ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 26-05-2013, 02:00:36
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Palma pada u ponoć
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Palma pada u ponoć

(Read 3726 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 20-01-2009, 02:44:24 »

Kad god imaju neku važnu svetkovinu, za bolju proslavu potrebna im je neka ljudska glava. Radi toga odlaze u neko bliže ili dalje selo da nekoga ubiju...

Autor: Tibor Sekelj (1976)

Pročitajte ceo tekst
Vlada
Guest
« Reply #1 on: 20-01-2009, 09:29:26 »

Pročitao sam priču u jednom dahu. Svaka čast za pravu reakciju u pravom trenutku!
chivitli
Guest
« Reply #2 on: 20-01-2009, 11:03:45 »

Auh shock
luci
Guest
« Reply #3 on: 20-01-2009, 07:42:44 »

Shocked Kakva prica!
Sloba
Guest
« Reply #4 on: 20-01-2009, 11:38:29 »

shock Vise nego uzbudljivo. Eto, ko zeli na pravo avanturisticko putovanje, Nova Gvineja welcomes you!
Jelena
Guest
« Reply #5 on: 20-01-2009, 13:15:34 »

jel se ovo stvarno desilo?
neverovatno....
dobra prica...slikovita
vlada kuvar
Guest
« Reply #6 on: 21-01-2009, 12:17:27 »

ne znam kako bih ja odreagovao u nekoj ovakvoj situaciji, bas super prica.
Ima neko zainteresovan za Gvineju, trazim saputnika, ili samrtnika
Tiberius
Guest
« Reply #7 on: 21-01-2009, 18:44:55 »

dance dance dance clap clap  svaka cast!
Ne mogu da verujem! Tibor Sekelj (Székely) je bio moj idol iz detinjstva, sta vise i upoznao sam ga jednom prilikom. Mislim, bio sam valjda 4. razred osnovne i prisustvovao jednoj njegovoj prezentaciji knjige "Kumevava sin prasume" koju mi je tom prilikom i potpisao. Vec tad je bio prilicno star ali je bio zilavi veseli starcic sa bradicom koga su deca slusala sirom rasirenih ociju i otvorenih usta!
Ah, jos sam se i lozio da sam ja nekako posebno povezan sa njim posto smo imenjaci i da je logicno da ja nastavim njegovim stopama
Nakon tog predavanja sam jos mnogo godina sanjario o odlasku u Amazoniju. Naravno, jos uvek nisam prestao Wink

evo i linka sa Wikipedije:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tibor_Sekelj

btw: jel bio neko na onom Stipanovom predavanju "putevima Tibora Sekelja" u novembru? Wink
Acketa
Guest
« Reply #8 on: 22-01-2009, 11:01:44 »

Sreca prati hrabre...
Bas me je prosla jeza dok sam citao ovo!
Sad je pitanje da li vredi rizikovati ili ne, pa provesti jedan miran i obican zivot. Ovakve pustolovine su bas kao neki zacin, nesto zbog cega je svaki sledeci dan posle njih mirisniji i vedriji... samo ih treba preziveti Smiley
Lazar
Guest
« Reply #9 on: 28-01-2009, 09:01:15 »

Sećam se da je u čitanci za osnovnu bilo nešto iz Kumevave. Knjiga je zaista odlična za decu (i decu u duši Smiley ). @Tiberius, nismo bili na tom predavanju, ali smo bili na jednom ranijem, u Novom Sadu... Tamo smo i saznali za Sekelja. Napisao je on dosta knjiga, ali ih je gotovo nemoguće pronaći u prodaji...
Tiberius
Guest
« Reply #10 on: 30-01-2009, 10:40:29 »

Evo ko hoce da procita "Kumevava sin prasume" moze to da uradi online preko ovog linka:
http://www.childrenslibrary.org/icdl/BookPage?bookid=sekkume_00380035&pnum1=1&twoPage=true&route=text&size=0&fullscreen=false&lang=English&ilang=English
LJILJANA
Guest
« Reply #11 on: 06-02-2009, 23:57:57 »

UH..............
Taja
Guest
« Reply #12 on: 24-04-2009, 16:46:48 »

Prica je odlicna. Cula sam da vole cigarete, tj. gledala sam na National Geographic neku emisiju o Novoj Gvineji. Za jednu samo paklicu, celoj ekipi su pruzili nocenje. Da li je to istina? Mozda nisi pusac, ali po njima nije na odmet poneti nekoliko kutija....
verajko
Guest
« Reply #13 on: 16-10-2010, 13:50:18 »

napisao je on divne knjige, koje se u tragovima mogu naći u bibliotekama, ova priča je iz njegove knjige pod nazivom " Na tragu doživljaja". u njoj su kratke priče sa njegovih putovanja. žao mi je što za njega nisam čula ranije, dok je bio živ , tako bih volela da sam ga mogla upoznati... i dan danas me fascinira njegova pozitivna energija i avanturizam
Pero
Guest
« Reply #14 on: 25-12-2010, 15:14:07 »

Dugo već tragam za knjigama(on line) Tibora sekelja...svaki put kada prođem kraj njegovog groba setim se tog svog poriva isponova. I ovog puta prođoh , poželeh i nađoh ovu neverovatno impresivnu, melodramski jezivu istinitu priču pisanu stilom pravog književnog napetog trilera. Vidim da forum odavno nema komentara ali ipak reših da ostavim i svoj trag ceneći život i delo neprevaziđenog Sekelja.....
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube