ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 11:57:38
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Druzi, čuvari tajne
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Druzi, čuvari tajne

(Read 1302 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 31-03-2007, 08:42:16 »

Druzi (arapski دروز) su planinski narod, pripadnici misteriozne religije u čije je tajne upućen samo mali broj posvećenih.

Autor: Lazar Pašćanović

Pročitajte ceo tekst
sanja
Guest
« Reply #1 on: 15-05-2008, 20:18:31 »

nesvakidasnje,smisao tajne-velika tema
Said
Guest
« Reply #2 on: 12-08-2008, 21:36:16 »

Tajna?Pozivna misao na dalje traganje.Da li je takve misli imao i Lev Nusimbaum,alias Esad Bej,alias Kurban Said iz drevnog i svevremenog Bakua?
isaisa
Guest
« Reply #3 on: 12-09-2009, 15:37:10 »

Mesto na kome Druze obožavaju boga nije ni džamija, ni crkva, nego medžlis. NE KONTAM OVAJ DIO -pa dzamija je na srpskom a MEDZLIS je na Engleskom
Pomislio bi da su neka sekta Islamska ali me zbunjuje ona petokraka
Cas i slike zena i one su prekrivena po Islamskim  duznostima  
Ali sve u svemu text je preljep sa puno ineresantnih dogadzaja
Mislim da bi volio i ja da obidzem ovo mjesto u skoroj buducnosti
« Last Edit: 04-01-2010, 18:32:28 by Cruela DeVil » Logged
ZenTale
Guest
« Reply #4 on: 24-02-2011, 07:31:02 »

Slučajno sam naišao na ovaj tekst (ako išta može da se nazove slučajnost) i prepoznao sam kuću na prvoj slici. U toj kući u Siriji, sam boravio pre mnogo godina, i urezala mi se u sećanje. Moja majka koja je bila sa mnom, takođe je prepoznala. Identična je kako je ja pamtim. Prosto mi je neverovatno. Ali, sećam se njihove gostoljubivosti i to se sve zaista poklapa. Mesec dana sam živeo kod njih, igrao se sa njihovom decom.. Jedino čega se ne sećam je petokraka iznad kuće. Ili je nisam video, ili je kasnije stavljena, ili je možda to neki tipski oblik kuće koji tamo svi imaju, pa sam pomešao.. nisam siguran.
Kako me sada, posle mnogo godina veoma zanimaju stvari koje su i njihovi postulati religije: inkarnacija i inkarnacije do savršenog bića, kosmički duh i ostalo... pomislim da to, opet, nije nikakva slučajnost.
Srećan sam što sam pronašao ovu stranicu i hvala autoru. Imao bih da ga pitam što šta, ne bih li bio siguran da su to zaista to mesto i kuća, i da bih ponovo mogao sresti te drage ljude..
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 01-03-2011, 22:56:37 »

Slobodno pitaj ovde, odgovoriću ti koliko uspem da se setim. A mislim da i u tekstu piše koje je selo u pitanju, čak i kako se preziva ta porodica itd.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Hejzi
Guest
« Reply #6 on: 06-03-2011, 11:46:35 »

O Druzima sam prvi put čitao u romanima Karla Maja.Bio sam klinac ali se sećam da je bilo nezaboravno. Impresionirali su me. Ne znam kako bi bilo sad.
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube