ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 18:41:03
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  O klubu / sajtu...
| | |-+  Kako funkcioniše Klub putnika
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Kako funkcioniše Klub putnika

(Read 2436 times)
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 20-05-2009, 15:56:28 »

Sto se tice medijske paznje ja sam dala nekoliko radio intervju-a, nekoliko TV intervjua i pomenuti smo u par novinskih clanaka. Iako sam aktivan clan CS-a uvek akcenat stavljam na KPS i jednostavno je neki precutan dogovor izmedju mene i kolega ambasadora sa CS-a da ja necu davati intervjue za medije kad je u pitanju CS posto to radim za KPS.
Ispalo je da je poprilicno tezak zadatak juriti novinare da pisu o nekoj temi iako je nova i zanimljiva i korisna... PR izlozbe u NS-u se ispostavilo kao zadatak ravan penjanju na Himalaje.
Ja sam uvek raspolozena za kreiranje novih ideja i izvodjenje istih dodushe u poslednjih godinu dana, iz nekih privatnih razloga, sam bila iskljucena iz svega.
Na isti problem nailazim na CS-u, svi zele da u Bg-u ima sto vise meeting-a a niko nece da ih organizuje vec svi vole da dodju na gotovo. Poslednjih par meeting-a sam morala da organizujem sama uz pomoc jednog ili dva coveka i naravno gomile ljudi su dosle... ali sve je vec bilo na tacni.
Jednostavno potrebno je da neko pokupi ljude koji zele nesto da rade, da ih organizuje, podeli im zadatke, cuje ideje, skupi ih na jedno mesto, premesti, razmesti, namesti... ali jako je tesko naci ljude koji zele nesto da rade.
Upravo iz nade da postoje ljudi koji zele nesto da rade po pitanju kluba, projekata postoji ova sekcija foruma...  

Smiley

Sto se tice promocije bilo gde uvek me docekaju na noz sa onim "vi ste NGO, vi imate gomilu para i gomilu finansijera" a ustvari, uvek se desavalo da je nekolicina nas vadila pare iz svog dzepa za svaku jednu promociju koju smo radili ili je neko svojom dobrom voljom nesto odstampao ili odradio.
Kad bi svako od vas odstampao jednu tablu nalepnica sa KPS znakom vec bi bili na dobitku sto se tice promocije... samo je potrebno da zatrazite file koji odavno postoji.
 Grin
« Last Edit: 20-05-2009, 16:03:28 by Cruela DeVil » Logged

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #16 on: 20-05-2009, 16:18:23 »

Израз НВО је безвезе, јер је званичан термин - удружење грађана, што има више смисла. Smiley

marko.petrovic
putnik dugoprugaš

a jedem spal bi a se dignem jel bi

« Reply #17 on: 20-05-2009, 16:34:43 »

ja sam sa sela, kako ja da budem u udruzenju gradjana?

elem, sta smo zakljucili? i chemu ova tema =]
gosn.shofershajbna
putnik dugoprugaš

« Reply #18 on: 20-05-2009, 17:14:41 »

Ja sam ministar kako ja da budem u NVO.  Grin

''Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.''
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 20-05-2009, 21:46:32 »

mislim da u ovom slučaju građanin ne znači da nisi sa sela, nego da pripadaš civilnom društvu, dakle da nisi vojska ni institucija Smiley

ništa nismo ni imali da zaključimo, nego se na nekoj drugoj temi bilo povelo pitanje o tome gde je i šta radi izvršni odbor, pa smo samo objasnili da ga - nema Smiley

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
lithobrowser
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 21-05-2009, 08:31:01 »

A ja mislim da se Marko malo zezao. Jedan moj drugar je svojevremeno objašnjavao da je učlanjen samo u Narodnu biblioteku, jer ne može da se učlani u Gradsku. I da nisu hteli da ga prime u Građanski Savez Srbije. I imao je publiku za tu priču  .
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 21-05-2009, 10:26:40 »

Ja zam Vojska ... kako ja da budem u udruzenju gradjana? smiley
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 21-05-2009, 10:55:11 »

Vidim da su se duhovi prilično uzburkali oko ove teme. Dobro je što nam je pojašnjena zamisao kako treba da izgleda put "od ideje do realizacije". OK, to je jasno, pa ko Stari Vujadin - "o svojoj 'rani i svojoj džebani" a Klub podržava pečatom i potpisom.

[/quote]
 Što znači wayloh, tvoja kritika je dobra, ali šta misliš ti da uradiš po tom pitanju? Smiley
[/quote]

Angažovao sam se oko pronalaženja firme koja bi uradila vez prišivača Kluba (preporučio sam i kontaktirao firmu sa kojom sam svojevremeno kvalitetno sarađivao, pozicionirao logo na nekoliko geometrijskih oblika podloge i dostavio im pripremu na osnovu koje su izvezli uzorak) i u kontaktu sa Lazarom saznao da je njihov dostavljeni uzorak najbolji od tri pristigla (još dve firme su uradile i dostavile uzorke). Šta se dalje sa tim dešavalo i da li će se prišivači raditi (đe, ba, zapelo) nemam pojma.
Dalje, sa moje strane, ja sam povučen izložbom fotografija u Studentskom gradu na Novom Beogradu, izrazio želju da se izložba održi i u Paraćinu. Kontaktirao sam rayuelu, dobio zeleno svetlo, pa otišao kod direktorke Kulturnog Centra Paraćin. Predstavio sam rad Kluba (koliko sam znao i umeo), i isposlovao da se dobije termin za izložbu na jesen (prostor daju besplatno, a ne kao neke galerijeu Beogradu koji su tražili pare za prostor). Takođe sam isposlovao da KC Paraćin obezbedi zastakljene panoe, ustupi 2 velika LCDa i lap top za video prezentaciju, da plati troškove transporta eksponata (fotografija), da isfinansira/odštampa brošuru i plakate. Organizator izložbe treba o svom trošku da dođe do Paraćina i otvori izložbu. Ja obezbeđujem prenoćište. Takođe obezbeđujem medijsku promociju - lokalne novine, radio i televizija + lokalni dopisnici Politike, Blica i Večernjih Novosti.
O svemu dogovorenom sam obavestio rayuelu, i sad čekam da ona rasčisti tekuće obaveze, pa da se raspiše konkurs za putničku fotografiju, jer paraćinski KC ima mnogo veći izložbeni kapacitet nego što trenutno Klub ima pripremljenih fotografija.
I nudim svoju pomoć oko aktivnosti vezanih za zahvalnicu sirijskoj ambasadi: izrada grafičkog rešenja sa tekstom (zoki NS se ponudi za organizovanje štampanja, mada i to mogu da odradim), uspostavljanje zvaničnog kontakta sa ambasadom - pismo namere (da se Klub najavi, a ne da banemo kao sa tavana) i da budem deo "delegacije". Tom prilikom bih pokušao da preko ambasade isposlujem od njihovog Ministarstva kulture određene popuste za članove kluba (generalno za srpske državljane) određene popuste za ulaske u sirijske muzeje i mesta kulture (recimo Apamea, Krak des Chevalie i sl.) Takođe bih mogao da pokušam da to bude adekvatno medijski propraćeno.
Malo li je od mene?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 21-05-2009, 11:00:41 »

Ahimša paramo dharma
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 21-05-2009, 11:26:17 »

Taman posla da je malo Ono ti je više bilo usmereno na bilo koju osobu koja u tom trenutku čita post, jer je večito dolazilo do nesporazuma oko toga kako šta funkcioniše.

Usput da ti odgovorim i na pitanja: od onih prišivaljki, najbolji kvalitet bio je u Beogradu, kod onih gde si nas uputio, ali do zastoja je došlo jer je trebalo uraditi još jedan primerak sa drugim dizajnom, pošto uzorak koji im je poslat nije lepo izgledao. Međutim, baš negde oko dizajna je zapelo u tom trenutku, a posle smo i Lazar i ja to nekako smetnuli s uma.

Za novi konkurs za izložbu, samo ću reći uf. Nadam se da će biti raspisan negde u toku leta.

Organizator izložbe treba o svom trošku da dođe do Paraćina i otvori izložbu.

Koliko mi se čini, organizator izložbe bi bio ti, i imao bi puno pravo da izložbu i otvoriš Smiley Isto važi i za promociju. Ti ne bi bio samo osoba sa strane koja pomaže tehnički, već bi zapravo bio predstavnik Kluba. Ne očekuj da će neko drugi to uraditi umesto tebe Tongue Naravno, ako ti to ne leži, uvek možeš pitati jel ima neko drugi zainteresovan da otvori izložbu ili da intervju, ali odmah da ti kažem, ne nadaj se previše, pre svega računaj na sebe Smiley

Za sirijsku ambasadu, samo napred, svaka čast!

Едет трамвай, мы без билетов...
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 21-05-2009, 11:59:40 »

Nemam ništa protiv da u Paraćinu tom prilikom "zastupam" Klub, samo, k'o velim, relativno sam taze i ne znam puno o istoriji aktivnosti Kluba. U tom smislu bi bilo dobro da izložbu otvori i sa medijima razgovara neko od starih članova. Ne bih želeo, da zbog neznanja, pred kamerom ili mikrofonom, iznesem nešto netačno ili preskočim nešto bitno. Ja ću ugovoriti sve, ali imam manjak informacija. Neka mi se preko PPa javi neko od starih članova da se iskoordinišemo.
Ovih dana ću uraditi tekst i dizajn zahvalnice pa ću okačiti na sajt, zbog eventualnih predloga za izmene ili dopune.
Vi odradite do kraja priču koju smo započeli oko prišivača.

Ajde, sad ostali. Ko ima kakve ideje? (ali i da ih sprovede!)
Umrežavanje za projekte je uvek poželjno!
kika_vts
nije žensko...
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 21-05-2009, 13:51:13 »

waylon svaka cast. Ja vec duze vreme pokusavam da nadjem mesto za izlozbu u Nisu ali ... bem li ga ... u nisu svi traze pare! Sto se tice otvaranja izlozbe u Paracinu ja sam blizu, iz Nisa sam, pa cu ti dati svu potrebnu podrsku i potrudicu se da prisustvujem izlozbi!
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #27 on: 22-05-2009, 08:15:37 »

Kiko, hvala na ponuđenoj pomoći. Bićemo u kontaktu, čim se obave stvari oko raspisivanja konkursa i odabira fotografija.
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube