ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 23-05-2013, 11:24:31
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  vodič kroz burek
« previous next »
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Add to: Facebook Print
Author Topic:

vodič kroz burek

(Read 17635 times)
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #90 on: 28-03-2012, 18:16:32 »

Offtopic: Onaj kod robne kuce, kod dva bela medveda? A blizu Zlatno zrno... (najbolji suncokret ikad, jos uvek radi, probajte)
U Sarajevu?
Ajd‚ kad pišete napišite i mesto.

Ahimša paramo dharma
gosn.shofershajbna
putnik dugoprugaš

« Reply #91 on: 28-03-2012, 18:24:17 »

Imamo mi i pica burek u Novom Sadu i veoma je popularan i ima ga na svakom cosku, ja sam ga svrstao u ove ''vestacke'' bureke zato sto je novotarija u odnosu na ova tri standardna bureka i ima ga samo u aluminijumskim pekarama. Zamislite da udjete u neku burekdzinicu sa poduzim stazom i trazite pica-burek, isterali bi vas napolje.
Inace u Nisu sam jeo burek dva puta, oba puta je bio vrhunski, bolji nego u Novom Sadu, nemam pojma gde sam ga jeo, secam se samo da je neka veca pekara na nekoj pijaci.
U Kolibi sam probao burek i stvarno je odlican verovatno zato sto se sprema drugacije od ostalih, jedina mana mu je cena, kao i kod Djordjevica u Dunavskoj. Ove u kolibi jos i razumem, ljudi se naudisu dima, stoje pored zara ceo dan, ali Djordjeviceve cene mi i dalje nisu jasne.

''Nase ce sjene hodati po Becu, lutati po dvoru, plasiti gospodu.''
spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #92 on: 28-03-2012, 19:52:00 »

Zašto niko ne spominje burek sa šunkom i trapistom? Meni je taj omiljen....

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
CCra
putnik srednjeprugaš

« Reply #93 on: 28-03-2012, 22:07:43 »

@pedjalon: offtopic je bio odgovor/pitanje za Pancevo, posto ne znam ko je trovac a ima ih mnogo  Izvini zbog zabune Cheesy
@ostali: kod Siptara je uvek bio samo burek u tri izdanja (gde god otisao isto je) sir, meso, jabuke.

EnkEnk
putnik-pripravnik
**

« Reply #94 on: 29-03-2012, 08:44:05 »

..a mozda je i baba sa stanice u medjuvremenu pocela da prodaje nishki specijalitet, pica-burek?  Grin

Da, i pekara joj se zove Babina Pica, Pica sa ukusom!  LOL
BladesEyeZ
putnik kratkoprugaš

« Reply #95 on: 29-03-2012, 08:46:28 »

Burek u Pancevu dosta njih hvali kod Grge pekara na izlazu iz Panceva zadnja raskrsnica pred novi put za Bg ja licno jeo sam tamo i nisam bio nesto odusevljen....Jedanput smo se posle izlaska nasli u pekari Tara pored autobske oko 6 ujutro i moram da kazem da smo  jeli solidan burek/sir sa nozem i viljuskom  LOL  LOL Boc

Offtopic Za trovaca  u Pancevu sam cuo da zovu onog sto prodaje toceni sladoled u parku desno od bioskopa Cheesy
EnkEnk
putnik-pripravnik
**

« Reply #96 on: 29-03-2012, 09:59:43 »

Jedanput smo se posle izlaska nasli u pekari Tara pored autobske oko 6 ujutro i moram da kazem da smo  jeli solidan burek/sir sa nozem i viljuskom  LOL  LOL Boc

http://vukajlija.com/reakcije/2542  Cheesy
spavac
putnik dugoprugaš

Deb`o!

« Reply #97 on: 30-03-2012, 13:41:16 »

Današnji red ispred burek plusa Smiley

"...ono što pokušavam sad, ti nećeš za ceo svoj život..."
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #98 on: 30-03-2012, 14:20:25 »

Gde je ovo?
U Čaglavici?

Ahimša paramo dharma
nghngh
putnik srednjeprugaš

« Reply #99 on: 30-03-2012, 14:21:44 »

pa da, kad sam ih nahvalio na forumu sad svi 'oce da probaju  
BladesEyeZ
putnik kratkoprugaš

« Reply #100 on: 31-03-2012, 18:09:21 »

Jel salju postexpresom odande Cheesy
Sloba
putnik dugoprugaš

« Reply #101 on: 05-04-2012, 11:07:36 »

pronasao sam jednu seosku pekaru u kojoj se ovaj burek naziva pravim imenom: (precenjeni) burek sa salamom i kecapom.

ahahahha, odlično stvarno, burek sa salamom i kečapom!
Pica burek mi nikad nije bio privlačan 

Elem, izgleda da su vrste bureka bile različite od mesta do mesta. U Kikindi i okolini, kao što reče Draganče smo oduvek imali 3 vrste - sa sirom, mesom i jabukama. Sa jabukama pogotovo pamtim, pošto ne mogu više da smislim nikakavu pitu s jabukama ili bilo šta slično jer sam kao mali dušu ispovraćao posle jednog bureka s jabukama.
Možda je bio i s krompirom ranije, a i sa pečurkama mislim da se pojavio takođe devedesetih, bar kod nas.
Ja sam prazan prvi put video u Bg posle 2000 i još mi nije jasno zašto bi neko jeo masne kore bez fila     

U Subotici je Lipa definitivno kraljica bureka. Možda u top 3 bureka koji sam ikada jeo.

U Bg je bio dobar u maloj pekari Sezam kod Taša, preko puta Pravnog faksa. Kod Trpkovića je uvek red, ali tamo više volim peciva pa nikad nisam ni probao burek. Po internetu hvališe Petrovića u Zemunu, ali meni nije ništa posebno. Mala neugledna pekara preko puta Bajlonijeve pijace, na izlazu iz Skadarlije levo, ima sasvim dobar burek kada se uzme u obzir i cena 

Travel is fatal to prejudice, bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things can't be acquired by vegetating in one little corner of the Earth all one's lifetime.
Indijanac
putnik srednjeprugaš

« Reply #102 on: 05-04-2012, 21:34:39 »

Za ove dane optimizma najbolje ide burek sa vazduhom. Ex prazan  Smiley