ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 10:47:40
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Po belom svetu
| | |-+  svercovanje u prevozu u metropolama
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 11 Add to: Facebook Print
Author Topic:

svercovanje u prevozu u metropolama

(Read 19406 times)
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 28-04-2009, 16:25:59 »

Možda bi trebalo da napomenem da se ja nikad ne švercujem, jednostavno zato što mi se ne isplati da za tako sitne pare razmišljam hoće li me neko uhvatiti, ili da nekim gorilama objašnjavam zašto nisam kupio kartu. Na kraju krajeva, ako mi je potrebno više novca nego što ga imam, radiću više.......

Apsolutno se ne slazem.
Prvo nisu sitne pare ja sam proslo leto ustedeo sigurno 50 evra na svercovanje u gradskim prevozima po evropi.2 puta sam se svercovao u vozu sa devojkom to je jos nekih 50 evra.
Ja sam student i da sam razmisljao "sta je u okviru mojih finansijskih moci" sigurno ne bi proveo 3 meseca putujuci po Evropi vec bi otisao na 2 nedelje u Crnu Goru.
Neki moji prijatelji smatraju da je "pilicarski" to sto sam stopirao. I tu su se ustedele silne pare
A to da cu raditi vise ako mi treba vise para je smesan argument u srbiji. Rekoh da sam student al da sam i zavrsio fax - posla nema za lekare.
« Last Edit: 28-04-2009, 16:29:03 by Born In The Run » Logged
Lucia
putnik-pripravnik
**

« Reply #16 on: 28-04-2009, 16:31:18 »

Ako kreneš da kradeš i po samoposlugama (dakle robu a ne samo usluge) "uštedećeš" još više  huh

Ponavljam:
Švercovanje je eufemizam za kradju (usluge). Da li se neko na ovom sajtu hvalio za kradju robe po prodavnicama i takvu "uštedu" putnih troškova? Začudilo me je da se neki hvale svojim kradjama (po inostranstvu ili kod kuće svejedno) i da na to (osim Lazara, blago) niko ne reaguje. Bar mogu reći da su mi prethodni postovi zvučali žalosno i bedno ali ne baš iznenadjujuće kad bolje razmislim. A još se neko hvali kako to radi iz hobija!? Asocijalno ponašanje, stil "za mene to ne važi", nedostatak svesti o društvu, zajednici, pravima i obavezama, posledicama... jeste da su odlike ovdašnjeg mentaliteta ali zar da preovladjuje kod putnika koji su valjda videli i nešto drugačije!? Martin u Zagreb, Martin iz Zagreba.
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #17 on: 28-04-2009, 16:38:34 »

Lucija , lucija da li si citala Robina Huda.
To je samo uzimanje od bogatih i davanje siromasnima.
Inace nisam krao vec polovicno placao. Kupovali smo po jednu kartu na koju je ulazila moja devojka a ja uletao za njom.
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 28-04-2009, 16:39:53 »

Ako kreneš da kradeš i po samoposlugama (dakle robu a ne samo usluge) "uštedećeš" još više  huh

To ne bih nikad uradio i ne smatram da to moze da se poredi sa svercovanjem.
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 28-04-2009, 16:41:17 »

Ima i Superhik, on je uzimao od siromašnih i davao bogatima 

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 28-04-2009, 16:44:15 »

Ima i Superhik, on je uzimao od siromašnih i davao bogatima 

Nisam se setio njega
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 28-04-2009, 16:46:22 »

Prvo nisu sitne pare ja sam proslo leto ustedeo sigurno 50 evra na svercovanje u gradskim prevozima po evropi.2 puta sam se svercovao u vozu sa devojkom to je jos nekih 50 evra.
Ja sam student i da sam razmisljao "sta je u okviru mojih finansijskih moci" sigurno ne bi proveo 3 meseca putujuci po Evropi vec bi otisao na 2 nedelje u Crnu Goru.

Da ne bude nesporazuma, ne mislim da ima nešto loše u tome da nekad ne platiš kartu, ili bilo šta drugo, kako bi uštedeo pare koje ti u tom trenutku puno znače. Mislim da je loše od toga praviti naviku i životno pravilo na duge staze.

A to da cu raditi vise ako mi treba vise para je smesan argument u srbiji. Rekoh da sam student al da sam i zavrsio fax - posla nema za lekare.

Uf, ovo bi možda trebalo da bude posebna tema, to kako "nema posla u Srbiji". Ja se sa tim baš i ne slažem. Al' dobro, što više ljudi misli da ga nema, biće više posla za one koji ga traže Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Lucia
putnik-pripravnik
**

« Reply #22 on: 28-04-2009, 16:47:42 »

To ne bih nikad uradio i ne smatram da to moze da se poredi sa svercovanjem.
Misliš kradja je ako postoji opipljivi predmet (čija je proizvodnja itd. nekog koštala) a ako nema šta da se turi u džep (već te neko preveze od tačke A do tačke B, što takodje nekoga košta) to nije kradja?
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 28-04-2009, 16:48:39 »

Najbolje reci da imaš preko 80 godina, mislim da ti je i onda besplatno.

80 godina i jeste prosek u akademiji nauka   Grin
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 28-04-2009, 16:50:05 »

Da ne bude nesporazuma, ne mislim da ima nešto loše u tome da nekad ne platiš kartu, ili bilo šta drugo, kako bi uštedeo pare koje ti u tom trenutku puno znače. Mislim da je loše od toga praviti naviku i životno pravilo na duge staze.

To si potpuno u pravu.
Lucia
putnik-pripravnik
**

« Reply #25 on: 28-04-2009, 16:52:29 »

Meni je hobi da se svercujem po evropskim gradovima.
Hm  Shocked
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #26 on: 28-04-2009, 16:58:39 »

Meni je hobi da se svercujem po evropskim gradovima.
Hm  Shocked

Nemam naviku da stavim svaki put smajli kad se salim. Ali vodicu o tome racuna da ne bi dolazilo do zabune.
Evo treba jedan smajli tamo kad sam scautu rekao da se u prevozu predstavlja kao akademik, a moze i jedan tamo kod Robina huda.
Lucia
putnik-pripravnik
**

« Reply #27 on: 28-04-2009, 17:00:27 »

[Apsolutno se ne slazem.
Jel i ovde treba smajli?
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #28 on: 28-04-2009, 17:02:51 »

ne treba
vuksa
novajlija
*

« Reply #29 on: 28-04-2009, 17:23:54 »

ja kod nas imam studentsku markicu za gsp...kad je ne kupim ni ne setim se da je nemam...ima nesto slatko kad se svercujes 
Pages: 1 [2] 3 4 ... 11 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube