ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 25-05-2013, 14:27:37
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  Shopping u Madjarskoj
« previous next »
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 75 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Shopping u Madjarskoj

(Read 259309 times)
igor-bp
novajlija
*

« Reply #45 on: 22-08-2010, 16:59:14 »

Trebao bi da idem do Segedina i interesujeme me kupovina u Metrou. Imam karticu srpskog Metroa i ne znam da li sa njom mogu i u Segedinu da kupujem. Vasa iskustva?
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #46 on: 22-08-2010, 17:06:36 »

Ne.

Ahimša paramo dharma
Jedna Indy
novajlija
*

« Reply #47 on: 15-09-2010, 16:58:59 »

Cao Smiley

Isli smo pre 2 nedelje,i povoljno je,ma neka su i iste cene kao kod nas ima da idemo. Povrat PDV-a je dovoljan da nam pokrije put a jos i da pretekne.O ogroomnoom izboru svega da i ne govorim.Ljubaznost u Cori od strane kasirke je neverovatna,zene je ladno pocela da pakuje u kese vrednost robe od 200ei istovremeno kucala.Sve stalozeno...lagano..
Dok npr,bili smo u tempu u Bg neki dan,kasirka nas je bukvalno gadjala stvarima i pored toga sto sam je zamolila da uspori a ne da uzme da pakuje sa nama...Jer je bilo i lomljivih stvari
Nama niko nije trazio zeleni karton,a Vama?
Na granici su bili svi ok. Doduse,samo smo hranu i Ariel navukli Cheesy

E sad,obzirom da smo bili prvi put mene zanima kako do onih kartica njihovih.Iz Core i Tesc-a i iz Metroa  cry
Tj da li bilo koju njihovu karticu mozemo dobiti obzirom da nismo gradjani Madjarske. Ili da li zna nekog ko je iz Madjarske pa da nam izvadi karticu.

Da li neko zna koliko se placa na carini kod nas ako se regularno prijavi neki tehnicki uredjaj. Npr ako kupim TV od 1000e,koliko ce naplatiti ovde kod nas bez da se stresiram.
Hvala najlepse.
Pozdrav Indy !

E,da! Ako nekog zanimaju cene neka pita  
Jedna Indy
novajlija
*

« Reply #48 on: 17-09-2010, 07:53:10 »

Znaci niko ne zna nista? Ok,hvala najlepse u svakom slucaju.
Pozdrav!  Smiley
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #49 on: 17-09-2010, 09:14:59 »

Moras da platis PDV (18%) + carinsku tarifu za odredjenu robu. Mislim da carinska tarifa ne moze biti veca od 30% a ni manja od 10% a za racunare je 5% pa sad lepo digitron i racunaj. Znaci sa PDVom ispod 30% neces proci a ako je carinik lose volje moze da se popne i do 50%.

Inace cuo sam da se prica i da ima tarifa do "50EUR u pasos" i od "100EUR u pasos" navodno ovu drugo jos niko nije odbio  Grin
mire_zr
putnik srednjeprugaš

iz predgradja

« Reply #50 on: 19-09-2010, 13:57:12 »

da li neko mozda zna jel se mogu naci jeftine gume za kola i felne u Madjarskoj?  pre svega mislim na Segedin...

kod nas je nestasica istih zbog novog zakona koji zahteva zimske gume od novembra do aprila...
bjuti
putnik dugoprugaš

Мераклија

« Reply #51 on: 19-09-2010, 14:03:55 »

Одложиће примену тог дела правилника, немој да се цимаш бзвз. Тек када одложе, онда купи код нас, јер су јефтиније, с обзиром да имамо одличну домаћу производњу. Grin

Luda
putnik srednjeprugaš

« Reply #52 on: 20-09-2010, 22:30:53 »

Odložiše zakon o zimskim gumama za sledeću godinu.   
dragan.ns
novajlija
*

« Reply #53 on: 21-09-2010, 13:06:27 »

Pozdrav dobri ljudi Smiley

Nov sam ovde, treba mi informacija posto idem oko 1. oktobra do Budimpeste u soping gde bih nevezano za novi pravilnik mogao kupiti gume za automobil. Kakva je Madjarska sa cenama auto guma?  Ako su cene stranih kvalitetnih marki poput Good Year Dunlop Michelin kao kod nas super mi dodje povrat afe od 25 procenata. Posto me u Srbiji 4 dobre gume mojih dimenzija dodje skoro 400 evra. Ako vratim afu ostaje mi u dzepu dobrih skoro 100 evra. Tako da ako neko zna semu posto ne bih Tigar uzimao nikako vec nesto od gore navedenog molio bih da mi objasni mi kako i gde trazim u vulkanizerskoj radnji papire i kako da samu proceduru obavim na granici. I da li ima veze sto bi gume bile montirane u povratku tj. vec na vozilu . Kontam, lakse za nase carinike a li kako i da li to pravi problem pri toj overi kod madjarskih carinika. I da gde se konretno i kada dobija tih 25 procenata AFA?
Jos nesto cuo sam da postoji i neka eko taxa za reciklazu starih guma koje bi skinuo sa mog auta. I jel se zna koliko se krece taj iznos i od cega zavisi. Pretpostavljam da to placam odmah u vulkanizerskoj radnji ako se ne varam? Ima li neko iskustva u tome?

Hvala unapred
« Last Edit: 21-09-2010, 13:10:31 by dragan.ns » Logged
pedjalon
putnik dugoprugaš

« Reply #54 on: 21-09-2010, 13:29:36 »

Na namontirane gume nema vracanja poreza (afe).

Ahimša paramo dharma
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #55 on: 21-09-2010, 22:29:15 »

Cao Smiley

Isli smo pre 2 nedelje,i povoljno je,ma neka su i iste cene kao kod nas ima da idemo. Povrat PDV-a je dovoljan da nam pokrije put a jos i da pretekne.O ogroomnoom izboru svega da i ne govorim.Ljubaznost u Cori od strane kasirke je neverovatna,zene je ladno pocela da pakuje u kese vrednost robe od 200ei istovremeno kucala.Sve stalozeno...lagano..
Dok npr,bili smo u tempu u Bg neki dan,kasirka nas je bukvalno gadjala stvarima i pored toga sto sam je zamolila da uspori a ne da uzme da pakuje sa nama...Jer je bilo i lomljivih stvari
Nama niko nije trazio zeleni karton,a Vama?
Na granici su bili svi ok. Doduse,samo smo hranu i Ariel navukli Cheesy

E sad,obzirom da smo bili prvi put mene zanima kako do onih kartica njihovih.Iz Core i Tesc-a i iz Metroa  cry
Tj da li bilo koju njihovu karticu mozemo dobiti obzirom da nismo gradjani Madjarske. Ili da li zna nekog ko je iz Madjarske pa da nam izvadi karticu.

Da li neko zna koliko se placa na carini kod nas ako se regularno prijavi neki tehnicki uredjaj. Npr ako kupim TV od 1000e,koliko ce naplatiti ovde kod nas bez da se stresiram.
Hvala najlepse.
Pozdrav Indy !

E,da! Ako nekog zanimaju cene neka pita  

Evo ti informacija iz prve ruke,

ja sam kupio televizor pre par meseci u Segedinu i procedura ti je sledeca:

-prilikom kupovine obavezno trazi da dobijes formular za povracaj AFA-e (madjarskog PDV-a)
-na izlazu iz Madjarske ides u prvu desnu traku i kod carinika overavas taj formular (prvo idi peske kod policije da ti lupe pecat u pasos pa tek onda na carinu)
-na nasoj carini prijavljujes televizor i placas 10% carine (na neto cenu televizora) i 18% pdv-a
- i to je to Smiley

vrlo prosto, a razlike cena su prilicno velike tako da se po meni i dalje isplati uzeti tv u Madjarskoj.

Doduse sto je veca dijagola veca je i usteda.
Evo jedan super sajt za sve zivo od igle do lokomotive, pa trazite sta vam treba a onda ganjajte da li ima ta prodavnica u Segedinu da ne morate u Budimpestu.

http://www.argep.hu/product_983742.html

znaci ja sam tu nalazio sve, i svoj tv i gume za kola itd itd

poz
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #56 on: 25-09-2010, 22:21:37 »

Evo ga i info u vezi povrata poreza.
Dakle sad sam se vratio iz Segedina i procedura je sledeca. Ponesite overen primerak za porez ali ponesite obavezno i originalni racun. Sve skupa je trajalo 5 minuta i dobio sam iznos pdv-a umanjen za 2000 forinti.
I to je to, vrlo prosto i brzo zavrseno.
Jedna Indy
novajlija
*

« Reply #57 on: 04-10-2010, 08:22:13 »

Hvala najlepse !

Sto se tice kartice za Metro,da li neko zna kako da je nabavimo(kupimo) ili sta vec.

Hvala Smiley
Jedna Indy
novajlija
*

« Reply #58 on: 04-10-2010, 08:42:16 »

Evo ga i info u vezi povrata poreza.
Dakle sad sam se vratio iz Segedina i procedura je sledeca. Ponesite overen primerak za porez ali ponesite obavezno i originalni racun. Sve skupa je trajalo 5 minuta i dobio sam iznos pdv-a umanjen za 2000 forinti.
I to je to, vrlo prosto i brzo zavrseno.

Kako mislite "umanjen" ? Vi ste uzeli AFU-u na granici ili u prodavnici gde ste kupili robu?

Hvala Smiley
nepoznata
putnik srednjeprugaš

Cedo nulli!

« Reply #59 on: 04-10-2010, 12:45:43 »

Hvala najlepse !

Sto se tice kartice za Metro,da li neko zna kako da je nabavimo(kupimo) ili sta vec.

Hvala Smiley

Metro karticu ne mozes nikako da kupis. Ona vazi iskljucivo u zemlji u kojoj je izdata i poseduju je samo drzavljani te zemlje. Ukoliko ti hoces da kupujes kao stranac u njihovom "Metro"-u, imas dve solucije: ili da nadjes nekoga ko vec poseduje Metro karticu a zivi tamo ili da odes direktno u "Metro" i sa svojim pasosem zatrazis, pa, nazovi ga, "formular" koji ce ti dati na ulazu i koji glasi na ime tamo neke X osobe koja zivi/radi u Madjarskoj, a koji oni koriste za ovakve slucajeve (ovo vazi i za "Metro" u Rumuniji).
Formular za povracaj AFA uzimas direktno u "Metro"-u, tamo ga popunjavas, overavas i ides sa njim i izdatom fakturom na granicu, kao sto je u jednom od prethodnih postova i napisano.

Vulnerant omnes, ultima necat.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 75 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube