ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 00:29:50
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Tuz Gölü - dobro posoljena avantura
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Tuz Gölü - dobro posoljena avantura

(Read 1419 times)
bokonon
Guest
« Reply #15 on: 28-11-2006, 17:26:35 »

Svima beskrajno hvala na sjajnim komentarima Smiley Eto nisam bio tu par dana i vratih se i sedoh za komp i i i... ne znam šta da kažem, mal' me ne rasplakaste

pitah te proletos za pustinje po Turskoj

Nisam tada znao za to. Našao sam ga slučajno na mapi, privuklo mi pažnju to "tuz" za šta znam da znači so... i onda -> google images i... eto, par nedelja kasnije smo bili tamo.

Nego, na kom parčetu obale ste bili ?

Evo mape... crvena tufna predstavlja idealno mesto za razapinjanje šatora Smiley

http://www.klubputnika.org/misc/tuzgolu_mapa.gif

Dakle, ne sa južne nego sa istočne strane. Inače, da nisam sasvim slučajno primetio to "tuz" na mapi, verovatno mi na pamet ne bi palo da mesto može biti zanimljivo.

Posebno je intrigantno delovalo to što na netu nema mnogo putničkih informacija o ovom jezeru, kao da tamo baš niko ne ide (što se ispostavilo kao tačno, tamo zaista niko ne ide Smiley Verovatno svima Kapadokija odvuče pažnju, pa ne pogledaju šta ima stotinak kilometara zapadnije... tako je jezero (na moju beskrajnu radost) ostalo sasvim nezapaženo od strane masovnog turizma.
djordje
Guest
« Reply #16 on: 29-11-2006, 15:11:19 »

Zdravo

Putopis je fantastican.
Sledece godine bih zeleo da prodjem pored tog jezera. Da li biste mogli da napisete kako ste otisli tamo, sa koje strane jezera ste sili (Istocnog ili zapadnog) i u blizini kog grada ste bili?
Hvala unapred
jovanovic
Guest
« Reply #17 on: 29-11-2006, 18:47:16 »

Nisam tada znao za to. Na?ao sam ga slučajno na mapi,
Pretpostavio sam smiley.

privuklo mi pa?nju to "tuz" za ?ta znam da znači so...
A ja to nisam imao pojma sad. I gledao sam to jezero na karti konstatujući da nam je praktično usput, al, reko ? jezero ko jezero, ?ta ćemo tamo.

Dakle, ne sa ju?ne nego sa istočne strane.
Hm, da, ukapirao sam kad sam ponovo, uz mapu, čitao priču.

Verovatno svima Kapadokija odvuče pa?nju, pa ne pogledaju ?ta ima stotinak kilometara zapadnije... tako je jezero (na moju beskrajnu radost) ostalo sasvim nezapa?eno od strane masovnog turizma.
(Jak) razlog vi?e da se ode tamo. Inače, kad pita? gugl za Kapadokiju (na srpskom), moja slikovnica bude među prvim pogocima  .

Da li biste mogli da napisete kako ste otisli tamo, sa koje strane jezera ste sili (Istocnog ili zapadnog) i u blizini kog grada ste bili?

Ispisa čovek ovde ? istočna strana, a i u samoj priči ? grad Sereflikochisar.
A do tamo se najlak?e sti?e jednim vozom (iz Beograda) do Stambola, pa drugim do Ankare, pa od Ankare za Aksaraj sigurno ima dosta autobusa i kamiona. A kad si već tamo, nemoj da ne otrči? i do Kapadokije.
calypso
Guest
« Reply #18 on: 30-11-2006, 05:49:51 »

Cao Lazaru i Ivi, zaista Vam je odlicna reportaza...ukoliko imate vremena poslusajte cetvrtkom od 18 -21h na Radio -Index-u za Beograd 88,9 fm moju emisiju o putovanjima i turizmu Calypso....bilo bi lepo da budete gosti emisije da predstavimo destinacije koje ste posetili...ovo vazi i za ostale koji posecuju ovaj sajt a imaju dobre ideje i price sa putovanja...veliki pozdrav
Nebojsa Ristic, calypso@indexradio.com
064 257 38 51
011 328 38 09
rayuela
Guest
« Reply #19 on: 30-11-2006, 09:10:56 »

uh, ovaj, i ja bih da se mnogo zahvalim svima na neverovatnim komentarima... postideli ste me skroz Smiley

sto se tice toga kako smo do tamo stigli, jovanovic je u pravu, voz do stambola, voz do ankare i stop tih 150km od ankare do samog jezera... jedini "problem" koji smo imali je bio taj da je covek koji nas je vozio kategoricki odbio da se zaustavi u sred nicega na slanom jezeru da izadjemo, molio nas je i preklinjao, objasnjavao kako tu nema nicega sem soli, kako nema vode, nema hrane, nema nicega, on je bas krenuo na more, zasto ne bismo lepo isli sa njim na more itd... na kraju nas je pustio da izadjemo, seo u kola i krenuo, a zatim se ponovo zaustavio par metara dalje i izasao i poceo da nam dovikuje "pare, pare" na sta smo mi pomislili da hoce da nam uzme pare za to sto nas je vozio, ali covek nam je zapravo nudio novac samo da ne ostanemo da nocimo tu Smiley

ali ako volite pusta mesta, obavezno svratite tamo Smiley

quasaar
Guest
« Reply #20 on: 03-12-2006, 12:51:31 »

Svaka cast za putopis a i za putovanje. Nadam se da ste vec smislili neku sledecu avanturu, da ne moramo dugo cekati na sledeci tekst.
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube