ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 02:43:15
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Bliski Istok
| | |-+  Istanbul
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 31 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Istanbul

(Read 61119 times)
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 18-06-2006, 14:55:56 »

Veliko hvala Lazaru i Ivi na opsirnim i kvalitetnim informacijama! 

Kakve su im turisticke kancelarije? Da li se iz brosura moze odluciti gde da se ide....?
karta grada je besplatna?

verovatno cu biti u hostelu Chillout koji je u ulici Istiklal.... ima dobre preporuke i mislim da ce mi biti tamo ok......

miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 18-06-2006, 15:09:13 »

Ima li lokera na zeleznickoj stanici u Sofiji, u kojima mogu ostaviti ranac?

Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 19-06-2006, 02:33:05 »

Kakve su im turisticke kancelarije?
U samom centru, između Aja Sofije i Plave džamije... nije loša, rade Smiley

Da li se iz brosura moze odluciti gde da se ide....?
Ne. Al gotovo na samom Taksimu je uh... dal Hilton, dal Hajat, mislim da je ovo prvo. Udješ i pitaš ih dal imaju brošuricu, a oni pomisle da tu stanuješ pa ti daju vodič u punom koloru, na stotinak stranica. Ja ga dobih, al više nije kod mene.

karta grada je besplatna?
Da, al od dva puta koliko sam je tražio u turističkoj kancelariji, oba puta su rekli "trebali ste doći malo ranije, nestalo je, svratite sutra". Možda ako im se nacrtaš pred vratima u šest ujutru.

Ima li lokera na zeleznickoj stanici u Sofiji, u kojima mogu ostaviti ranac?
Da, i ja sam tamo ostavljao ranac.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
alley
novajlija
*

« Reply #18 on: 19-06-2006, 06:02:51 »

Udje? i pita? ih dal imaju bro?uricu, a oni pomisle da tu stanuje? pa ti daju vodič u punom koloru, na stotinak stranica. Ja ga dobih, al vi?e nije kod mene.

Kod mene je.  silence Pa, ako je ?eli?, mogu ti je ustupiti. Naravno, ako se bokonon sla?e. A mi ćemo posle putem sms usluge 'Ko je jači?' da odlučimo kome će da pripadne  wink

Zanimaju me cene prevoza, karata za muzeje, dzamije i ostalih atrakcije...?

Za prevoz si čuo, a ?to se tiče muzeja i sl. pre godinu dana cene su se kretale od 8-15 lira. Plus ?to se jo? u Topkapiju plaćalo dodatnih 10 lira za posetu haremu.
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #19 on: 19-06-2006, 10:33:43 »

Udje? i pita? ih dal imaju bro?uricu, a oni pomisle da tu stanuje? pa ti daju vodič u punom koloru, na stotinak stranica. Ja ga dobih, al vi?e nije kod mene.

Kod mene je.? silence Pa, ako je ?eli?, mogu ti je ustupiti. Naravno, ako se bokonon sla?e. A mi ćemo posle putem sms usluge 'Ko je jači?' da odlučimo kome će da pripadne? wink
Ma? silence, bokonon nece ni saznati....bas bi mi dobrodosla..... party

Dule
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 19-06-2006, 14:07:46 »

Drustvo i ja (nas 10-ak) idemo 21.jula na put po Turskoj, a krajnje odrediste nam je Kusadasi. Idemo vozom 18 dana redom: Sofija(2dan), Istanbul (3dana), Denizli/Pamukale(1dan), Kusadasi (10dana), Ankara (1dan), Istanbul, Beograd. Sta mislite da li je izvodljivo ispostovati terminski plan puta, jer smo rezervisali hostele preko hostelworlda. Koliko su vozovi tacni u Turskoj, koliko kasne? Kolika je verovatnoca da su vozovi puni? Da li mozemo da platimo rezervaciju za voz ako putujemo BalkanFlexipass kartom? Najveci problem mi je izvesti akciju presedanje u Istanbulu sa zel. stanice Hajderpasa na stanicu Skrieci, jer voz iz Ankare stize u 21:35h, dok voz za Beograd  polazi u 22h. Da li se moze stici na voz za Beograd (pod uslovom da voz iz Ankare ne kasni:) Cime se najbrze prelazi put izmedju ovih stanica metroom, tramvajem, taxijem, brodom???
E, da, da li je tacno da ulaz u Aja Sofiju 10eura, da li ima popusta na grupne ulaznice!
Dokle se ide daleko sa cenkanjem, cuo sam od nekih prijatelja da se treba cenkati cak i u diskoteci (pice, ulaz)
Nikada nisam bio u Turskoj.
Hvala u napred na pomoci!
miroslavg
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 19-06-2006, 14:29:35 »

Drustvo i ja (nas 10-ak) idemo 21.jula na put po Turskoj, a krajnje odrediste nam je Kusadasi. Idemo vozom 18 dana redom: Sofija(2dan), Istanbul (3dana), Denizli/Pamukale(1dan), Kusadasi (10dana), Ankara (1dan), Istanbul, Beograd. Sta mislite da li je izvodljivo ispostovati terminski plan puta, jer smo rezervisali hostele preko hostelworlda. Koliko su vozovi tacni u Turskoj, koliko kasne? Kolika je verovatnoca da su vozovi puni? Da li mozemo da platimo rezervaciju za voz ako putujemo BalkanFlexipass kartom? Najveci problem mi je izvesti akciju presedanje u Istanbulu sa zel. stanice Hajderpasa na stanicu Skrieci, jer voz iz Ankare stize u 21:35h, dok voz za Beograd? polazi u 22h. Da li se moze stici na voz za Beograd (pod uslovom da voz iz Ankare ne kasni:) Cime se najbrze prelazi put izmedju ovih stanica metroom, tramvajem, taxijem, brodom???
E, da, da li je tacno da ulaz u Aja Sofiju 10eura, da li ima popusta na grupne ulaznice!
Dokle se ide daleko sa cenkanjem, cuo sam od nekih prijatelja da se treba cenkati cak i u diskoteci (pice, ulaz)
Nikada nisam bio u Turskoj.
Hvala u napred na pomoci!

nisam bio u istanbulu ali sam upoznat sa razdaljinom stanica..... mislim da ti je to tesko izvodljivo....
predlog: posle sofije, ostani dva dana u Istanbulu a u povratku jedan..... tako ces se osloboditi dodatnog i krajnje nepotrebnog stresa oko presedanja....cak i na zapadu zakasne vozovi po minut dva ili pet....pa jos ako si u poslednjem vagonu od deset.... pa jos guzva.....ako se odlucis ipak za tu suludu varijantu onda obavezno za ta tri dana skoci do te druge "azijske" stanice da sam vidis kako to funkcionise bas kada treba da stigne taj tvoj voz, pa napravi mali test.....
ovde http://www.istanbulguide.net/anglais/index.htm imas mapre grada pa pogledaj.....

hosteli se rezervisu tek kada napravis konacan plan i kada sve dobro proveris pogotovu kada placas rezervaciju preko hostel worlda... placanje izbegavas tako sto hostel rezervises preko njegovog sajta popunjavanjem obrasca ili slanjem maila.....

mozes da platis rezervaciju za kuset kola bez ikakvih problema ako imas balkanFlexi pass....

Slumpy
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 21-06-2006, 20:19:25 »

Interesuje me stvar oko dobijanja turske vize. Da li su samo pasosh i 10 evra potrebni da se na granici izda viza, ili je potreban i neki dokument? I koliko se ceka na granici? Uvazenoj gospodi u ambasadama je potrebno sedam dana da zalepe vizu, valjda su ovi na granici nesto brzhi.

putopisezan.wordpress.com
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 21-06-2006, 22:54:11 »

Dodjesh na granicu kazesh im "daj vizu bre" oni ti daju jednu mali slatku markicu sa sve polumesecom na njoj ... ti je zalepish u prvu slobodnu stranu u pasoshu i dash im 10 eura. Onda odesh kod tetkice koja radi na pecatima koja ce tvoje podatke uneti u comp i udariti ti crni pecat. .. i to je cela mudrost dobijanja Turske vize na granici! 
Posle kad se vracash udare ti crveni pecat i to je to!
 :-D

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 21-06-2006, 23:13:33 »

I, potrudi se da imas kod sebe sitno tih 10 EUR. Kao po pravilu, ako im dodjes sa krupnijom banknotom, odjednom nece imati nista sitno da ti vrate.
Jos jedna stvar. Bez obzira sto ti na toj nalepnici pise "sinle entry", u tih mesec dana, koliko vazi ta viza, ti mozes ulaziti i izlaziti iz Turske koliko ti je volja. Sve za 10 EUR. Pa ti posle reci da nas svi mrze. Btw, konkretno tim Turcima je problematicnije da dobiju nasu vizu, nego mi Shengensku. Jedan decko je preko HC-a trebao da bude moj gost, ali kada su mu nasi sluzbenici u ambasadi u Ankari rekli sta sve treba da im prilozi, jadnicak je bez razmisljanja odustao. Sve mi ovo lici na onu poznatu: "Videla zaba da se i konj potkiva...". No, to je vec tema za neku drugu pricu. Tebi srecan put!!!   

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 21-06-2006, 23:48:57 »

Mislim da sada svima lepe "multiple entry" markicu. Ja je dobih pre mesec i kusur dana, za 10 evra, nisu me ni pitali nista.

skarlet
novajlija
*

« Reply #26 on: 02-07-2006, 11:44:11 »

moja porodica i ja planiramo da idemo na par dana u istanbul-prvo u bugarsku-ali kolima.moze li mi neko pomoci i reci ima li parkinga i da li su sigurni.gde da nadjemo smestaj-posto je,i sl.unapred hvala!
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 02-07-2006, 15:29:09 »

reci ima li parkinga i da li su sigurni

? U Istanbulu ima dosta parkinga i to u svim delovima grada, deluju potpuno identično kao parkinzi u Beogradu, uđeš kolima, dobiješ karticu, posle platiš Smiley Na turskom je parking otopark ako se dobro sećam.

gde da nadjemo smestaj-posto je]gde da nadjemo smestaj-posto je

? ?U najstrožem centru grada, dakle okolina ž. stanice i turističkih znamenitosti, gotovo je svaka druga zgrada - hotel. Ima ih od jedne do pet zvezdica, a ima i onih bez zvezdica. U svakom slučaju ćete nešto naći, samo malo prošetajte, obiđite dve-tri ulice i raspitajte se pošto cene umeju dosta da variraju, i obavezno se CENJKAJTE jer će vam prvo odvaliti neku paprenu cenu. S obzirom da vas je više, ma kako fancy bila soba (televizor kupatilo frižider itd), ne dajte više od 7 evra po osobi. Ako vam cena ne odgovara, okrenite se i izađite, u 90% slučajeva će recepcionar potrčati za vama i predložiti nižu cenu Smiley

skarlet
novajlija
*

« Reply #28 on: 03-07-2006, 01:22:27 »

puno puno hvala!!!!!! :party:e sad samo jos malo-za kusadasi-da li isto vazi-nocas smo odlucili da idemo i tamo-kako stoje stvari sa apartmanima,mogu li se naci....nikada tamo nismo bili..unapred zahvalna-MNOGO ZAHVALNA!!!!!!!!
 :veselo
ternavitas
putnik-pripravnik
**

« Reply #29 on: 03-07-2006, 12:47:37 »

za kusadasi-da li isto vazi-nocas smo odlucili da idemo i tamo-kako stoje stvari sa apartmanima,mogu li se naci....nikada tamo nismo bili..

Kusadasi je veliko letovaliste na Egeju i ujedno je i velika luka. Prosecno mesto. Mnogi turisti ne idu na plaze u samom mestu vec se kolima voze oko 15 minuta (8km) do obliznje Pamucak plaze, koja je siroka, dugacka i nije prenatrpana turistima.  Mozete da je koristite kao bazu kako bi posetili obliznje znamenitosti kao sto su Ephesus, Miletus, Didyma, Pamukkale i Aphrodisias. Lako ces naci smestaj. Mozes cak i preko neta da rezervises mesto u nekom hostelu.

Elem, moja preporuka je da ako vec idete na Egejsko more, da umesto u Kusadasi odete u Bodrum, koji je u proslosti bio poznat kao Halicarnassus. Bodrum je popularno letovaliste na Egeju i jahting luka. U njemu se nalaze i rusevine originalno Mauzoleja, jednog od sedam svetskih cuda, kao i zamak Svetog Petra.

Bodrum je takodje poznat po svom fenomenalnom nocnom zivotu. Ako volite da ostajete do kasno u bucnim klubovima, odusevicete se Bodrumom.Ako idete rano u krevet i spavate lako, imacete problema...
Pages: 1 [2] 3 4 ... 31 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube