ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 15:05:28
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Pešter, srpski Sibir
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Pešter, srpski Sibir

(Read 7730 times)
markovic iz budjeva
Guest
« Reply #45 on: 10-09-2010, 20:29:10 »

moj otac je iz Budjeva, a ja sam vec nekoliko puta bio tamo, na zidinama kuce u kojoj mi je otac rodjen. Svaki put kad odem ispuni me neko cudno osecanje, tesko je objasniti kakvo. U svakom slucaju to je jedan predivan kraj koji je necijom politikom i nebrigom opusteo. Pozdrav za sve Budjevce i sve one koje se tako osecaju ili su samo ljubitelji prirode i dobrih ljudi i pozivam vas da obidjete Budjevo kad god mozete. Nedavno je ( 2009. godine) u selu napravljena  i crkva pa eto jos jednog razloga da svratite.
samir
Guest
« Reply #46 on: 16-09-2010, 00:30:36 »

puno pozdrava i selama svima ja sam iz luxemburga ali sam iz crne gore
i htio bi vam reci da sam prije 14 godina isao u ugao i da vam mogu reci da sam prosao pola svjeta da ljepse nisam video nego pesteri i volio bi da mogu jos jedanput dodem
samir
Guest
« Reply #47 on: 16-09-2010, 00:42:02 »

izvinjavam se ali vam mogu reci da bi ,gospoda vlada,da pomoze tom narodu
jer to su predivni krajevi i taj narod je gosto priman  i tako komunikativan
da sada vam zelim sve najlepse
samir
Guest
« Reply #48 on: 16-09-2010, 00:54:43 »

puno selama za porodicu hukic jer sam prije 14 godina put me naneo da sam morao prespavat
i da su me primili  ti ljudi kao da sam im familija ali nisam jer ja sam iz bijelo polje cg
i puno pozdrava za ovog koji je ovaj tekst napisao
pesterac
Guest
« Reply #49 on: 16-11-2010, 21:18:52 »

Putopisac ovih redova ima smisla za pisanje, a čini mi se da ovo nebi mogao razumjeti i  napisati da nije porijeklom iz tih krajeva. Čovjek je pogodio u "sridu", svaka čast. Živjeti na Pešteri je vrlo teško, ono što je dar Božji je čist zrak, vode, jednom riječju netaknuta priroda.
pedja radetic
Guest
« Reply #50 on: 17-11-2010, 14:57:23 »

pozdrav za sve budjevce narocito tubure pedja iz kraljeva
predrag radetic
Guest
« Reply #51 on: 04-12-2010, 15:45:57 »

pozdrav od predraga i velimira svim budjevcima
Slavica Radovancevic
Guest
« Reply #52 on: 10-01-2011, 22:54:38 »

Dragi moji,cestitam Vam na ovako lepom putopisnom tekstu,predivno je iz Vaseg teksta a tek kako je uzivo biti tamo,mogu samo da sanjam.Ja imam jednu veliku muku,moji preci poticu bas odatle,sa Pestera,ali ja nemam nikakav podatak koju slavu su slavili pre nego sto su dosli u Sumadiju.Zato,ovim putem molim sve ljude koji procitaju ovu poruku da ako znaju nesto o tome da li postoji familija Radovancevic igde na Pesteru da mi pisu ko sta sazna na slavica.radovancevic@gmail.com.
Hvala svima unapred koji mi izadju u susret.
Radovancevic Slavica
Popadic
Guest
« Reply #53 on: 02-02-2011, 02:17:02 »

Велики и топли поздрав за све драги моји,
       Мој дивни отац је био из Буђева.Тамо су  остали и мени драги гробови бабе, деде, брата...Ја сам рођена у Краљеву а сада живим у Канади, али никада баш никада нећу заборавити прекрасна,цветна поља у Буђеву. Понегде мали камењар, седнеш и чека те изненађење:свуда около тебе су црвене, сочне, шумске јагоде. Ливаде те маме лепотом, бојама и мирисима а ти седиш и једеш јагоде.
       Сваки Петровдан је прелепа прича за себе. И данас сањам лиле разасуте по брдима као звезде, и просто не знаш где звезда има више на небу или около по брдима. Тек тада можеш мало да докучиш колико је пространство Пештерске висоравни. А небо, као да је ту, само треба да се попнеш на врхове прстију и... да га дохватиш...Просто невероватно.
Успомена пуно, била сам дете, у неко друго време, у некој другој земљи...
predrag
Guest
« Reply #54 on: 26-04-2011, 15:24:47 »

pozdrav zasve dobre ljude sa pesteri
sibo
Guest
« Reply #55 on: 01-02-2012, 23:33:42 »

Sta drugo osim da potvrdim nema lepse nigde oci i dusu odmoriti nego u pesteri...Alah Dz. ljudima poklonio prirodnu ljepotu a oni neznaju koristiti....zaboravimo to zoran milan haso huso......pester je zelen i golem ima mesta za svakog ko ima cistu dusu......pozdrav svim ljudima na pester....Pazarac....
Sjeničanka
Guest
« Reply #56 on: 02-12-2012, 22:46:40 »

Veoma mi je drago što je pisac ovog putopisa na jednostavan ali predivan način predstavio sve lepote našeg kraja i ovom prilikom mu zahvaljujem...Istina je da se u ovaj kraj ulaže veoma malo, gotovo ništa a da sa druge strane on poseduje veliki potencijal i turistički a i poljoprivredni...Beda i siromaštvo su naterali ljude iz ovog kraja da se sele ili u obližnje gradove ili u inostranstvo zato ih je sve manje na Pešteri...Htela bih da pozovom sve ljude koji su željni lepe, netaknute i jedinstvene prirode da dođu i uživaju! Sjenica je prelep mali grad koji ima svoju šumu, reke i jezero a ljudi su gostoljubivi i pristupačni iako vam se u prvi mah moze učiniti suprotno :)sellam i pozdrav svima!
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #57 on: 02-12-2012, 23:08:41 »

Hvala.
Koji sadržaji bi bili mogući, smeštaj, cene..?

Ahimša paramo dharma
Pages: 1 2 3 [4] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube