ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 12:23:47
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Zbivanja & priključenija
| | |-+  Argentinski dinosaurusi - Džinovi Patagonije
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Argentinski dinosaurusi - Džinovi Patagonije

(Read 1103 times)
Mrgud.VS
putnik srednjeprugaš

« on: 14-09-2009, 19:14:48 »

I posetih ja izložbu u nedelju i mogu vam reći da sam se prijatno iznenadio i veoma lepo proveo.

Izložba je otvorena 18. juna, a zatvara se 15. januara 2010. Eksponati su izloženi u Impuls hali, pored hotela "Kontinental" (nekadašnji "Interkontinental"), koji se nalazi u Beogradu, pored centra "Sava". Cena karte je 450 dinara, a za grupe je 300 (s tim što ne znam koliko ljudi oni računaju kao grupu).

Ko je zainteresovan za paleontologiju u svakom slučaju treba da poseti izložbu. Ko je gledao crtane filmove sa dinosaurusima oduševiće se. Stvarno sve izgleda veoma slično kao u crtanom filmu. Verovatno da bi deci bilo interesantnije. Smiley
Ima dvadesetak kompletnih skeleta dinosaurusa različite veličine i iz različitih razdoblja (trijas, jura i kreda) kao i rekonstrukcije celih dinosaurusa (onih manjih) ili njihovih glava (oni malo veći). Postoje i filmovi koji prikazuju iskopavanja i rad paleontologa. Mape, kratki opisi nalazišta (koji su na španskom) i tektsovi o svakom primerku posebno (na srpskom i engleskom) upotpunjuju izložbu. Verujem da će posebno biti interesantno onima koji su već posetili Argentinu (ja nisam te sreće).
Uglavnom, odlična izložba, ako mene pitate. I preporučujem svima da je posete.

Uživajte! Smiley
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 15-09-2009, 08:17:05 »

Ko je raspolozen da ide?
Mislim da kao grupu racunaju 20+ osoba.
 Grin

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 17-09-2009, 09:32:22 »

Ja sam za

Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube