ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 07:14:49
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Crvenomorski nesporazum
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Crvenomorski nesporazum

(Read 3728 times)
Slumpy
Guest
« Reply #15 on: 01-11-2008, 02:08:35 »

Ma ovi Arapi imaju neki bolestan dar za jezike. Gomila njih je zavrsavala fakultete u Jugoslaviji, pola jordanskih stomatologa govori srpski, ali sto je meni najchudnije jeste to da se oni u magnovenju prebace i udare na srpski a da ne omanu ni jedan padez!

A ovaj trajekt do Sinaja je pravo zlo da bih pre cekao da Jehova razdvoji vode Crvenog mora da predjem pesice Mojsijevim stopama negoli da se vozim trajektom jos jednom.
MajaNS
Guest
« Reply #16 on: 03-11-2008, 08:23:06 »

Sjajna prica, pa ako imas jos takvih (a cini se da imas)i buduci da dara za pricanje i pisanje imas, treba ti samo jos vremena da jos mnoge podelis sa nama...
ivan
Guest
« Reply #17 on: 06-11-2008, 20:51:07 »

ne pola je bilo u UNproforu a pola na studijama
milesrbin
Guest
« Reply #18 on: 09-11-2008, 18:11:58 »

Fenomenalno!!!

Svaka cast, jedna od najboljih prica koju sam procitao u posednjih godinu dana!
Simon del Deserto
Guest
« Reply #19 on: 10-11-2008, 08:29:56 »

Hmmmmmmmmm
Da si i pitao u ambasadi u Beogradu rekli bi ti da ti ne treba viza ni ako dolazis brodom, meni su bar tako rekli, sreca sto sam se razbio u Petri pa sam odustao od Egipta...
Jelenchica
Guest
« Reply #20 on: 30-11-2008, 21:53:19 »

Super si ti to nama docarao! Jesi li razmisljao da ovaplotis taj svoj
dar za pripovedanje i krenes novu karijeru? Ako se time vec ne bavis, vidis, to ne znam Smiley
A svaka ti cast i na hrabrosti da se vozis brodom po Crvenom Moru,
da li ti znas kakva im je statistika? Vise ih potone nego sto
srecno stigne! Zivela sam tamo dve godine i naslusala se svakakvih prica o njihovim brodovima.
Recimo Salem Express, trajekt iz Meke za Safagu. Potonuo 1991, zajedno sa oko 1000 putnika, s tim da je zvanicno na brodu bilo 300 ljudi (?!)
Odbili su pomoc americke baze pri spasavanju da bi sakrili koliko je brod bio rashodovan. A mogli su da spasu skoro sve!
Svaka cast, jos jednom!
Б.
Guest
« Reply #21 on: 13-01-2009, 20:59:25 »

Хахаха!
Сјајно!
 clap
milos
Guest
« Reply #22 on: 01-02-2009, 12:50:17 »

sjajna prica  clap
mozda bi trebao da razmislis o pisanju romana, ili zbirke kratkih prica...  
Vlado Martinovic
Guest
« Reply #23 on: 07-03-2009, 02:43:07 »

Dragi Lazare, ne znam da li je koincidencija ali ako nije, onda si stvarno dobro dramatizovao ono sto desilo meni 2004 godine ali u suprotnom pravcu, kada su mu izbacili sa broda koji je isao za Akabu. Prica je vrlo slicna tvojoj, samo sto sam doziveo i svojevrstno dematerijalizovanje kad mi je pripadnik pogranicne sluzbe Jordana, nakon provere mog pasosa i shvatanja da Jugoslavija vise ne postoji, rekao da onda ni ja ne postojim shock . Mnogi tragaju za smislom zivota, a ja sam ga nasao u izbacivanju sa jordanskog broda i shvatio da ne postojim   Inace ovu pricu je prva okacila na svoj blog na sajtu b92 Aleksandra Mitrovic, Sashka, moja dobra NAJBOLJA cimerka iz Sarm el Seika gde smo se zajednickim snagama borili protiv hordi Rusa na braniku turistickog raja. Mada moram da dodam da je mene moj srpskogovoreci policajac mirne duse pustio nazad u Egipat iz kojeg sam inace bio izbacen od strane Nacionalne bezbednosti i dao mi njegov broj da ako me neko cima, da njega zovu. Kralj! Mada trenutak kad sam ostao na dokovima sa dva lopova i jednim mentalno zaostalim deckom, tj preostalim izbacenim putnicima sa broda, ce verovatno da me vecno podseca na radosti imanja srpskog pasosa. U svakom slucaju, prelasci granica su caroban dozivljaj, toplo ga preporucujem. Srecan put svima!  
Lazar
Guest
« Reply #24 on: 07-03-2009, 10:03:03 »

Vlado, lepo je čuti da je još neko upoznao srpskogovoreće policajce u graničnoj postaji na Sinaju, jer sam već i sam počeo da se pitam nisam li izmislio celu priču Smiley Inače, zaboravio sam da napomenem da viza nije potrebna ako nećeš napuštati sinajsko poluostrvo. Tako su mi bar rekli tamo. Nažalost moje odredište je bilo Kairo.
ljuan
Guest
« Reply #25 on: 03-05-2010, 11:57:43 »

E bas sam se slatko nasmejao, Lazare odlican tekst!
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube