ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 24-05-2013, 01:18:22
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  vodič kroz burek
« previous next »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Add to: Facebook Print
Author Topic:

vodič kroz burek

(Read 17642 times)
dax993
novajlija
*

« Reply #60 on: 03-12-2011, 00:01:13 »

Definitivno u Novom Pazaru je najbolji burek,samo nikako ne kupujete pored autobuske stanice (tu samo cevape-jedino oni valjaju tu) a burek inace u bilo kojoj pekari valja,dole imaju i samo burekdzinice Smiley
Imaju sarajevski i obicni burek,al ubijaju.
nghngh
putnik srednjeprugaš

« Reply #61 on: 10-12-2011, 01:22:46 »

Ako je neko u Berlinu, imate buregdzinicu/cevabdzinicu "Stari Most" direktno na Kottbuser Toru (najizvaljeniji bekpekerski kvart u gradu, ali malo ko zna za ovo mesto posto je malo zavuceno u pozadini onog trznog centra na trgu - znaci tacno preko puta cuvenog kluba "Möbel Olfe"). Takodje ima i nekoliko kosovskih pekara po Neuköllnu, na Sonnenallee i Karl-Marx-Strasse..

Ovo je naravno pre svega preporuka za one koji su duze u gradu pa su se zazeleli. Ako ste u Berlinu samo na par dana, ucinite sebi uslugu i probajte sto vise jeftinih specijaliteta sa cele planete..

Sto se tice Novog Sada:
1. Burek Plus, Rumenacka kod sajma
2. Djordjevic, Dunavska
3. -
4. -
5. -
6. -
7. -
8. -
9. -
10. svi ostali

draganstojicevic
novajlija
*

« Reply #62 on: 14-12-2011, 17:15:09 »

Iako nisam iz Novog Sada, nego iz Beograda, redovno sam klopao burek u Dunavskoj (vidim da i ostali dele isto misljenje).
Najbolje je kada prvo smazem sa mesom, pa sa jabukama Smiley
Jos sam i lekar, ali neka ide zivot Cheesy

elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #63 on: 14-12-2011, 17:56:09 »

U Čačku, ulica pre pijace, burek sa mesom. Malo je masniji, podseća na Blagoja iz Kumodraške iz starih dana (90te).

blizanci
putnik kratkoprugaš

« Reply #64 on: 17-12-2011, 23:33:04 »

Ja živim u Čačku i potpisujem ovo što je elefteros napisao. Odličan burek i još bolji ljudi!
мверуовић
putnik srednjeprugaš

« Reply #65 on: 18-12-2011, 07:51:17 »

Често идем у Нови Пазар, и на доста места сам пробао бурек. Али бурек са месом у Аиди је нешто најбоље што сам јео, и увек тамо једем. Први пут сам појео две и по тепсије Smiley То праве горанци, који живе ту.
У Бгду једино да кажем где је добар бурек је онај ћирилични Сарајевски близу 212.
kostan
putnik srednjeprugaš

« Reply #66 on: 24-12-2011, 15:38:24 »

Stvarno ne mogu da verujem da niko nije pomenuo pekaru "Čeda" kod Kalenićeve pijace  Shocked  Ta pekara se nalazi u Mutapovoj 65, odmah iza pijace a pored sodadžijske radnje Smiley Postoji negde od 1946-47, sada je njen vlasnik Čedin sin a prave samo burek (sa sirom, prazan, sa mesom, spanaćem i višnjama), hleb i gurabije Ja doduše uvek uzimam samo sa sirom, al verujem da su i ovi drugi odlični. Atmosfera je uvek komšijska i ima zanimljivih likova sa pijace, a burek vam samo stavi na parče papira i da viljuščicu

Takođe, ne bi bilo fer a da ne pomenem i baku koja pravi odlične mekike, takođe na Kalanićevoj pijaci, u zasvođenom prolazu koji izlazi na ulicu Maksima Gorkog. Mislim da su obične 30 din a sa sirom 35 Smiley Tamo mekike kupujem od najranijeg detinjstva tako da ih svima preporučujum. Treba požuriti, dok i Kalanićevu ne upropaste, tj. pretvore je u pijacu-trg  banghead
« Last Edit: 24-12-2011, 15:48:03 by kostan » Logged
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #67 on: 24-12-2011, 17:18:34 »

To je ona pekara ispred koje uvek stoji gomila ljudi u redu?

kostan
putnik srednjeprugaš

« Reply #68 on: 24-12-2011, 17:35:00 »

Mislim da si pobrkao sa Micom-perecom, ili kako se već zove ta druga pekara u Mutapovoj, ima reč pereca u sebi Cheesy A ovo je jedna mala, neugledna prčvarnica za lokalnu ekipu i ne sećam se da sam video da ljudi čekaju ispred, ali nije isključeno s obzirom da je unutra ko u d...tu, jedva možeš da se okreneš a i naši ljudi su poznati po tome da vole da čekaju u redovima.
U svakom slučaju, Čedinom bureku se vraćam posle svakog odlaska na put i to je jedna od retkih stvari zbog koje mi nedostaje Beograd Smiley
« Last Edit: 24-12-2011, 18:21:05 by kostan » Logged
BojanNS
novajlija
*

« Reply #69 on: 26-12-2011, 00:00:03 »

U Novom Sadu bih preporucio burek ispod saca u Strazilovskoj ulici, mislim da se lokal "Koliba" zove....  Cheesy
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #70 on: 26-12-2011, 11:26:26 »

Mislim da si pobrkao sa Micom-perecom, ili kako se već zove ta druga pekara u Mutapovoj, ima reč pereca u sebi Cheesy A ovo je jedna mala, neugledna prčvarnica za lokalnu ekipu i ne sećam se da sam video da ljudi čekaju ispred, ali nije isključeno s obzirom da je unutra ko u d...tu, jedva možeš da se okreneš a i naši ljudi su poznati po tome da vole da čekaju u redovima.
U svakom slučaju, Čedinom bureku se vraćam posle svakog odlaska na put i to je jedna od retkih stvari zbog koje mi nedostaje Beograd Smiley

Deluje mi da već znam gde ću posle Nove godine Smiley Nadam se da će raditi 1. ili 2.

kostan
putnik srednjeprugaš

« Reply #71 on: 26-12-2011, 11:33:00 »

Obavezno! Imaš tamo i knjigu utisaka pa možeš nešto i da napišeš Cheesy
ozzy80
putnik kratkoprugaš

« Reply #72 on: 29-01-2012, 17:05:57 »

Jel bi mogao da mi kazes gde se ova pekara tacno nalazi?
kostan
putnik srednjeprugaš

« Reply #73 on: 29-01-2012, 17:09:14 »

Pekara "Čeda" nalazi se u Mutapovoj 65, odmah iza pijace a pored sodadžijske radnje - sve lepo piše u postu iznad Wink
s_kid
novajlija
*

« Reply #74 on: 10-02-2012, 12:12:13 »

"Naša pekara" u Kajmakčalanskoj ima dobar burek, debeo je i prodaje se na meru. Ono što bi inače bilo pola parčeta tamo gde se prodaje na četvrtine, ovde ima oko 350 grama, eto toliko ga debelo prave. Al stvarno je dobar.

U Dalmatinskoj ona bran kućica, neko je već pomenuo. Tu sam doživeo da svi koji su čekali, kupovali su burek na tepsiju. Odličan burek, koga ne mrzi da čeka.

Trpković i Ranković na Dušanovcu standardno dobri.
Što se tiče "savijenog", buregdžinica "Sarajevo" kod Ateljea je neprikosnovena. Uvek vruće i fenomenalno ukusno!

A jel vam se desilo da kupite burek koji je toliko loš da je nejestiv?
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube