaka od povrca i zacina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Meat_analogue
vlada kuvar
putnik srednjeprugaš

« Reply #63 on: 13-07-2012, 10:40:27 »

Meni je jedno od otkrovenja u Americi bio Rib Eye Steak.
Debelo parce govedjeg, masnijeg, mesa na rostilju.
Jednostavno i ukusno.

Ono sto me interesuje je kako se Rib Eye zove kod nas?
Bas sam razmisljao da ga pazarim i bacim na rostilj, ali dzaba kada ne znam koje je to parce mesa. A ne mogu da nadjem ni na netu.

Pomagajte. Ogladn'o sam!

kod nas taj nacin rasecanja mesa i nije toliko popularan koliko jeste u Americi i Britaniji. Svejedno rec je o rozbratni, koja se kod nas sece uglavnom sa koskom, i nije toliko masna, jer masnoca ostaje na rebrima. svejedno mozes traziti od mesara da ti sa rozbratne skine kosku, i isece debele stekove, i pitaj ga za deo blizi ramsteku, jer je kvalitetniji, a opet gornji deo rozbratne blizi vratu je masniji, pa se odluci. neki mesari kod nas i skidaju kosku ali nije sigurno.
kad je peces, trebalo bi je malo marinirati ali nije obavezno, vreo tiganj ili rostilj, po 1-2 sa obe strane i jednom okreces meso. nemoj da prepeces

the world ıs too small for travelers...
Behemot
putnik dugoprugaš

kkkkhhhhh

« Reply #64 on: 13-07-2012, 13:56:20 »

Meni je jedno od otkrovenja u Americi bio Rib Eye Steak.
Debelo parce govedjeg, masnijeg, mesa na rostilju.
Jednostavno i ukusno.

Ono sto me interesuje je kako se Rib Eye zove kod nas?
Bas sam razmisljao da ga pazarim i bacim na rostilj, ali dzaba kada ne znam koje je to parce mesa. A ne mogu da nadjem ni na netu.

Pomagajte. Ogladn'o sam!

kod nas taj nacin rasecanja mesa i nije toliko popularan koliko jeste u Americi i Britaniji. Svejedno rec je o rozbratni, koja se kod nas sece uglavnom sa koskom, i nije toliko masna, jer masnoca ostaje na rebrima. svejedno mozes traziti od mesara da ti sa rozbratne skine kosku, i isece debele stekove, i pitaj ga za deo blizi ramsteku, jer je kvalitetniji, a opet gornji deo rozbratne blizi vratu je masniji, pa se odluci. neki mesari kod nas i skidaju kosku ali nije sigurno.
kad je peces, trebalo bi je malo marinirati ali nije obavezno, vreo tiganj ili rostilj, po 1-2 sa obe strane i jednom okreces meso. nemoj da prepeces

Hvala Vlado!
Moraću da bacim rib eye na roštilj uskoro.
Da li da se stavi u marinadu nekoliko sati ili ceo dan?

Meni se sviđa američka kuhinja.

Preporučio bih i Buffalo Burger, od mesa bizona. Sjajna stvar!
Kao i Jack Daniel's supu sa lukom i sirom.
Evo kako izgleda:

http://www.flickr.com/photos/stubiebrother/850413153/

Kad umrem, stavite me samo negde gde je toplo.
A onda, kada lepe žene budu išle preko mog groba, ja ću da ih grabim za noge, k'o u onom filmu.
vlada kuvar
putnik srednjeprugaš

« Reply #65 on: 14-07-2012, 10:14:48 »

so, malo secera, malo senfa, crni luk na kolutove izmedju snicli (stekova), i ostavis dan dva moze i duze nije problem.
postoji i marinada isto gore navedeno plus ulje da ogrezne. tu savetujem da stavis stekove u neku malu posudu, tj da sto manje ulja koristis
kasnije kad peces, samo skines marinadu, tj luk, ne valja sad ovaj isti luk da se koristi.

the world ıs too small for travelers...
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #66 on: 14-07-2012, 20:43:02 »

ah ne ne pominji mi pasteis de nata iz pekare belem....pojela sam samo jedan, na svu srecu...toliko mi je to bilo masno da...a nisam bas od onih koji vole sve light
nghngh
putnik srednjeprugaš

« Reply #67 on: 15-07-2012, 03:00:13 »

moram da se slozim.. stvarno ima boljih po pastelarijama po gradu. Mada bi bas bila lepa ta pekara kad se ne bi toliko turista guralo u nju..

Inace u Lisabonu sam se navukao na kombinaciju: puzici, zapeceni tost i mini pivo (0,2 l za 0,70 €, pa repete; jer mrzim kad se veliko pivo leti ugreje..Smiley)
Ima ih u svakoj kafani koja drzi do sebe..

I probajte voce! Breskve, sljive, sve te neke normalne stvari koje nikome ne bi palo na pamet da kupuje bas tamo.. Vredi..
golosina
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #68 on: 15-07-2012, 11:48:55 »

moram da se slozim.. stvarno ima boljih po pastelarijama po gradu. Mada bi bas bila lepa ta pekara kad se ne bi toliko turista guralo u nju..

Inace u Lisabonu sam se navukao na kombinaciju: puzici, zapeceni tost i mini pivo (0,2 l za 0,70 €, pa repete; jer mrzim kad se veliko pivo leti ugreje..Smiley)
Ima ih u svakoj kafani koja drzi do sebe..

I probajte voce! Breskve, sljive, sve te neke normalne stvari koje nikome ne bi palo na pamet da kupuje bas tamo.. Vredi..

Uh, ja se necu sloziti za pasteis Smiley Mislim da su sve jednako masne, samo sto su ove u Belemu uvek vruce pa je ta masnoca vidljiva. Ovako kad se ohlade, to se ne vidi, ali i dalje se oseti.
Sto se voca tice u Portugalu, nekako mi je uvek bilo ukusnije voce u Srbiji... Ovde mi cesto sve ima isti ukusa Sad

stay hungry. stay foolish.
nghngh
putnik srednjeprugaš

« Reply #69 on: 15-07-2012, 15:31:57 »

pa da, dokaz da o ukusima ne vredi raspravljati..
hekata
putnik dugoprugaš

« Reply #70 on: 15-07-2012, 18:25:52 »

naravno ukusi su ukusi, ali smo se slozili da su pasteis masne Smiley) kad to kaze neko ko je rodjen u srbiji, onda su zaista masne Smiley))
Pages: 1 ... 3 4 [5] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube