ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 22:37:08
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za SAD
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 80 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za SAD

(Read 96814 times)
Millan
novajlija
*

« Reply #90 on: 11-05-2010, 13:04:44 »

Kakva je to potvrda koju nosis u ambasadu da imas auto u vlasnistvu,da li se radi o saobracajnoj dozvoli?Hvala u napred
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #91 on: 11-05-2010, 13:06:26 »

Samo kopija saobracajne.

I da napomenem nisu striktni da moras da im dones oreginal, njima vise treba neki dokumnt/kopija da vide sta imas pa da mozda malo prodiskutuju sa tobom na tu temu, jednom 2-3minuta Wink
necapereca
novajlija
*

« Reply #92 on: 12-05-2010, 16:30:23 »

Sta je potrebno za muzicku  dance vizu i da li sa muzickom vizom moze da se dobije socijalni broj?Hvala unapred!!!!!
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #93 on: 12-05-2010, 16:56:57 »

Sta je potrebno za muzicku  dance vizu i da li sa muzickom vizom moze da se dobije socijalni broj?Hvala unapred!!!!!

Ako je Milna Mumin dobio SSN i radio onda bi valjda trebao/la i ti
Millan
novajlija
*

« Reply #94 on: 14-05-2010, 11:11:39 »

Da li je neko upuce u Work and travel program!Sta je sve potrebno osim da si student?
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #95 on: 14-05-2010, 11:32:25 »

Da budes redovan student, sto dalje pretpostavlja da redovno dajes ispite. Trebaju ti podacu o imovini, tj. nekretnine, auto... Najbolje bi bilo da je nesto od toga registrovano/zavedeno pod tvojim imenom. Ja nisam nosio nista u vezi banke, a izvod iz maticne knjige rodjenih koji sam predao datira jos iz 2003., jer nisam imao vremena da se cimam do grada u kojem sam rodjen pa sam predao ovaj stari.

Millan
novajlija
*

« Reply #96 on: 14-05-2010, 11:41:43 »

Znaci da proveravaju da li dajse ispite?Nije izvodljivo da ove godine upisem visu pa da pokusam,jer sam batalio jos 2006 skolu?
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #97 on: 14-05-2010, 11:47:37 »

Bolje da se manes ideje da ides kao student prve godine jer su ove godine poostrili kriterijum za studente
Millan
novajlija
*

« Reply #98 on: 14-05-2010, 11:54:36 »

Imam problem posto mislim da moj polsdavac kada cuje moju ideju o putovanju nece hteti da  mi popuni sve sto je potrebno! huh
performans
putnik-pripravnik
**

« Reply #99 on: 14-05-2010, 18:10:11 »

Mene zanima koliko ste ukupno para potrosili za vizu papire si sve pstalo sto treba?
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #100 on: 14-05-2010, 18:54:48 »

za koju vrstu vize? Sam razgovor u ambasadi je 131 dolar (citaj 135);

savatoni
novajlija
*

« Reply #101 on: 14-05-2010, 19:10:39 »

Dobar dan i postovanje svima!
Evo ovako stvari stoje
Hteo bih u septembru da putujem u Ameriku sa devojkom,imamo 26 godina,ja sam apsolvent(iz budzeta) a ona je na doktorskim studijama...Imam rodjake u Americi,hteli bi da ih posetimo i da malo turisticki svrljamo po Floridi...
Nemam nista na svom imenu ali ima mama dva stana,auto...devojka takodje nema nista,ona je i zaposlena(prva sansa) ali joj ugovor istice u oktobru.
moja pitanja su sledeca

Da li za vizu da apliciramo odvojeno ili zajedno?
Da li da nesto prepisujemo na svoje ime ili je dovoljno da odnesemo ugovore koji su na imenima matoraca?
Da li da rodjaci salju garantno pismo?
Da li je dovoljno da na racun stavimo sto vise para i da nam to bude glavni adut kod konzula?
Kada da krenemo sa zahtaevima ako planiramo da putujemo sredinom septembra?

Hvala svima na razumevanju
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #102 on: 14-05-2010, 19:29:35 »

ako pretpostavimo da ti pitanja idu po brojevima, onda bi odgovori isli ovako:

1. mozda jedino sto ne bih znao sta da vam kazem
2. bilo bi pozeljno da imas nesto na svojem imenu, posebno nekretnine (tako su meni rekli u agenciji kada sam se prijavio na Work and Travel program, podvlacim "najvise gledaju nekretnine")
3. bilo je price u vezi garantnog pisma ovde na forumu, ispada da nije presudan faktor u odluci da li ce vam dodeliti vizu ili ne
4. kao i pod 2., bilo bi pozeljno
5. mozete i sada da krenete sa zahtevom, jer kada se i ako se odobri viza, ona se obicno dodeljuje na 3 godine

Generalno savet - mozda bi bilo dobro da budete iskreni, i da konkretno kazete sta ste i kako ste planirali + cela prica oko dobijanja vize se vrti oko toga koliko jake veze imate sa Srbijom.

savatoni
novajlija
*

« Reply #103 on: 15-05-2010, 09:56:18 »

Hvala na odgovoru!
Voleo bih da cujem misljenja i ostalih ljudi koji imaju iskustvo u ovoj oblasti.
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #104 on: 15-05-2010, 11:16:04 »

Dobar dan i postovanje svima!
Evo ovako stvari stoje
Hteo bih u septembru da putujem u Ameriku sa devojkom,imamo 26 godina,ja sam apsolvent(iz budzeta) a ona je na doktorskim studijama...Imam rodjake u Americi,hteli bi da ih posetimo i da malo turisticki svrljamo po Floridi...
Nemam nista na svom imenu ali ima mama dva stana,auto...devojka takodje nema nista,ona je i zaposlena(prva sansa) ali joj ugovor istice u oktobru.
moja pitanja su sledeca

Da li za vizu da apliciramo odvojeno ili zajedno?
Da li da nesto prepisujemo na svoje ime ili je dovoljno da odnesemo ugovore koji su na imenima matoraca?
Da li da rodjaci salju garantno pismo?
Da li je dovoljno da na racun stavimo sto vise para i da nam to bude glavni adut kod konzula?
Kada da krenemo sa zahtaevima ako planiramo da putujemo sredinom septembra?

Hvala svima na razumevanju

26 godina apsolvent to znaci ako si isao sve redovno da si u obnovi apsolventskog staza. Posto su poostrili kriterijume kada si u obnovi godine ili apsolventskog staza smatraju te kao da nisi student nazalost. Tako da su tvoje sanse za vizu trenuto male jedino da ides kao zaposlen. Sto se tice devojke ona ce verovatno lako dobiti vizu.

A sto se tice prepisivanja nekretnina, kola itd... mislim da netreba da se cimate oko toga samo ponesi to sto imas od roditelja.

Inace za njih nije nesto bitno da li si budzet ili samofinansirajuci ili da li si na drzavnom ili privatnom fakultetu. Takodje racunaju da su sad svi po boilonji a po bolonji nema apsolvenata tako da je vrlo cesto slucaj da kad je neko prvi put apsolvent da ga odbiju.

Sve u svemu dosla nova administracija u Washington a sa njima i nova rigoroznija pravila na zalost.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 80 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube