ENGLISH, please!Klub putnika - o namaKlub putnika - članstvoLinkoviKontakt
Welcome, Guest. Please login or register. Home Home galerija Help Search Login RegisterToday is 19-06-2013, 03:00:46
News: Drage naše, dragi naši, dobrodošli na forum Kluba Putnika... da biste nešto i pisali, registrujte se i obavezno pročitajte pravilnik... a za to vam je potrebno, u proseku, dva minuta.
+  Klub putnika Srbije - Serbia Travel Club - Forum
|-+  Razno
| |-+  Trice i kučine
| | |-+  Shopping u Madjarskoj
« previous next »
Pages: 1 [2] 3 4 ... 76 Add to: Facebook Print
Author Topic:

Shopping u Madjarskoj

(Read 266969 times)
daxy
putnik srednjeprugaš

« Reply #15 on: 24-12-2009, 14:57:39 »

Ево, бејах ја пре пар дана.. Парндорф у Аустрији, маркирана гардероба за смешне паре!, ИКЕА у Бечу, и Метро у Кечкемету.. Све сам натрпао у гепек... кад сам дошао на границу око 1:30 ујутро... добро вече.. јел имате нешто да пријавите.. ммммм.. па не... Smiley Важи, пали... баш сам имао лудачке среће а пазарио сам за преко 2000 €... Smiley
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #16 on: 08-01-2010, 20:59:26 »

Ev ovako.

Za svaki slucaj ja cu da odem do Segedina cisto informativno da snimim cene i granice, verovatno pocetkom sledece nedelje.

Znaci, verovatno nista od krupnijih stvari necu sada kupovati, idem da popisem cene i da se raspitam za moj tv koji planiram da kupim, pa ako nekoga nesto zanima, konkretno neka cena necega, neka mi napise na pm.

Takodje ako je jos neko zainteresovan, moze da ide samnom, posto idem sam, pa da podelimo troskove, a i u drustvu je zanimljivije.

Inace ja sam iz Beograda, a za vise info preko PM.

Poz svima
slobo665
putnik dugoprugaš

Tamo gde prestaje logika pocinje Srbija!

« Reply #17 on: 09-01-2010, 01:04:32 »

Mene interesuje plazma TV oko 50-60cm mami za kuhinju  Grin

Ponuda zvuci primamljivo, koji dan si planirao da ides?
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #18 on: 09-01-2010, 01:57:01 »

Planirao sam utorak - sredu recimo, ne bih preko vikenda zbog eventualnih guzvi i radnih vremena prodavnica tamo. Ako si zainteresovan javi se preko PM pa cemo dalje da se dogovaramo.

Poz
kokota
putnik kratkoprugaš

« Reply #19 on: 09-01-2010, 15:28:31 »

Bio sam ja u Segedinu pre nekih desetak dana.. Doduse, nisam gledao tehnicku opremu uopste, pa ne bih previse mogao oko toga da ti pomognem.. Garderoba je prilicno jeftina bila tada, ja sam uzeo lone koje su u NewYorkeru oko 4000 za nesto ispod 15e.. Hrana je otprilike kao i ovde koliko sam ja na brzinu video, nesto skuplje, nesto jeftinije..
Inace, ne znam gde si planirao da ides, ali moja preporuka je da preskocis Tesco i ceo taj kompleks jer se ne moze naci nista preterano zanimljivo, ili se bar meni tako ucinilo.. Szeged plaza koja je malo udaljenija od centra grada je sasvim lep trzni centar, mislim da je dobro startno mesto za pocetak potrage za nekom odredjenom tehnickom robom. Smiley

I went coast to coast, and from star to star
But that's how you learn, who you really are
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #20 on: 09-01-2010, 18:47:57 »

Ima u Segedinu Outlet store za elektroniku. Cene su od 40-60 posto od realne. Znaci sve od bele tehnike i LCD televizora. To su oni proizvodi koji su se ubrzo posto su prodati crkli. Onda kupcima daju nove,a ove pokvarene poprave i prodaju po toj ceni. Dobija se garancija regularno kao za nov proizvod. Ako nekoga interesuje,pitacu za adresu. To je definitivno best Buy.
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #21 on: 09-01-2010, 19:01:58 »

@strikan
Nisam siguran da cu moci tada, cekam da vidim kad ce mi se kolega vratiti iz Beca (jbg, mora neko da ostane u NS da radi Wink ). Koliko bi kostalo moje ucesce on NS do Segedina i nazad do NS?

@Makaveli13
Aj potrazi adresu i ako imas neki link, posto mi nesto neide od ruke potraga trenutno Smiley
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #22 on: 10-01-2010, 12:15:25 »

Slobo imas PM.
Makaveli13
putnik dugoprugaš

« Reply #23 on: 17-01-2010, 14:31:36 »

ElektroOutlet SZEGED
Szeged, Kálvária sgt. 65-67.
TEL/FAX
+36/62/431-432
szeged@elektrooutlet.eu
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #24 on: 18-01-2010, 21:28:31 »

E ovako, danas smo bili u Segedinu. Pa da prenesem prve informacije. Na ulazu madjarski carinik je trazio da otvorim gepek i nista vise. U Segedinu smo obisli Metro, Cora, Tesco, Elektro Outlet, Media Markt i Extreme Digital. Cene suhomesnatih i melcnih proizvoda su najpovoljnije u Metro-u i Cora-i, ostali proizvodi su negde skuplji, negde jeftiniji ali opet u rangu cena kod nas ili jeftinije. Ako zelite da ostvarite povracaj poreza prvo pre ulaska u prodavnicu (Metro) trazite AFA obrazac za povracaj poreza. U Metro se moze uci sa nasim pasosem i nasom karticom Metro-a. Ne moze samo sa nasom karticom (ali pasos cete svakako imati).
Media Markt ima dobar izbor tehnike i kucnih aparata ali su i medju skupljim radnjama. U hipermarketima ima nesto tehnike ali nije neki izbor a i cene su u rangu ostalih radnji.

Elektro Outlet je ok radnja ima i nove i servisirane robe i dosta su pristojne cene tako da vredi pogledati sta ima, njega cete najlakse naci jer je na samom ulazu u Segedin sa leve strane i ne mozete ga nikako promasiti.

Ja licno sam u Extreme Digital-u narucio svoj tv.

Uglavnom svuda osoblje je ljubazno i izlazi u susret, jedino je neka tetka u Metrou bila hladna kao danasnji dan ali bice i ona bolja samo malo da je ogreje sunce Smiley

Sve adrese prodavnica smo trazili preko GPS navigacije (hvala Slobi) i sve adrese su bile tacne i na svako mesto smo dosli bez problema. Tako da ako imate navigaciju, obavezno je ponesite.

U povratku, na madjarskoj strani carinika nije ni bilo, a sa nase strane samo pitanje imate li nesto za prijaviti i na nas odgovor nista, dobili smo srecan put.

Policije je bilo sa nase strane i to posle Novog Sada na par mesta ali posto smo vozili po ogranicenjima nije bilo problema. U Madjarskoj nismo videli policiju nigde. Vinjeta vam ne treba do Segedina.

Jos samo ovim putem da pozdravimo madjarskog Supermena, koji je na 10 metara ispred nas dok smo stajali na nekom semaforu proleteo brzinom svetlosti i tom prilikom pokupio dva semafora koji su mu se nasli na putu Smiley. Po nasoj oceni nije teze povredjen a i airbag je bio ispravan Smiley

Eto toliko za prvo javljanje, ako neko ima pitanja tu smo da pomognemo.

Poz
« Last Edit: 18-01-2010, 21:30:48 by strikan » Logged
slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #25 on: 18-01-2010, 22:41:21 »

Potpisujem sve sto je strikan napisao i zelim brz oporavak superMEN(a mozda i superHIK)-u  Grin

I samo da napomenem da Elektro Outlet ima stvarno povoljne cene (30-50% nize nego u Srbiji) i na to dodajte povracaj AFA-e (Madjarski PDV) od 25% Smiley. Garancija na refurbish je 1 godina a na nove stvari 2 godine.

P.S. Strikane baci sve adrese sa papirica na forum da mogu ljudi lakse da nadju sve prodavnice.
elefteros
Global Moderator
putnik dugoprugaš

« Reply #26 on: 18-01-2010, 23:57:28 »

Imam jednu nedoumicu - ako se radi povracaj poreza od Madjara, zar ne bi onda trebao da se plati porez ovde? Ili je to vezano za "ako me uhvate na granici"?

slobo665
putnik dugoprugaš

« Reply #27 on: 19-01-2010, 00:24:18 »

Carina je po sistemu "ko se kako snadje"  rolleyes a ko se ne snadje plati 32% na carini 
strikan
putnik srednjeprugaš

« Reply #28 on: 20-01-2010, 09:04:28 »

Evo i adresa:

Metro Szeged

Budapesti út 1. Sz. Feltáró út

Cora

Zápor út 4

Tesco

Rókusi körút

Media Markt

Makkosházi körút

Elektro Outlet

Kálvária sgt. 65-67

Poz
djkokeeboy
novajlija
*

« Reply #29 on: 05-06-2010, 17:00:06 »

jel ima neki nacin da se vide cene na madjarskom media-markt-u?
hvala
Pages: 1 [2] 3 4 ... 76 Add to: Facebook Print 
« previous next »
Jump to:  

Login with username, password and session length
Navigacija za ceo sajt
HomePutopisPutoskopBlogIskustvenik
Vize i ambasadeFoto-galerijaDestinacije - SrbijaAutostoperski vodičForum
O namaUčlanite seLinkoviKontaktENGLISH, please!

Klub putnika Srbije Facebook Klub putnika Srbije Twitter Klub putnika Srbije Youtube