ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 13:47:19
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za SAD
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 80 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za SAD

(Read 96235 times)
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 21-09-2009, 20:21:41 »

Kad trazeite americku vizu, uopste nemojte da forsirate to da vas je neko zvao tamo, i da imate nekog, i takve price...
oni vise vole da vi tamo nemate bas nikog Grin..

btw, moj ortak trazio prosle godine, sestra mu se udala za amera, dobili dete i heto da ode malom na 1. rodjendan..(nije bio ni na vencanju)..
dobio na 10 dana Grin huh

znaci, ima svakakvih slucajeva, cale klinca kog sam trenirai plivanje radi bas na salteru za vize, i kaze mi da svasta ima, sve zavisi od konzula koliko ce da odobri...ali im je najbitnije da imas cvrste veze u srbiji da ne bi slucajno tamo ostao...
lik mi kaze da ljudi iz srbije u zadnjih 10 god. i ne gotive bas toliko ameriku u smislu da bi ostajali tamo da zive, ovi to znaju, pa se zato americka viza i poprilicno lako dobija kod nas..mi smo ih provalili  Tongue
aj samo popricajte s nekim albancem, pa nek vam kaze kako je u njihovom slucaju heheh...jer je za njih to obecana zemlja...
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 23-09-2009, 03:14:49 »

cek ako sam razumeo USa viza se dobija na 3 godine ali to nista ne znaci vec carinik na ulazi ti odredi koliko mozes da ostanes.
Da li su vize multi ?
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #17 on: 23-09-2009, 09:48:55 »

cek ako sam razumeo USa viza se dobija na 3 godine ali to nista ne znaci vec carinik na ulazi ti odredi koliko mozes da ostanes.
Da li su vize multi ?

Dobro si razumeo.

Vize su uglavnom multi, samo jednom sam video Single entry i to je isto bila neka varijanta 10 dana svadba ili tako nesto.
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 23-09-2009, 11:21:43 »

Da li su vize multi ?

Dobro si razumeo.

Vize su uglavnom multi, samo jednom sam video Single entry i to je isto bila neka varijanta 10 dana svadba ili tako nesto.
Tako je, a sluzbenik DHS uglavnom odobri 6 meseci. Sto je i sasvim dovoljno ako ides turisticki/poslovno Smiley

Ima ta razlika sto datum isteka vize kod Amerikanaca znaci poslednji moguci datum ulaska u zemlju, da ne izlaska iz zemlje. Drugim recima, ako ti viza recimo vazi do 1. oktobra 2009, to znaci da moras da sletis tamo do 30. septembra, a opet sluzbenik DHS odredjuje koliko mozes da ostanes; i to opet uglavnom bude sest meseci, dakle u ovom slucaju do 30. marta 2010.
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #19 on: 23-09-2009, 17:46:35 »

Hm zanimljivo , hvala vam momci. Jedna moja drugarica se zaljubila pa ide kod decka da tamo zivi. Sprema neke ispite pa racuna da bi mogla da radi u struci u nekoj skorijoj buducnosti. Kaze viza joj je 3 godine, a do tad sigurno ima vremena da polozi te ispite i onda ce moci da konkurise za posao i radnu vizu.
Vec je jednom bila sa tom vizom na 10tak dana i vratila se.
Dakle ona ni ne zna da nema prava da ostane 3 godine. Dobro je da ste mi vi objasnili, kako bi je upozorio
Hvala jos jednom Slobo i meeloshe
« Last Edit: 23-09-2009, 17:48:31 by Born In The Run » Logged
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 23-09-2009, 19:02:27 »

Nema na cemu  Wink

Sto se tice USA i viza za USA tu sam expert, ustvari to mi dodje kao posao Wink
veka
novajlija
*

« Reply #21 on: 13-10-2009, 19:48:48 »

Dilema....Nezaposlena sam, zavrsila faks ove godine i odmah upisala master studije koje krecu tek od 1.novembra a htela bih da idem za Ameriku do kraja ove godine, turisticki (s tim da predavanja nisu obavezna a ispiti na masteru pocinju u februaru)!
Da li od sve potrebne dokumentacije za americku vizu (kuca, dokumenta roditelja, devizni racun..) i indeks i potvrda da sam student dovoljne za dobijanje vize??? Ono za sta nisam sigurna je to sto u ambasadi traze pored indeksa i potvrde da si student, i spisak polozenih ispita, sto ovo poslednje ne mogu dobiti jer su ispiti tek pocetkom sledece god. tj. u februaru HuhHuh hm
Sta mislite o tome, kakve su sanse?   huh
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #22 on: 13-10-2009, 20:00:48 »

Ponesi star index sa osnovnih studija i ponesi potvrdu da ti ispiti pocinju tek u februaru i to bi trebalo da bude dovoljno. E sad na sta treba da obratis paznju a to je, ni slucajno nemoj da trazis vizu na duzi period jer kao student nemas vremena da gubis vreme u USA nego moras da pohadjas predavanja bar tako na to gledaju u ambasadi. Trazis vizu na 15dana i to je to a verovatno ces je dobiti na tri godine. Ponesi sve od dodatnih papira sto imas kuci, imovinu svoju i tvojih roditelja i bilo bi lepo da imas bankovni racun za pozamasnom sumom novca.
veka
novajlija
*

« Reply #23 on: 13-10-2009, 20:26:42 »

Hvala ti puno 
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 15-10-2009, 17:46:29 »

Kako prevazici sledeci problem.
Moja drugarica otisla u Usa kod decka. Medjutim ucinila im se sumnjivom i detaljno su je istresli iz gaca na ulazu u zemlju. pregledali su joj svaki papir koji je imala sa sobom. posle nekoliko sati ipak su je pustili ali na 3 meseca. Ona je racunala na 6 meseci. Posto treba da polaze neki test koji ce biti tek u 6 mesecu njenog boravka u USA.
Dakle sta sad da radi ? Jel ima neka opcija da produzi tu vizu na 6 meseci ?
ivanaste
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 15-10-2009, 18:00:26 »

Pa, ima li multi vizu? Ako ima moze da izadje i udje ponovo posle u USA. Mislim da ne moze da produzi ako su joj toliko odobrili.

“The World is a book, and those who do not travel read only a page.” Saint Augustine
Born In The Run
putnik srednjeprugaš

« Reply #26 on: 16-10-2009, 11:46:40 »

ima multi al pretpostavljam da su joj problem pare za novu kartu
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 16-10-2009, 12:01:34 »

Imam ja pitanje u vezi onih programa Work and travel... Da li važe i ako upišem master? Treba da diplomiram ovih dana, na privatnom fakutetu na kome ću i da upišem master odmah. Zanima me, ukoliko se odlučim za opciju da idem da radim tamo 4+1 meseci, da li mogu kao student koji je na masteru?

slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 16-10-2009, 12:12:16 »

Dakle sta sad da radi ? Jel ima neka opcija da produzi tu vizu na 6 meseci ?

Ima pravo da trazi produzetak boravka za jos 6 meseci max a moze da se proseta do Kanade i vrati u istom danu ma da i tu vec mogu da joj prave probleme sta radi vec tri meseca tamo od cega zivi.

Imam ja pitanje u vezi onih programa Work and travel... Da li važe i ako upišem master? Treba da diplomiram ovih dana, na privatnom fakutetu na kome ću i da upišem master odmah. Zanima me, ukoliko se odlučim za opciju da idem da radim tamo 4+1 meseci, da li mogu kao student koji je na masteru?

Da vazi, dokle god mozes da donese potvrdu da si redovan student mozes da ucestvujes na programu. Za vise informacija mi se obrati na PP da nereklamiram agenciju ovde na forumu Wink
veka
novajlija
*

« Reply #29 on: 11-11-2009, 20:58:59 »

Ponesi star index sa osnovnih studija i ponesi potvrdu da ti ispiti pocinju tek u februaru i to bi trebalo da bude dovoljno. E sad na sta treba da obratis paznju a to je, ni slucajno nemoj da trazis vizu na duzi period jer kao student nemas vremena da gubis vreme u USA nego moras da pohadjas predavanja bar tako na to gledaju u ambasadi. Trazis vizu na 15dana i to je to a verovatno ces je dobiti na tri godine. Ponesi sve od dodatnih papira sto imas kuci, imovinu svoju i tvojih roditelja i bilo bi lepo da imas bankovni racun za pozamasnom sumom novca.
Danas sam trazila potvrdu da ispiti pocinju krajem februara ali su mi rekli da ne mogu to da mi napisu jer jos ne znaju kad su tacno (to saznanje je tek pocetkom februara) i nece da se usude da to urade napamet !!!!!! Sta mislis, da li je dovoljna potvrda da sam student mastera, imam stari i novi indeks, devizni racun, dokaz o imovini, izvodi roditelja i njihov prosek plate...?  A ja bih sto pre
Pages: 1 [2] 3 4 ... 80 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube