ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 02:35:51
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Albanski safari
« previous next »
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Albanski safari

(Read 7099 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 09-03-2009, 14:34:38 »

Sanjivu i smrznutu usred avgustovske noći, na granici me je probudio urlik grčkog policajca: “No rent a car to Albania! No!”. Onda je počela rasprava, upoređivanje nekih brojeva, provera papira, dolazak mladog policajca koji zna engleski, pa je to sve preraslo u svojevrsno saslušanje...

Autor: Nataša Gološin
Pročitajte ceo tekst
Lazar
Guest
« Reply #1 on: 09-03-2009, 14:07:50 »

Svaka čast! Veoma dinamično i živopisno, a tu je i smisao za humor, vrhunski začin svakog putopisa Smiley Stil odaje nekoga ko je u životu napisao gomilu tekstova. Vrlo lepo dočarana Albanija.
Dejan
Guest
« Reply #2 on: 30-05-2009, 16:20:47 »

So redovna avtobuska linija od Ohrid 2 pati na den mozete da odite za Albanija. Za 2 ipol casa se stignuva do Tirani i Drac a za 4 casa do Valona. Cenata e okolu 15 evra
Dejan
Guest
« Reply #3 on: 09-03-2009, 18:40:01 »

Odličan tekst. Reklo bi se da je Albanija pravi skriveni dragulj nadomak naše ruke (mada ja nisam stekao taj utisak kada sam bio u Draču)... Upao mi je u oči onaj deo o orlovima koji su vas svuda pratili jer sam nedavno razgovarao sa drugarima o tome koliko se industrijski i ekonomski razvijenije evropske zemlje trude da zaštite svoje poslednje primerke različitih vrsta orlova... A u Albaniji su kanda još "svoji na svome". Kad-tad će turisti navaliti i u Albaniju... nadam se da će domaćini, učeći na tuđim greškama, uspeti da pomire očuvanje prirode sa "progresom".
braker
Guest
« Reply #4 on: 09-03-2009, 20:34:48 »

Posebnu vrednost, cini mi se, ima nacin na koji je u nekoliko navrata predstavljen odnos Albanaca prema putniku namerniku "s' ovu stranu" - prosto rusi svaku predrasudu, nedoumicu,..., stagod sputavalo u bilo kom smislu... Uz informacije sa skladno saljivom notom, a u nedostatku licnog iskustva, namece se kao odgovor za svako buduce Albansko pitanje.
Pozdrav
Pedja
Guest
« Reply #5 on: 10-03-2009, 11:36:33 »

Lepo, Natasa.
Samo, imam utisak da si stala u opisu. To verovatno znaci da bih zeleo jos a i zman da ces opisati i ostatak puta. clap
Barbara
Guest
« Reply #6 on: 10-03-2009, 12:31:30 »

super! podsetilo me je na moj boravak i rekla bih da si odlično dočarala Albaniju a ima i nekoliko vrlo zanimljivih informacija.
Čini mi se jedino da se naglo završilo Sad svi bismo voleli da je duže trajalo Smiley
natasa
Guest
« Reply #7 on: 10-03-2009, 15:53:01 »

ljudi, hvala vam Smiley bas mi je drago da vam se dopada putopis. to je segment putovanja srbija-bugarska-grcka-albanija-makedonija, pa je originalni naziv trebao biti balkan safari, ali buduci da je albanija bila najuzbudljiviji deo, samo sam o tome pisala.
drzava je prelepa, ljudi srdacni i iskreni, blizu je jeftino je.. nemojte dugo da cekate, ko moze, neka ide, pa da pise drugi deo putopisa Smiley
frida
Guest
« Reply #8 on: 10-03-2009, 16:01:44 »

cini mi se da sam vase tekstove citala, uvek ste ma odusevljavali, divno i pitko pisete, gde ste duze vreme, htela bih da vas citam jos! PREDIVNO PISETE, pozdrav
bloom
Guest
« Reply #9 on: 10-03-2009, 18:46:57 »

Ove godine planiram da se uputim u Albaniju, Skadar, Tirana i Drač su mi bili u planu, ali mislim da ću posle ovog teksta ubaciti i Sarandu!
Бјути
Guest
« Reply #10 on: 10-03-2009, 22:49:34 »

'Оћемо други део! Smiley

Свака част! clap
Vasko
Guest
« Reply #11 on: 10-03-2009, 23:07:26 »

Vrlo lep putopis, podsetio me je na moje putovanje od pre 3 godine i probudilo zelju da se vratim na neka mesta. Delimo utiske o ljudima, sto Albaniju i pored uzasnih puteva, gradilista i prasine, cini mestom na kojem se covek oseca vrlo prijatno. I drago mi je da se u medjuvremenu sve vise ljudi zapucuje bas tamo clap
Jelena
Guest
« Reply #12 on: 11-03-2009, 10:37:44 »

Prosle godine sam bila nadomak Albanije, a ove godine cu i otici tamo....ova prica me je dodatno privukla, jer inace ne volim mesta koja su Turisticki bum...
hoce li biti nastavka price?!
Venus in Venice
Guest
« Reply #13 on: 12-03-2009, 11:16:46 »

Odlican tekst! Moja dnevna doza humora je ovim tekstom vec zadovoljena, a i zelja da posetim Albaniju se naprasno izrodila   afro
Marina
Guest
« Reply #14 on: 12-03-2009, 13:18:18 »

Kao i uvek Natasa nepogresivo docarava sve detalje nama nepoznatog sveta... By the way nisam znala da si se udala! Cestitam!  clap
Jedva cekam nastavak
 :green:
Pages: [1] 2 3 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube