ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 21-05-2013, 10:10:23
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Karlov Prag
« previous next »
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Karlov Prag

(Read 3533 times)
Lazar
Guest
« Reply #15 on: 29-07-2009, 12:33:11 »

Baš volim kad se oko nekog teksta razvije polemika Smiley Inače, meni nije toliko bitno da li je tekst površan. Mnogo mi je bitnije koliko je ličan, i koliko se kloni klišea i opštih mesta (u koja se najlakše zapada ako počnemo da pišemo o istoriji nekog mesta). Mislim da je autorov doživljaj Praga prilično originalan, što je dobro.
Acketa
Guest
« Reply #16 on: 03-08-2009, 07:08:02 »

Hahahaha...  
Meni je baš zabavan ovaj tekst.
Prvo i najvažnije, pivo... "Kozel" je odličan, ali od crnih piva mi se više sviđaju "Bernard special"(fensi varijanta) i "Kelt" (više domaće i nepoznato, bez neke superduge tradicije).
U Pragu sam imao utisak kulisa... toliko je sređeno sve da uopšte nisam bio siguran da je i staro... i na kraju krajeva, katedrala na Hradčanima je i završena 1922. Ali... lep, vrlo lep grad...
Što se Budimpešte tiče, fina je da se prošetaš, ali ako izađeš iz centra, depresivna. Ono ispred Keleti stanice je buduća metro linija 4, po čemu je Budimpešta takođe slična Beogradu... NOT!!!  :green:
Dosta... ne bih da mi komentar bude duži od tvog teksta.
Nixivoje
Guest
« Reply #17 on: 15-12-2009, 01:44:39 »

Od svih Evropskih gradova Prag je ubedljivo najlepsi,u Budimpesti nisam bio,ali me ni ne privlaci,sto se tice domacih gradova Novi Sad je ubedljivo najlepsi i najbolji za zivot
LUKI
Guest
« Reply #18 on: 22-12-2009, 21:13:10 »

bila sam u pragu i Budimpešti u aprilu ,zaljubila sam se u Prag to je bajka .Sve je bajka osim mjenjačnica  mijenjali smo u ,,poštenoj ,,mjenjačnici sa vodičem kod robne  kuće Yorker u centru kod nekog Arapa po 26.5 evro a kada sam deset minuta posle došla sama bilo je 26.
luki
Guest
« Reply #19 on: 27-12-2009, 18:43:45 »

U pragu ima dosta ljudi sa prostora bivše SFRJ  naš jezik možete čuti na svakom koraku, dosta ih radi u prodavnicama stakla , suvenira na pijacama a naročito ih je puno u nae..kom tržnom centru kod Karlovog mosta. Predmeti od češkog tj bohemiskog stakla su fantazija kao i nakit od granata.
Pages: 1 [2] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube