ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 18:56:13
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putnički servis
| |-+  Vize
| | |-+  Viza za SAD
« previous next »
Pages: [1] 2 3 ... 80 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Viza za SAD

(Read 95959 times)
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« on: 15-09-2009, 15:19:50 »

Za petak sam zakazao intervju u Americkoj ambasadi. Video sam na njihovom sajtu da nije komplikovana procedura iako ne planiram jos godinu dana da posetim SAD,reko posto sam dobio novi crveni pasos ( drugi) da udarim vizu pa kada mi se ide,da lepo odem. E sada,oni napominju da kartu kupis posle dobijanja vize,da put planiras sto vise unapred,a u formularu pise "mesto boravka u SAD" . Ja nemam blage ni gde cu da idem,ni kako cu da idem,ne znam sta da napisem...
Prilikom zakazivanja intervjua i razgovora sa sluzbenikom,on mi je preporucio da ipak stavim neku adresu.
Ne znam sta da radim,da budem iskren,ili da nadjem neki hotel u New Yorku i da lupim tu adresu...
Da li je neko imao iskustva sa tim?
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #1 on: 15-09-2009, 17:31:45 »

Moras u DS156 koji popunjavas online da upises mesto boravka u USA, znaci napsi neki hotel ili nekog prijatelja.
Nemoj kupovati kartu pre intervjua.
Za amere je najvaznije da imas cvrste veze sa domovinom, znaci: kuca, kola, stan, zena, deca, pare u banci, njive vinogradi (ako nemas ovo ponesi papire od roditelja da vide sta oni imaju to isto moze da pomogne).
Takodje ako si nezaposlen a nisi student male su ti sanse za vizu.
Inace ako se dobro spremis sa papirima dobices vizu 99%
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 15-09-2009, 18:05:50 »

Ma sve to imam,zaposlen sam,nije mi to problem,znam za formular,nego ne znam sta da napisem za mesto. Onda cu lupiti neki hotel u las vegasu,i to je to...
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #3 on: 15-09-2009, 19:57:20 »

Ono što mogu da ti ponudim iz svog iskustva sa Amerikancima, a koje nije malo, je da budeš iskren i da otvoreno kažeš da sada nemaš konkretan plan, jer nisi želeo da ga praviš pre nego što dobiješ vizu. Recimo, iskoristi činjenicu da 29.9. ističe Lufthansina promocija za USA, pa ćeš možda smisliti nešto ako dobiješ vizu, jer te karte ne mogu da se vrate. Dakle, napiši adresu nekog hotela slobodno, ali im isto tako slobodno napomeni da je to samo ideja i privremeno i da je moguće da se promeni ako recimo ne nađeš odgovarajuću kartu itd.

Oni nikada nisu imali problem sa tim da nemaš vrlo konkretno isplaniran put, nego da nemaš veze koje te teraju da se vratiš ovde, Sloba je lepo napisao šta je to. Ponesi pasoše svoje familije da vide da nisu u USA. Saobraćajna dozvola, ugovor za stan, radna knjižica, izvod sa računa, kreditna kartica - šta god ti pada na pamet čime dokazuješ da je tvoj život ovde OK i da ne nameravaš da ga napustiš.
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 16-09-2009, 09:40:06 »

Stavio sam adresu nekog bez veze hotela,bice dobro valjda...
Hvala na pomoci 
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 18-09-2009, 12:55:44 »

Ono što mogu da ti ponudim iz svog iskustva sa Amerikancima, a koje nije malo, je da budeš iskren i da otvoreno kažeš da sada nemaš konkretan plan, jer nisi želeo da ga praviš pre nego što dobiješ vizu. Recimo, iskoristi činjenicu da 29.9. ističe Lufthansina promocija za USA, pa ćeš možda smisliti nešto ako dobiješ vizu, jer te karte ne mogu da se vrate. Dakle, napiši adresu nekog hotela slobodno, ali im isto tako slobodno napomeni da je to samo ideja i privremeno i da je moguće da se promeni ako recimo ne nađeš odgovarajuću kartu itd.

Oni nikada nisu imali problem sa tim da nemaš vrlo konkretno isplaniran put, nego da nemaš veze koje te teraju da se vratiš ovde, Sloba je lepo napisao šta je to. Ponesi pasoše svoje familije da vide da nisu u USA. Saobraćajna dozvola, ugovor za stan, radna knjižica, izvod sa računa, kreditna kartica - šta god ti pada na pamet čime dokazuješ da je tvoj život ovde OK i da ne nameravaš da ga napustiš.
danas sam bio,stavio sam neki bez veze hotel u NYC,i rekao sam da sam taj hotel stavio,jer mi se za sada cini ok,da nemam pojma kad cu da idem,niti gde tacno...
Dobio sam vizu bez problema,hvala na savetima...
bam-bam
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 18-09-2009, 15:04:09 »

na koliko su ti sad dali?
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 18-09-2009, 17:37:02 »

Rekla mi je samo da dodjem u ponedeljak da podignem pasos sa vizom,nemam pojma  na koliko...
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 18-09-2009, 17:53:37 »

Rekla mi je samo da dodjem u ponedeljak da podignem pasos sa vizom,nemam pojma  na koliko...
Pa onda je tri godine, klasika Smiley
NEMILI
novajlija
*

« Reply #9 on: 19-09-2009, 13:04:11 »

Aj bas kad dobijes napisi na koliko su ti dali, posto ja planiram u januaru da izvadim vizu ali bih isao tek u septembru ili oktorbu.
Jel neko zna da li je problem to sto nisam u firmi prijavljen na neodredjeno vec na po 3 meseca (produzava mi se stalno, ali na odredjeno)? Inace od kumova koje sam vencao bih dobio pozivno pismo da dolazim u posetu.
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #10 on: 19-09-2009, 15:15:22 »

Aj bas kad dobijes napisi na koliko su ti dali, posto ja planiram u januaru da izvadim vizu ali bih isao tek u septembru ili oktorbu.
Jel neko zna da li je problem to sto nisam u firmi prijavljen na neodredjeno vec na po 3 meseca (produzava mi se stalno, ali na odredjeno)? Inace od kumova koje sam vencao bih dobio pozivno pismo da dolazim u posetu.
Kao sto neko vec rece, ogromna vecina odobrenih B1/B2 viza jeste multi na tri godine. Pre ce te odbiti, nego sto ce ti dati neku vizu sa kracim vazenjem. Ti slucajevi su poprilicno specificni. Ako neko ima vise iskustva sa kracim vizama moze da napise, ali obicno je kod njih dza ili bu Smiley

Sto se tice ovog pitanja, gledaj da ti u uverenju pise samo "sa punim radnim vremenom" i od "tog i tog datuma", a to da li je na odredjeno ili neodredjeno izostavi. Sto se tice pozivnog pisma, ono nema prakticno nikakvog znacaja - i na sajtu pise, "it will most probably have neither positive nor negative effect on your application". Nista te ne kosta da ga poneses, ali nemoj u dokumentima i na intervjuu da se fokusiras kod koga ides i tacno kada i kako, nego sta ti radis ovde, kakvi su ti planovi za buducnost i zasto ces se vratiti u Srbiju.
NEMILI
novajlija
*

« Reply #11 on: 19-09-2009, 15:20:00 »

To sa punim radnim vremenom cu svakako staviti i tako i jeste, ali ako traze radnu knjizicu mislim da tamo stoji produzavanje staza na po 3 meseca a ne na neodredjeno...
meelosh
putnik srednjeprugaš

« Reply #12 on: 19-09-2009, 17:54:32 »

To sa punim radnim vremenom cu svakako staviti i tako i jeste, ali ako traze radnu knjizicu mislim da tamo stoji produzavanje staza na po 3 meseca a ne na neodredjeno...
Ja imam ugovore na godinu dana, znaci isto nije neodredjeno, ali mi u RK stoji samo datum zakljucivanja radnog odnosa koji nikada nije prestao, jer sam stalno produzavao ugovor, kako mi prethodni istekne. Proveri kako su ti napisali, bilo bi nelogicno da je drugacije.
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #13 on: 21-09-2009, 17:35:48 »

Na 3 godine su mi dali...
NEMILI
novajlija
*

« Reply #14 on: 21-09-2009, 18:12:44 »

cestitam! 
Pages: [1] 2 3 ... 80 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube