ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 22-05-2013, 14:01:04
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Vesti sa naslovnice i komentari
| | |-+  Svuda pođi, kući dođi
« previous next »
Pages: [1] Add to: Facebook Print
Author Topic:

Svuda pođi, kući dođi

(Read 2219 times)
Haralampije
novajlija
*

« on: 02-12-2009, 19:39:37 »

Kada se čovek prepun utisaka sa tuđih meridijana vraća "na svoje", malo mu lakne u duši. Prošao tamo kako je prošao, nosi "pun kofer" utisaka, punu karticu fotoaparata, gomilu video kasetica... Sad je opet "svoj na svome". I onda, prvi susret sa domovinom – naši carinici!

Autor: Marko Živanić (wayloh)

Pročitajte ceo tekst
globe trekker
putnik dugoprugaš

« Reply #1 on: 02-12-2009, 21:14:54 »

Uh, kako si me samo podsetio na nekoliko mojih ulazaka u zemlju. Skoro identicno. Najupecatljivije mi je bilo kada sam na Gradini (SRB-BG drumski prelaz) vadio sve iz ranca i odvezivao kese sa istim sadrzajem koji si i ti imao, kada sam se prvi put vracao sa Bliskog istoka 2001. Policajac je bio ubedjen da ce naci ono sto je namerio, pa mu nije bilo tesko da zabija nos u sve.
Posto i ja imam privatnu firmu, takodje im izdeklamujem ono sto pise u APR registraciji, pa nek oni onda razmisljaju dalje. Mada, to su sve toliko nesuvisla pitanja, da prosto nemam reci. Ali, danas se svi igraju raznoraznih Bondova samo sto cesto na kraju ispadnu Kluzoi ili Luj de Fine iz St. Tropea:-)))

"Mozda ste dobili pogresan broj,
al` ste dobili onoga koga ste trazili!"
miloica
putnik dugoprugaš

« Reply #2 on: 03-12-2009, 00:44:31 »

Ја сам сам побегао цариницима на Градини после контроле и од стране царине и полиције и ко зна кога још на сваком пункту од излаза из Турске до улаза у Србију. И Бугари и Турци су били изузетно љубазни иако су ми одвезли ауто на рендген, па код Бугара на канал као у аутомеханичарској радионици. Да не спомињем да су ми скидали задње седиште. Наравно, за време контроле пасоши су код њих. На улазу у Србију следи испитивање од стране нервозног, неписменог младог полицајца кога је силно занимало шта смо тражили у Турској. Враћа нам пасоше уз наређење да се јавимо царинској контроли. Е ту се зезнуо јер смо се након 50 метара само осврнули да видимо иде ли неко за нама и пун гас за Београд! :-D Што је много, много је.
kompe
putnik dugoprugaš

« Reply #3 on: 03-12-2009, 03:20:04 »

Ha ha ha,slatko sam se nasmejao 
vuk_kg
putnik dugoprugaš

« Reply #4 on: 03-12-2009, 19:57:50 »

a ispred mene "trupčić" od žene u uniformi "šumarske" boje.

"Butikašice"
   Ja često koristim termin "butičarke", ali ga namenjujem ne vlasnicama butika, vec pojedinim radnicama. Odnosi se na one koje imaju obicaj da se skupljaju ispred butika, te da tako u grupicama purnjaju duvan i piju kafu po ceo dan. Prosto coveka sramota da ih prekine u tom ritualu. Beskrajno mi je interesantna procedura kada se prvo namrste sto sam uopste usao u butik, potom spustaju cigaru sa masnim tragom karmina u pikslu a "Svet" ili "Skandal" na stolicu gde su sedele, da bi se na kraju culo mrzovoljno "izvol'te" . Svaki put bez izuzetka imam zelju da ih mlatnem mad ...
No, nisam do sada obracao paznju na vlasnice, ali u pravu si, one su mozda i interesantnije za opservaciju Smiley   

Sve u svemu, jako lucidan i zabavan tekst. 
chivitli
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #5 on: 04-12-2009, 15:45:48 »

Odlična priča. Letos su i mene pošteno izmaltretirali na beogradskom aerodromu, i to u odlasku, nisu hteli da me puste na avion zato što nisam imao povratnu kartu! Pustili su me tek pošto mi je drug doneo stari pasoš (pri tom je taksista vozio kao onaj na filmu Taksi, da bi stigli) da vide da imam više šengen viza u njemu i pošto sam potpisao papir da ću u slučaju deportacije sam platiti kartu nazad. Inače, maltretirali su me službenici Olympica na letu za Atinu, ne policajci/carinici.

Едет трамвай, мы без билетов...
rayuela
putnik dugoprugaš

« Reply #6 on: 05-12-2009, 15:34:58 »

sjajan tekst Smiley a to sa zelenim čajem... opravdano se pitaš šta bi bilo. jedna kutija (od 20 kesica, nije čak bio ni rinfuz) sirijskog čaja sa aromom višnje izazvala je neverovatno podozrenje našeg policajca u vozu niš-beograd. nije hteo da nas ostavi na miru pola sata, i pretesao nam je svaku prljavu čarapu dok nije shvatio da tu ipak nema droge. stvarno ne znam šta ih uče u tim školama. u svakom slučaju, zabavio me je tekst, odlično napisano Smiley

Всем-всем-всем-всем-всем
С нами по пути
Lazar
Administrator
putnik dugoprugaš

« Reply #7 on: 05-12-2009, 16:47:20 »

Samo da dodam da nam je pomenuti policajac, na pitanje šta toliko traži po našim torbama, odgovorio da traži "drogu i nakit". A jedan moj poznanik, Poljak, se zeznuo pa je našim carinicima na ulazu iz Bugarske priznao da se vraća iz Irana... I svukli su ga do gole kože. Zato ja uvek kažem - Istanbul Smiley

Svima pripadne samo ko je korenom duboko prodro u rodno tle.
kolosus
putnik srednjeprugaš

« Reply #8 on: 13-12-2009, 10:02:34 »

Nije ni cudo da se ovakve stvari desavaju, obzirom na to ko sve radi u (granicnoj) policiji. Ja konkretno poznajem jednog koji je jedno vreme isao sa mnom u osnovnu skolu, tako reci tranzitirao je kroz moj razred, obzirom da je dosao tako sto je pao godinu, a za godinu- dve ga na isti nacin i napustio. Trenutno vedri i oblaci na jednom od manjih granicnih prelaza prema Rumuniji (sad ce tek da mu skoci cena kad se ukinu vize). Svojevremeno nije bio u stanju da pokaze ni granice SFRJ na karti SFRJ (uvek je po neka republika ispadala) - siguran sam da od tada nije mnogo ucio geografiju, a mozda je nesto i potisnuo. I sad treba da ocekujes da takav neko zna gde je Gruzija (koje dok je on ucio geografiju jos nije bilo u udzbenicima, jer u istim jos nije konstatovan raspad SSSR)?!
Jok, brate.
Tako je verovatno i ova cula da je Gruzija zbog necega sumnjiva, pa treba dodatno pojacati paznju. I to je verovatno sve sto ona zna o toj zemlji. A onda sledi arogancija neznanja...
Pages: [1] Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube