ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 15:51:09
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Pešter, srpski Sibir
« previous next »
Pages: 1 2 [3] 4 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Pešter, srpski Sibir

(Read 7723 times)
muzafer b
Guest
« Reply #30 on: 05-04-2009, 12:10:27 »

dođi te na Pešter da osetite svežini i lepotu prave prirode
nizafeta
Guest
« Reply #31 on: 26-04-2009, 17:16:09 »

jeste hladna nasa pester ali ta zima krije ljepotu koja se nemoze opisati ma gde da smo opet bi se vratili u nase rodno mesto jer pesterski vasari ipak postoje i svi se vracamo na ljeto da dozivimo nesto nezaboravno ja sam fizicki daleko al moja dusa je ostala na pester======= banana
Peszerac
Guest
« Reply #32 on: 08-06-2009, 21:46:57 »

Pester je lijep i najcistiji kraj u Evropi.
Milorad
Guest
« Reply #33 on: 09-06-2009, 06:56:24 »

Bio sam na Pesteru i u Karajukica Bunarima. Predivan dozivljaj. Tamo izgleda kao da je vreme stalo i u pravu je da, kao sto neko rece, da se lepota Pestera ne moze docarati pricom, moze se shvatiti samo ako se poseti. Ja sam proputavao mnogo i u inostranstvu, ali takvog mira i tisine koja nekako "para usi" nigde nema. Savreseno za opustanje, velika je steta sto se vise ne koristi za turizam, ali u neku ruku mozda je tako i bolje, jer na taj nacin Pesterska lepota i sarm ostaju netaknuti.
nikola ,Beograd
Guest
« Reply #34 on: 27-06-2009, 22:41:25 »

pozdrav za sve Budjevce,najlepse mesto na Pesteri
Stefan Dusan
Guest
« Reply #35 on: 10-07-2009, 21:17:36 »

Ko je Vesna Jankovic ?
Otkud ona toliko zna o mom prelijepom kraju ?
mardanehoda@gmail.com
Nagip Gorc...
Guest
« Reply #36 on: 14-08-2009, 21:08:56 »

Pester je najljepsi dio svijeta i nikada nebih otisao iz njega...
tuzinjac
Guest
« Reply #37 on: 19-01-2010, 00:06:20 »

ljepota ko voli prirodu i tišinu
široka prostranstva
dobar narod gostoprimljiv
dobra zdrava hrana
tuzinjac
Guest
« Reply #38 on: 24-01-2010, 21:55:53 »

za ovog prijatelja sto se zove haris
i kaze da su njegovi iz budzeva odnosno porijeklom iz crnce
interesantno je da koliko ja znam u budzevu nema ni jednog muslimana da zivi ili da je zivjeo
ali nemora znaciti
imam prijatelja koji je iz crnce a sam sam rodzen selo pored budzeva tutinje
po srijedi mora da je haris napravijo neku gresku ali nemora znacit sve je moguce
pa ako je hare zainteresovan da popricamo nek se javi na facebooku meni
hasret kurtanovic
je moje ime
radetici
Guest
« Reply #39 on: 27-01-2010, 22:11:20 »

veliki pozdrav svim budjevcima predrag i nenad radetic
Bošnjak sa Pešteri !
Guest
« Reply #40 on: 20-02-2010, 03:20:58 »

Vrlo zanimljiv putopis Zorana Šaponjića! Nekako mi se učinio i kao dobronamjeran tekst koji treba ljudima u Srbiji da poruči, a posebno mladim ljudima, kako je ta  visoravan "pitomija" nego što su im to dosada pričali. Još zanimljiviji, i čini mi se dobronamjerniji, je komentar Vesne Janković, koji kao da poručuje: ti ljudi imaju našu koštanu srž i našu gostoprimljivost, uz to bili su privrženi kralju, ili možda, vidite pešterci kako mi znamo biti fini ako ste nam privrženi. Međutim, oboje pravite jednu kardinalnu grešku. Zorane i Vesna, zamislite da se sretnete sa nekim svojim rođakom i da vam on kaže da vi potičete od njega. Normalno, zapitali biste se za njegovo zdravlje jer vi nemožete poticat od njega već svi zajedno od nekog trećeg.
Sad bih vam mogao satim kucati historiju Raške onako kako je percipiraju intelektualci iz tih krajeva a ne čobani. Ali, ovo nije trenutak za to, već bi i ja da nešto poručim omladini u Srbiji: Mnogima od vas pra djedovi ili pra pra djedovi su porijeklom iz ovih krajeva. Nisu odavde otjerani već im je agrarna reforma u novonastaloj Srbiji omogućila naseljavanje kuća i imanja koja su ranije pripadala muslimanima. Sa sobom su odnijeli i krv i koštanu srž starih Raščana, Hercegovaca, Bošnjaka, Crnogoraca pa i Arnauta. A svi ovi nabrojani su miks sa skoro jednakim procentom ilira, slavena, Obra, Kelta itd. koji je jako davno nastao. Ne potičete vi od nas, niti mi od vas, već svi zajedno imamo puno zajedničkih predaka, i što je najvažnije, mi danas nismo odgovorni za njihove eventualne greške. Zato Bujrum na Pešter!!!
admir
Guest
« Reply #41 on: 26-02-2010, 00:02:30 »

http://www.klubputnika.org/Putopisi/202-pester-srpski-sibir                                            teksto piscu svaka cast.
« Last Edit: 27-02-2010, 12:17:05 by panonski » Logged
scul
novajlija
*

« Reply #42 on: 27-02-2010, 17:02:04 »

Veliki pozdrav svim ljudima sa Peštera kao i autoru ovog divnog putopisa!
Ovaj putopis me je naveo da sledeće leto prođem preko Peštera na putu ka Crnoj Gori: od Ivanjice ka Tutinu, a potom dalje ka Beranama.
Može li mi neko reći kakav je put, da li je asfalt ili makadam  i da se može proći putničkim autom?
Ja. . . .
Guest
« Reply #43 on: 28-02-2010, 22:57:44 »

put je veoma los tako da ti nebi preporucio ako imas dobro auto da ides dalje od ugla.
Jasmin. . .
Guest
« Reply #44 on: 28-02-2010, 23:08:41 »

Najlepse mesto u Srbiji. Prava vazdusna banjna. Lek za dusu i bolesne. Steta sto nasa zemlja to ne ume da iskoristi. Steta za put koji je katastrofalan i koji se vodi po knjigama da je jos 198 i neke asvaltiran a on je katastrofalan. Ne zna se sta je lepse,da li prolece,leto,jesen ili zima. >Svako godisnje doba je lepo na svoj nacin i neodoljivo. Jeste da sam pre par dana bio par sati zavejan u snegu na
Pages: 1 2 [3] 4 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube