ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 03:33:10
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Kapela mira i okrugli sto
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Kapela mira i okrugli sto

(Read 4620 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 27-10-2007, 15:13:21 »

Kapela Mira u Sremskim Karlovcima prvo je mesto u istoriji na kome su se međunarodni pregovori vodili za pravim pravcatim okruglim stolom.

Autori: Gorana & Nenad Prodanović

Pročitajte ceo tekst
Wesna
Guest
« Reply #1 on: 10-07-2008, 18:14:06 »

::Divno!!
Hermina
Guest
« Reply #2 on: 07-12-2008, 00:17:24 »

Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!
ja
Guest
« Reply #3 on: 10-02-2009, 18:50:03 »

kapela gospe od mira sad je renovirana pa jes lepse izgleda. treba je sad videti.
Sanja
Guest
« Reply #4 on: 10-05-2009, 09:01:59 »

Već neko vreme razmišljam da idem u Sremske Karlovce. Ovaj tekst sto sam pročitala je super i več sledečeg vikenda idem da vidim kapelu mira.
BERMET ALEKS
Guest
« Reply #5 on: 20-06-2009, 17:56:53 »

EVO DANAS I MINISTRI POSETISE KAPELU MIRA.RENOVIRANA JE ZAISTA LEPA.
Minche
Guest
« Reply #6 on: 23-10-2009, 20:26:09 »

Ja sam nedavno nakratko posetio S.K. i nisam uspeo da nadjem tu kapelu.
Ceo centar sam pretrazio i nisam uspeo da nadjem, posle sam video neku mapu i krenuo ka njoj i opet je nisam nasao. Mora da je na nekom brdu?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 08-11-2009, 15:43:15 »

Pa sto, covece, nisi nekoga pitao? Eto ti dobar razlog da ponovo dodjes u Karlovce. Da li si bio u muzeju pcela? U prvoj Srpskoj gimnaziji..?

Ahimša paramo dharma
bloom
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 08-11-2009, 23:54:53 »

Da li si bio u muzeju pcela?
Zvuči zanimljivo, je l' mogu kratke smernice?
MajaNS
putnik dugoprugaš

« Reply #9 on: 09-11-2009, 00:07:56 »

Da li si bio u muzeju pcela?
Zvuči zanimljivo, je l' mogu kratke smernice?
Stvarno Pedja gde je to? Ni ja nisam znala da postoji.

Sta ce mi revolucija ako ne mogu da plesem
Emma Goldman
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #10 on: 09-11-2009, 00:17:22 »

www.sremski-karlovci.com/muzej_meda_i_vina.htm

Ahimša paramo dharma
Мили
Guest
« Reply #11 on: 23-04-2010, 21:25:28 »

Капела Мира би требала да се претвори у Музеј, или слично, има на све четири стране врата, раније су једна врата (турска) била зазидана,па су ту римокатолици ставили некакав иконостас, сада тамо постоје клупе, а округли сто су сколонили, СРАМОТА! Византијског је стила, розори еннглеског(готичкг), римокатолици тврде да је њихова , али нема уопште поузданих записа , нити документа, већ се позивају на кнеке скорашње усмене и , књиге некиј хкатолика. треба пресиспитати статус и отворити за све!
ivanbica
Guest
« Reply #12 on: 02-02-2011, 13:11:26 »

Kapela mira je i sada dostupna svima koji žele da je pogledaju, ona je jednostavno spomenik kulture bez obzira da li u njoj bogoslužja održavaju katolici ili pravoslavci.... Nadalje, Kapela Mira ustvari nije replika šatora ili drvene barake u kojoj su se održali pregovori između Svete lige i Turske, nego svetište posvećeno događaju po kojem je nastao mir na ovim prostorima, bar što se Turaka tiče.
orangutan
Guest
« Reply #13 on: 11-02-2012, 01:00:02 »

Quote from: "Hermina"
Neverovatna slucajnost da sam je danas primetila na putu za BG., i uz to se raspitivala se o njoj. Evo me veceras na sajtu i dobih informaciju iz prve ruke..Ima neka duhovnost..ili sta vec u Sremskim Karlovcima...Hvala na lepom i poucnom tekstu!
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube