ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 20-05-2013, 16:25:09
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Putujemo...
| |-+  Srbija
| | |-+  vodič kroz burek
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8 Add to: Facebook Print
Author Topic:

vodič kroz burek

(Read 17598 times)
Vlada
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 27-10-2009, 16:43:03 »

@Vlada,

Bravo za teoriju o bureku

Hvala, ali ja sam samo pronašao tekst i prekopirao ga tako da smem da preuzmem samo deo zasluga   Wink
Mada mislim da je ovaj istorijat i podela prilično tačna...
Tales
putnik dugoprugaš

« Reply #16 on: 27-10-2009, 16:56:45 »

U Nišu (iz ugla ljudi koji se dosele u Niš  Grin) - barem meni je najbolji u MBN-u.
Kod Mićka je isuviše masan za moj ukus. Kao da pijem ulje i jedem kore.
Ukusi... no rasprava!  Grin
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #17 on: 27-10-2009, 17:41:53 »

barem meni je najbolji u MBN-u.

Šta je to MBN?

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
Vlada
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 27-10-2009, 18:03:57 »

barem meni je najbolji u MBN-u.

Šta je to MBN?

Lanac pekara u Nišu...
Nikolar91
putnik dugoprugaš

Personal Text:

« Reply #19 on: 27-10-2009, 20:52:49 »

Neko je pomenuo da burek zaslužuje posebnu temu. Dakle, evo je Smiley

U Novom Sadu najradije jedem burek kod Đorđevića, u Dunavskoj ulici. To je jedna stara kuća, u čijem je prizemlju burekdžijska radnja, a na spratu živi porodica Đorđević. Rade još od pre Drugog svetskog rata. Otvaraju negde oko šest ujutru, a zatvaraju oko 11 pre podne, i nema više. Na radnji nema nikakvih oznaka, nikakva tabla, samo drveni kapci preko vrata i prozora. Jedini problem je što ne volim rano da ustajem, pa mi je teško da ih uhvatim kad rade...

Eto, pa sad vi izvol'te sa vašim preporukama za dobar burek, po mogućstvu uz opis kako ga pronaći  

Edit: Đorđević promenio radno vreme, sada rade od 7 do 12h. Osim toga, stavili su dva okrugla natpisa "burek", pa deluje malo otmenije Smiley Kada je radnja zatvorena, ne vidi se nijedan natpis, ko ne zna šta je tamo, nema šanse da pogodi.

Cuo sam razne price za tu pekaru i nikad ne uspem da je nadjem. Moze li malo detaljniji opis?

Odete u Bosnu u pekaru :,,Dajte mi jedan burek sa sirom.". Pekar zacudjeno :,, Gde ces to mesati?! A ti si iz Srbije...''  Grin
Cruela DeVil
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 27-10-2009, 21:39:47 »

Kako se u Sarajevu kaze... sve su pite pitice samo je burek pitac 
pekara Aka se nalazi i blizu fakulteta u Novom Sadu u Strazilovskoj ulici i imaju odlicne pitice sa sirom

Kad si jednom osetio let ici ces zemljom ociju uprtih u nebo tamo gde si bio i tamo gde zelis da se vratis...
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 28-10-2009, 01:17:16 »

Cuo sam razne price za tu pekaru i nikad ne uspem da je nadjem. Moze li malo detaljniji opis?

Pre svega, bitno je da dođeš pre 12h, inače nećeš videti ništa.

Kreneš od početka Dunavske, dakle od Zmajevog spomenika, i buregdžinica je negde oko polovine ulice, sa leve strane (tj. oko polovine onog dela ulice između Zmaja i Dunavskog parka, jer sama ulica ide dalje, sve do keja). Jedan prozor, jedna vrata, ne mož' promašiti. Odnedavno čak i piše "burek" Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 28-10-2009, 08:00:45 »

Ako gladnog putnika put vodi u prepodnevnim časovima kroz Topolu, onda je pekara porodice Duljaj pravo mesto za svratiti. Pekara se zove "Partizan" (a kako drugačije kad je drži porodica Duljaj) i na istom je mestu i samo malo sređenija nego kada je otvorena
 '50-ih. Energent su obavezno drva i ne zna se šta im je bolje: burek, hleb, pogače ili superukusne pogačice sa čvarcima! Surogate sa lisnatim testom umesto normalnog testa ne drže, a cene su više nego korektne. Enterijer su ranije činili posteri Partizana, a sada posteri, slike i sličice Igora Duljaja. 
pazza
novajlija
*

« Reply #23 on: 28-10-2009, 12:21:07 »

Ako gladnog putnika put vodi u prepodnevnim časovima kroz Topolu, onda je pekara porodice Duljaj pravo mesto za svratiti. Pekara se zove "Partizan" (a kako drugačije kad je drži porodica Duljaj) i na istom je mestu i samo malo sređenija nego kada je otvorena
 '50-ih. Energent su obavezno drva i ne zna se šta im je bolje: burek, hleb, pogače ili superukusne pogačice sa čvarcima! Surogate sa lisnatim testom umesto normalnog testa ne drže, a cene su više nego korektne. Enterijer su ranije činili posteri Partizana, a sada posteri, slike i sličice Igora Duljaja. 

Jel može druže malo da objasniš preciznije gde se nalazi ta pekara "Duljaj" za mene koga put često vodi ponedeljkom sabajla kroz Topolu i koji je još češće gladan    !           Ali pazi....ja od topole znam prilaz iz pravca Rudnika i dalje preko one grozne raskrsnice put prema Beogradu. Bilo bi super da je to negde usput ta pekara pošto e glad otprilike uvek hvata negde kod Topole  Grin !
Dragance
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #24 on: 28-10-2009, 19:06:28 »

Jeste ti usput, prolazis pored nje Smiley Ako dolazis iz pravca Rudnika, pekara je pre grozne raskrsnice, cim prodjes jedini semafor u toj ulici, sa desne strane, a prekoputa poste. Za one koji dolaze iz pravca BGa, kad se prodje ta grozna raskrsnica i benzinska pumpa sa leve strane, idete pravo do semafora, pa neposredno pre njega, sa leve strane. Inace, u njoj rade svi iz familije, nisu se uobrazili, svi i dalje mese, peku i prodaju... Onda kad lepo kupis burek, krenes uzbrdo pa pravo do Oplenca, malo trosenja kalorija i uzivancije u prirodi nije na odmet Wink Da neko ne bi omanuo, pekara ne radi nedeljom.
wayloh
putnik srednjeprugaš

« Reply #25 on: 28-10-2009, 21:34:23 »

Draganče je sve tačno rekao! Čim prođeš raskrsnicu sa semaforom gledaj gde ćeš da parkiraš. Inače to može biti mali problem, jer sem za lokalce, pekara je hot spot za sve one koji za Beograd idu iz Valjeva, Užica, Čačka, Milanovca, a ne koriste ibarsku magistralu.
Ali se vredi potruditi.
pazza
novajlija
*

« Reply #26 on: 29-10-2009, 10:33:33 »

Hvala na preciznom uputsvu!
Koliko  već u ponedeljak ću da proverim!   
Nikolar91
putnik dugoprugaš

Personal Text:

« Reply #27 on: 29-10-2009, 14:40:39 »

Hvala Lazo na objasnjenju!
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #28 on: 30-10-2009, 20:41:50 »

U Beogradu, na sredini Svetogorske ulice  ima sjajan sarajevski burek i domaci jogurt koji sluze u solji umesto plasticnih casa. U Kragujevcu je po mom misljenju najbolji u pekarama "Katarina", mada obavezno svracam i u male stare poluraspadnute pekare. U njima je po pravilu najbolji burek, mada ih u poslednje vreme slabo ima. U Subotici sam pre 7-8 godina jeo antologijski burek sa sunkom i trapistom kod Lipe (ili bese "pod lipom"), ali vidim da su se sada vec razvili u pravi lanac. Nadam se da nisu izgubili na kvalitetu.

P.S. Kada sam dosao u Bg na fax, jedna od prvih stvarih koju sam primetio je prodaja bureka u gramima. Nema nista bez osmine i cetvrtine  , sve ostalo je svetogrdje  mad...
pazza
novajlija
*

« Reply #29 on: 02-11-2009, 09:47:58 »

Jeste ti usput, prolazis pored nje Smiley Ako dolazis iz pravca Rudnika, pekara je pre grozne raskrsnice, cim prodjes jedini semafor u toj ulici, sa desne strane, a prekoputa poste. Za one koji dolaze iz pravca BGa, kad se prodje ta grozna raskrsnica i benzinska pumpa sa leve strane, idete pravo do semafora, pa neposredno pre njega, sa leve strane. Inace, u njoj rade svi iz familije, nisu se uobrazili, svi i dalje mese, peku i prodaju... Onda kad lepo kupis burek, krenes uzbrdo pa pravo do Oplenca, malo trosenja kalorija i uzivancije u prirodi nije na odmet Wink Da neko ne bi omanuo, pekara ne radi nedeljom.

Burek definitivno sjajan. Jutros provereno taman na polovini puta iz Čačka za Beograd kad se ogladni! Smiley Odlično!
NAPRED PARTIZAN!!!
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube