ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-05-2013, 09:44:04
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Priča prva: Abdul, porodični odnosi
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Priča prva: Abdul, porodični odnosi

(Read 1458 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 10-09-2008, 14:07:52 »

Abdul je turski kamiondžija arapskog porekla kojeg smo sreli već na početku putovanja, kod Smedereva. Vozio nas je odatle do Istanbula, bez pauze za spavanje.

Autor: Dejan Ačanski
Pročitajte ceo tekst
Ivana
Guest
« Reply #1 on: 10-09-2008, 12:28:22 »

bravo na temi!!!

već sada je veoma zanimljivo i naravno poučno..
hvala na trudu, ideji i želji da to podelite (posebno s nama koji još nismo išli na tu stranu) Smiley
Marina
Guest
« Reply #2 on: 10-09-2008, 12:38:45 »

a mi sto smo ishli...
hihihi
odlicno ispricano...  
Nenad
Guest
« Reply #3 on: 10-09-2008, 13:28:27 »

Bravo! Sjajna analiza, sjajno napisano! Iscekivah ovaj blog i mogu reci da sam vec odusevljen... clap
slavica
Guest
« Reply #4 on: 10-09-2008, 13:34:41 »

sjajna prica kao i ideja clap
posebno mi se svidja kada pises o njihovim kucama i ponasanju u kucama, mi smo na nasem putovanju bliskim istokom imali neprestanu zelju da vidimo neku porodicnu kucu arapsku ili tursku, ali imali smo samo poziv od Zohera iz starog grada Damaska, koji smo naravno prihvatili ali on zivi sam Sad
pa bila bih zahvalna ako nadjes vremena da nekom narednom prilikom jos malo pises o njihovim kucama Embarrassed
jedva cekam sledecu pricu..
Jelena
Guest
« Reply #5 on: 10-09-2008, 15:15:27 »

Lepa prica...i da se nasmejes, ali i da ti bude tesko...ako si zenski rod...
бјути
Guest
« Reply #6 on: 10-09-2008, 20:00:23 »

Сирота Ајлин, баш ме занима како се понашају према њој кад нема гостију и када се врата затворе. Sad
Dejan
Guest
« Reply #7 on: 10-09-2008, 22:18:20 »

Vau... hvala na pozitivnim komentarima.  Smiley

@slavica - ni mi zapravo nismo odsedali po kucama na nasem putovanju, ovo je bio izuzetak; uglavnom smo bili po hostelima - delimicno zato su jako jeftini, a delimicno zato sto smo hteli da predupredimo potencijalne nesporazume zbog "opsesivnog gostoprimstva" Smiley domacina; tako da, nazalost, nemam bas sta da kazem o enterijeru sirijskih domova

@bjuti - da, to je pitanje... medjutim, bilo nam je ocigledno da ima ljubav muza i dece, a i njegovu podrsku (u pomenutim stvarima); to je ipak neki oslonac, pretpostavljam
Lazar
Guest
« Reply #8 on: 10-09-2008, 23:08:28 »

Dobar tekst. Sviđa mi se iz više razloga, ali mislim da mi se najviše sviđa zato što predstavlja dosta radikalan zaokret u odnosu na većinu drugih putopisa, na ovom sajtu a i šire.

Većina putopisa piše se iz jednog jako ličnog ugla, u kome je autor glavni junak, i u kome je sav akcenat na tome šta je autor video, osetio, doživeo, pomislio, kako se on osećao, šta mu se dogodilo, a sve ostalo - ljudi koje je usput upoznao, mesta koja je prošao, itd - stavljeno je u drugi plan, kao kulise za epopeju o glavnom junaku.

Ovde je upravo suprotno. Autor je samo pripovedač, koji nam priča o nečemu što se dešava nekome drugom, o drugim ljudima, koji ovde nisu dati isključivo kroz svoje postupke prema njemu, autoru, nego nezavisno od njega, u kontekstu svojih sopstvenih života.

Nisam siguran koliko će čitalačka publika to primetiti, ali ovakvi tekstovi su izuzetno retki. Možda će prebacivanje težišta sa sebe na okolinu, u pisanju, postati češće kada još malo odrastemo, kao pojedinačni putopisci i kao Klub putnika.
Tatjana
Guest
« Reply #9 on: 11-09-2008, 06:20:50 »

Lazar je sve rekao. ::
bjuti
Guest
« Reply #10 on: 14-09-2008, 23:06:36 »

Дај још, изгорешмо.  
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube