ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-06-2013, 13:21:06
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  U čeljustima Italije
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

U čeljustima Italije

(Read 5274 times)
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #15 on: 13-10-2009, 15:37:35 »

Fini dečko ne kreće na srednjoškolsku ekskurziju bez boksera... Zaboga. Iskreno se nadam da su ga naterali da plati tih 10.000 evra.

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 13-10-2009, 17:36:20 »

Želim da sa svima podelim jedno iskustvo sa njima od pre 5 godina - bila je to srednjoškolska ekskurzija i poslednji dan pred povratak. Drugar se zaneo u alkoholisanju i napao je jednog Italijana, otvorivši mu lobanju bokserom. Počeo je da beži, ali ga je policija ubrzo uhvatila i odvela.

"Zaneo"  huh 
Ako je on zbog ovoga odmah pusten i dobio samo novcanu kaznu, onda stvarno pocinjem da mislim da Italija nije normalna zemlja.

Sto se samog putopisa tice, ovako nesto ne bih voleo da pricam unucima jednog dana. Ipak, dobro podsecanje da na putovanjima treba biti stalno na oprezu, i da kad se problem vec javio, treba sacuvati 'ladnu glavu.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 13-10-2009, 17:50:35 »

Bokser su kupili u Italiji, verovali ili ne. Kaznu nije platio niti će, mada ko zna, nisam ga video skoro 3 godine pa ne znam šta se dešava. Što su ga pustili - kažu to je uobičajena pojava, mislim na tuče i tako to, a već sam napisao da inače imaju problema sa Englezima i Nemcima, pa im ni sa ovim mojim ortakom to nije bilo ništa novo. Izvlačili smo se na priču kako su Italijani prvi počeli, kako su napadali naše devojke i sl., što i nije bilo daleko od istine. To veče jesu preterali sa nasrtanjem na naše devojke, kao da žensko nisu videli u životu...

np
Administrator
novajlija

« Reply #18 on: 13-10-2009, 19:21:25 »

Sjajna priča, neverovato uzbudljivo i super napisano. Pravi scenario! A što se tiče Italijana i Italije i imigranata i svega, sve je to škakljivo. Zapravo,prošle godine sam imao priliku da boravim u Italiji i da pri tome, hteo - ne hteo, upoznam italijansku imigracionu politiku. Na početku sam mislio da su italijanski službenici i policajci najgora bagra i da je Italija država potpunog haosa - čak su mi jednom pretili da će me uhapsiti i deportovati jer nisam pri sebi imao pasoš. Ali, onda su se stvari sredile, videsmo nevarovatna mesta i upoznasmo sjajne ljude, i shvatili smo da je baš u tome i čar Italije - što je "blago" divlja i savršeno lepa - sigurno najuzbudljivija zemlja u Evropi! Nikad ne znaš šta te čeka - mafijaški obračun, najbolja žurka na svetu, vulkanska erupcija, zemljotres, najsrdačniji ljudi koje možeš naći u Evropi, pa čak i u Aziji... Čudo jedno i od države i od ljudi! A imigranti su poseban problem - skontali smo da u Italiju uglavnom dolazi ološ, jer tu mogu da valjaju robu i kradu (što se iz priloženog da videti), jer je jako veliki promet (turisti, more, mafija, korupcija). Sve u svemu, nestrpljivo čekam sledeći post! Samo napred!
« Last Edit: 13-10-2009, 19:24:17 by np » Logged
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #19 on: 13-10-2009, 21:38:00 »

jedino sto mi se cini, a ni u to nisam siguran, je to da ako budem trazio italijansku vizu, necu je dobiti.
u konzulatu Srbije su mi rekli da sam verovatno na nekoj njihvoj crnoj listi i sl.. u ambasadi u Beogradu nisu nista umeli da mi kazu, tako da je verovanto jedina mogucnost da kontaktiram onog advokata kog su mi dodelili po ko zna kom kriterijumu, a on ce mi svakako ispostaviti racun na kraju...tako su rekli. ne znam koliko cu biti na toj, kao, crnoj listi, ali valjda to nije nesto dozivotno.

Ja sam danas malo pricao sa devojkom o tvom slucaju (vise joj prevodio nego pricao posto ona jos ne zna dovoljno srpski da moze sama da procita), nju nista nije zacudilo, ovakve stvari se relativno cesto desavaju kod njih, pa ako mozes da mi prosledis (skenirane) te papire koje si dobio ona bi to pogledala i videla sta moze da se ucini u tvom slucaju. Nije advokat ali je profesionalni politicar i poslanik u parlamentu grada Rima tako da je u kontaktu sa raznim ljudima koji bi mozda mogli da ti pomognu.
Blio bi lepo da mozes opet da putujes u Italiju Smiley
I samo da napomenem, nista ne garantujem ali moze barem pokusati da sazna tvoj status. Administracija u Italiji je jako cudna (cak sta vise mislim da je gora nego kod nas) ja to znam po licnom primeru kad je letos ambasador Italije iz Izraela intervenisao kod konzula u BG da mi daju termin za vize ovi u BG ga iskulirali, kaze covek ne mogu im nista posto im nisam nadredjeni i tako ja na kraju izvadio slovenacki schengen.
Andrej013
putnik srednjeprugaš

« Reply #20 on: 13-10-2009, 22:31:43 »

slobo665, hvala ti na samom interesovanju za moj slucaj. poslacu ti skenirano cim dodjem u PA(gde zvanicno zivim kod roditelja, sad studiram u NSu) znaci, mozda i ove nedelje a ti ako si u situaciji, proveri i kad god da javis bilo sta, cak i da ne mozes nista da saznas, bicu ti mnogo zahvalan.

za ovu situaciju sa tucom, stvarno ne znam sta da kazem. tabadzija je imao srece da sudovi ne rade jer mislim da postoji zakon da ne mogu strance da zadrzavaju u zatvorima(npr vise od 24h) i da mora da im se sudi po hitnom postupku. a na kraju ce ispasti da ja imam isti status u italiji kao batinasi, narko dileri i sl Sad

@Whistler
nismo svi uvek u istoj situaciji. kada imas ogranicena sredstva i vreme, onda si u situaciji da moras dosta toga organizujes da bi sto bolje iskoristio svoje vreme i novac a cesto se ne uzdas u to da ce u jednoj Italiji da dodje do opsteg kolapsa zeleznica i elektroprivrede. razvijene zemlje zapadne evrope to sebi ne bi trebalo da dozvole i mislim da se to podrazumeva. na zapadu vreme vredi, tome i sluze pouzdane sluzbe, nemacki sajt sa tacnim redom voznje i sl.

izdrobi lažne dijamante ko' ljusku šupljeg oraha,
nek' bulevari sveta pamte muziku tvojih koraka
Whistler
putnik-pripravnik
**

« Reply #21 on: 14-10-2009, 01:07:03 »

U potpunosti te razumem, i ne mozemo ikad svi biti isti svi smo razliciti svi mi imamo pojedinacne prohteve, a to moze svakom da se desi bez obzira od sredstava ili icega. Ja ti samo iz mog iskustva kazem uvek kada sam hteo da se kockam protiv statistike uvek sam izgubio, ali i ne moras toliko da se brines moglo je biti i gore to je ono "kad se jednom opeces dva ces puta razmisljati da li ces opet".  Samo se ti opusti i putuj dalje ne moras da uzimas Nemacku za primer o efikasnosti ili sutra Japan. Po meni svaka zemlja koja ceni svoju kulturu i obicaje moze opstati, bez obzira da li je razvijena ili ne razvijena, najvaznije je da su ljudi srecni tamo gde zive bez obzira koliko su razvijeni. Putuj isamo putuj
vasco-putnik
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 14-10-2009, 11:12:52 »

Sjajna priča, nažalost istinita, ali dok se ne susretneš sa policijom bilo kog razloga, imaš priliku da vidiš stvari koje NIKADA drugačije ne bi video. Tako posmatraj i to iskustvo. Što se tiče tih papira i crne liste, ne bih se puno nervirao. Ako im sve tako "sjajno" funkcioniše, mislim da će to završiti u nekoj fijoci...Šta se sve tamo ne dešava...ovo je bezazleno.
Ah, čudni su ti Italijani.
rzoran
putnik srednjeprugaš

« Reply #23 on: 15-12-2009, 01:24:20 »

Odlicni, zanimljivi putopisi prepuni drame. Sve sam ih procitao u jednom dahu iako sam i sam posetio sve gradove u kojima si bio. Pitam se samo kada ce nastavak?
Pozdrav od jos jednog Pancevca koji ti, uzgred receno, poznaje roditelje.

"Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti"
' mB
Guest
« Reply #24 on: 07-12-2010, 15:38:43 »

dobar je sastav Cheesy svvaka cast ko ga je sastavljo !? Tongue Cheesy
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube