ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 17:54:00
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Zelenkovac - malo parče raja
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Zelenkovac - malo parče raja

(Read 2787 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 08-09-2008, 13:11:19 »

Kad krenete od Mrkonjić Grada prema selu Podrašnica pa posle sela skrenete levo, tamo živi čika Borivoje u svom malom skrivenom kutku šume. Tamo sam se ja uputila jednog sunčanog dana baš na praznik rada.

Autor: Marina IlijevićPročitajte ceo tekst
xchillah
Guest
« Reply #1 on: 24-03-2009, 18:57:50 »

Jako lepo,uživao sam...
mada,ovaj tekst,po meni pomalo izmiče iz koncepcije putopisa...
više je poezija u prozi...

Možda da predložim,novu sekciju,
poezija i proza putnika,članova,
inspirisana i zapisana na putovanjima...

Nemam ništa svoje napisano,da priložim,
za sada...ali "će bidne" možda...
Acketa
Guest
« Reply #2 on: 08-09-2008, 20:44:18 »

clap
Ovo kao da sam vec citao.
Ovome kao da sam vec aplaudirao.
Jako slatko, lepo napisano.
Bas ostavlja dojam divnog mesta taj Zelenkovac.

afro
bjuti
Guest
« Reply #3 on: 08-09-2008, 20:55:51 »

Што каже она стара пјесма:
"Нико нико није знао писат путописе к'о Марина..." Tongue

Браво, баш симпатично. clap
Boro
Guest
« Reply #4 on: 09-09-2008, 09:17:23 »

Dirnut sam pricom, ja , koji ovdje zivim, vidim da uvijek postoji novi ugao gledanja i dozivljavanja ovog mjesta.Tvoj tekst,Marina  mi je potvrda i nagrada za dugogodisnji rad i ovu ideju.Ti i slicni ste ovdje uvijek dobrodosli.

Iva
Guest
« Reply #5 on: 09-09-2008, 13:32:11 »

Jedna prava putnicka prica... Vise od svega govori o onoj nezadrzivoj potrebi da stalno nekuda skitamo Smiley Prepoznala sam je Smiley
bokas
Guest
« Reply #6 on: 09-09-2008, 13:55:42 »

Kratko, ali preslatko  Smiley
To je pravi putopis, onaj pomocu kojeg tacno mogu da osetim i dozivim mesto iako nisam nikad cak ni cula za mesto. Fotografije samo ilusturju bajku, iako su reci bile sasvim dovoljne!
Svaka cast Marina! Treba znati sa malo reci, reci pravu stvar...
Nenad
Guest
« Reply #7 on: 10-09-2008, 06:37:33 »

Ej, pa ovo je odlicno! Bas fino, kratko i efektivno! Prava skitaonicka, domaca! Ziveli!
Dejan
Guest
« Reply #8 on: 10-09-2008, 11:49:10 »

Slatko. clap Vidi se da umes da uzivas.
Moracu da odem i ja jednom.
Lazar
Guest
« Reply #9 on: 10-09-2008, 22:59:35 »

Veoma lepo napisano. Međutim, meni iz teksta nije ni približno jasno ni šta je taj Zelenkovac, ni ko je čika Borivoje, ni šta je to on tamo napravio, ni kako, ni zbog čega. Siguran sam da bih te informacije mogao iskopati na Internetu, al ipak bi lepše bilo da to mogu da saznam i iz putopisa Smiley
Marina
Guest
« Reply #10 on: 11-09-2008, 09:23:32 »

Mozda da odesh i sam otkrijes Lazare.
Nisam zelela da pisem putopis i da sve otkrijem u njemu.
 :green:
Lazar
Guest
« Reply #11 on: 11-09-2008, 10:48:44 »

Nije meni problem da odem, ali to uopste nema veze sa onim sto sam ja napisao. Obicno se trudimo da putopisi budu sto informativniji.

Nisam ni mislio da treba "otkriti sve", nego da nije lose dati neke najosnovnije informacije.

Naravno, ne mislim da sad ista menjas. Al ubuduce. Dosta putopisa smo vracali autorima na doradu zato sto im je informativnost bila nula... Mogao bi se neko i naljutiti ako iste kriterijume ne primenjujemo i na svoje tekstove.
bokas
Guest
« Reply #12 on: 11-09-2008, 18:18:59 »

Nisam sigurna da znam koja je definicija putopisa... huh Meni licno je nekad bas zamorno da ih citam ako sadrze gomilu informacija.

Mislila sam da je smisao takvog pisanija da se onaj koji cita 'odvede' negde tamo daleko bez obzira na to da li ce nekada tamo putovati ili ne.... bar ih ja tako dozivljavam...

Ok je ako je zamisao sajta da su putopisi iskljucivo informativne prirode, ali ako nije, ne vidim u cemu je problem da bude bas takav da ne pruzi sve informacije i da zagolica mastu  Smiley

Marinin putopis je bas onakav kakvim ja zamisljam putopise... nije bitno gde je taj Zelenkovac, nije bitno ni ko je cika Bora, ni sta je napravio, mozda o svemu tome i nema nista specijalno da se kaze... meni je bitno da sam ja gotovo mogla da osetim caroliju kraja i dozivljaj koji pruza... Sigurno cu otici tamo jednom, bas zbog ovog putopisa...  i kao sto rekoh ni fotke nisu bile neophodne, bas su recene prave stvari da inspirisu putnika   clap

Ja se unapred izvinjavam, ako sam promasila temu, tj. smisao putopisa na ovom sajtu i komentara na iste, ali bih volela da Marina ne promeni stil pisanja nekih buducih prica  Wink
Lazar
Guest
« Reply #13 on: 11-09-2008, 18:58:57 »

Bokas, promasila si temu. Niko nije rekao da putopis treba da "sadrzi gomilu informacija". Niko nije rekao ni da treba da bude "iskljucivo informativne prirode". Verovatno ti se ucinilo da to negde pise.

Samo treba ispostovati neki minimum informativnosti, to je sve. Znaci, dve recenice bi bile dovoljne. Upravo sam zato i rekao da je tekst lepo napisan, samo sam izneo jednu malu primedbu.
bokas
Guest
« Reply #14 on: 11-09-2008, 19:28:49 »

Mislila sam da je minimum informativnosti bio ispostovan u prvoj recenici Grin bar je meni to bilo dovoljno informacija...
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube