ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 18-05-2013, 13:32:05
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Karlov Prag
« previous next »
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Karlov Prag

(Read 3524 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 24-07-2009, 12:21:52 »

Cesi ga zovu Otac Nacije. Dok prolazim ulicom, vec je pocelo da mi se pricinjava da cujem razgovore ljudi oko mene… Bla bla bla Karlo bla bla Karlo Karlo. Bla Karlo....

Autor: Andrej Mirčeski
Pročitajte ceo tekst
darcco
Guest
« Reply #1 on: 28-08-2009, 22:36:14 »

Za mene je Prag još uvek najlepši grad u Evropi ( po svim kriterijumima, u oštroj konkurenciji!) iako ga mnogi (Englezi naročito) doživljavaju kao Disneyland za odrasle (tu ubrajam i ovaj komentar o kulisama i slažem se... ali Pragu dajem šansu Smiley

Post scriptum. Karlo IV nije otac nacije Smiley, Česi ga čak i ne ubrajaju među svete zaštitnike svoj ezemlje. Zašto? Nem pojma, pitajte učiteljicu života. Mnogo pre njega, to je bio Vaclav, onaj na konju Smiley Jedva čekam da čujem tvoj utisak (otisak Smiley o Parizu, baš me zanima... Ja sam se, recimo, razočarao... Pozdrav, i nastavi Smiley
Jelena
Guest
« Reply #2 on: 24-07-2009, 11:58:44 »

mislim da je malo bolje trebalo da sepripremis za boravak u Pragu...nemas pojma sta si video i slikao...
a sto se menjacnica tice...one koje imaju loš kurs, ako si primetio imaju i isio znak..to je lanac menjačnica...ali u blizini glavnog trga postoje i menjačnice sa dobrim kursom, tj. realnim, 1e je oko 25 kruna...
a ako očekuješ da u celoj Evropi svi znaju engleski jezik...e teško...videćeš tek u Italiji
Dejan
Guest
« Reply #3 on: 24-07-2009, 13:43:35 »

Tekst je totalno neinformativan, ali valjda o Pragu ima dovoljno informacija na Netu i inače... Meni je prijalo da u ovo vrelo popodne pročitam nešto vickasto za promenu. Smiley Posebno mi se sviđa onaj deo kad Karlo padne na led, pa odluči da poravna ulicu... S obzirom koliko su vladari puštali sebi na volju, ne bi me čudilo da su se i takve stvari dešavale. Cheesy
Iva
Guest
« Reply #4 on: 24-07-2009, 14:11:44 »

Meni se sviđa što si neposredan i nepretenciozan, a što se informativnosti tiče, meni je sasvim informativno, jer i inače smatram da je faktografiji mesto na vikipediji, a ličnim utiscima u putopisima, a ovde lični utisci nisu nimalo klišeizirani što je prava retkost i posebna dragocenost Smiley Čini mi se (možda grešim) da prvi put pišeš, imaš detaljnost nekoga ko nije napisao već gomilu tekstova, ali to mi ne smeta, pošto je duhovito sa nekim potpuno briljantnim zapažanjima Smiley Bravo u svakom slučaju Smiley
Marica
Guest
« Reply #5 on: 24-07-2009, 15:30:01 »

Eh taj Prag i ti Cesi...
nedostaju mi pomalo, al bas pomalo... Smiley
Ne moze Prag da se vidi za 2 dana, bar ne lepi Prag. Turisticki centar da, ali najbolje stvari ces tako propustiti.
Elem crni Kozel je definitivno nesto sto bih ti i ja preporucila da si me pitao za savet pred put Smiley
Vasko
Guest
« Reply #6 on: 24-07-2009, 20:17:16 »

Svidja mi se pristup Pragu i "izvikanim" znamenitostima. Doduse, nikad nisam bio u Pragu, ali lepo si preneo utiske, tako da sam osetio neposrednost opisa i "licno doziveo" nesto od tog Praga kroz tvoje pisanje...
Dragance
Guest
« Reply #7 on: 24-07-2009, 23:12:04 »

Ja se samo nadam da si se potrudio da nesto i saznas o tom Pragu, a da si pisao ovako da bi citaocima tekst u formi neklasicnog putopisa bio sto zanimljiviji. I uspeo si u tome, u ovo pakleno vece bas prija neko lagano i komicno stivo Smiley Samo, brine me taj tvoj stav o Karlu i Pragu vec na samom pocetku putovanja. Ja, recimo, imam takav osecaj tek na kraju, kad mi je svega dosta, kad mi, npr., Mikena, Epidaurus i ostala cuda posle 20 dana Grcke lice na gomilu beznacajnog kamenja :green:
stefantenis
Guest
« Reply #8 on: 24-07-2009, 23:25:00 »

o Pragu je sve zaista lepo napisano, samo ovaj deo u vezi Budimpeste me nije bas odusevio. Nije bas dobro suditi o Budimpesti samo na osnovu dela oko Keleti stanice. Da sudim samo po tome, to bi mi bio najodvratniji grad na svetu, jer stigavsi tamo u 6 sati ujutru na minus 15, morao sam da cekam bus 2 sata, razmenio sam evre po smesnom kursu, a i stvarno kao sto si rekao nesto se radil u blizini Keleti stanice  Wink
chichica
Guest
« Reply #9 on: 25-07-2009, 07:53:16 »

Budimpesta zaista slici Beogradu. Posebno kada su mostovi u pitanju. A sto se Karla tice, ma taj je bio budala... Osnovao, zamislite,  univerzitet 1348. u vreme kada se ovde "jelo zlatnim viljuskama".
Golosina
Guest
« Reply #10 on: 28-07-2009, 09:12:40 »

Zanimljivo i smesno za citanje.
Ne bih se slozila da Budimpesta lici na Beograd, meni pre lici na London, ali mi je malko lepsa, a sto se mostova iz prethodnog komentara tice - nikada ne bih poredila budimpestanske mostove sa beogradskim. Pa oni nasi u BG su pravo ruglo, a u Budimpesti ides od mosta do mosta i n znas koji je lepsi.
ivan
Guest
« Reply #11 on: 28-07-2009, 21:28:16 »

dobri Srbi precjenjujete turizam, turizam je uglavnom zvaka koja se prodaje. dakle covjek je skroz u pravu za karla...a Budimpesta je samo grad ruglo mostovima kao i Beograd. jednako ko i svuda a to vam govorim iz iskustva jednog Srbina koji zivi u inostranstvu i naputovo se ko konj. dakle nema potrebe pljuvati po svom da bi se podiglo tudje jer je obicno svoje bolje nego tudje. Grin
bloom
Guest
« Reply #12 on: 29-07-2009, 08:43:23 »

Nikad zanimljiviji komentari na tekst  rolleyes
violinche
Guest
« Reply #13 on: 29-07-2009, 08:52:07 »

Ja sam ubedjena da je ovo:
"Budimpesta zaista slici Beogradu. Posebno kada su mostovi u pitanju." bila ironicna poshalica!
Ne verujem da je neko u stanju da pomisli da Budimpesta i BG liche uopshteno (ako je video iole oba grada) a po mostovima NIKAKO ne liche...Cisto sumnjam da je chichica bio ozbiljan.
A tekst je super zanimljivo napisan! Bar meni vise prija da citam necije utiske i zakljucke iz skroz licne perspektive nego same cinjenice koje mogu da nadjem i na wikiju.
Mozda je covek skroz nerealno sagledao nesto (mislim na Budimpestu) ali imajte na umu da je bio samo u okolini Keleti stanice koja je uzasno sumorna i ruzna, pa ga ne mozemo sad ovde optuzivati.
U Pragu nisam bila pa ne mogu da se slozim ili ne slozim sa iznetim stavovima, ali, generalno, svidja mi se opsirnost, neposrednost i sve u svemu mislim da je ova prica bash dobra!
chichica
Guest
« Reply #14 on: 29-07-2009, 10:02:17 »

Izvinjavam se, moja je greska. Nisam koristio navodnike i smajlije. Opaska je zaista bila ironicna,ali sam pretpostavio da je ocito. Sto se tice Praga i Karla takodje se radi o ironiji. Kamo lepe srece da smo imali takvog vladara. Uz svo uvazavanje razlicitog ugla gledanja i dozivljaja nekog grada, mislim da je ocena Praga ipak isuvise povrsna.
Pages: [1] 2 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube